• oluşturduğum süzgeçler sayesinde amına koyduğumunun sözlüğündeki konulu videoları dahi sikip bir tarafa attığım über eklenti.

    edit: küfür eklendi.
  • kullananların özelliklerini anlamadığı ya da yapımcıların yanlış özellikleri tanıttığı eklenti.

    aşağıdaki yazı yapımcının tanıtımından alınmıştır.

    kullanımı: arayüzdeki büyük güç düğmesi mevcut web sitesinde ublock'u kalıcı olarak devre dışı bırakır/etkinleştirir. bu yalnızca mevcut web sitesine uygulanır, evrensel bir güç düğmesi değildir.

    özet: o kırmızı düğmeye basınca sadece gezdiğiniz sitede devre dışı olur.

    adamlar yapmış. basit mi evet..
  • nasıl yapıyor bilmiyorum ama `reklam engelleme eklentisini kapat yoksa siteyi göstermem` diyen siteleri aldatıp açabilen eklentidir. itinayla kullanın, kullandırtın.
  • reklam engelleyici ublock browser eklentisinin yeni ismi.
  • kendisine filtre eklenerek kanzuk ve eloy blackemperorogullari tarafından (ssg demiyorum, o hala daha api yazacak ellite dangerous'tan fırsat bulursa*) sunulmayan "anahtar kelimeye göre başlık engelleme" özelliğine kısa yoldan erişmeyi mümkün kılan, "bunu kapatmazsan sana içerik yok" diyen sitelere "fair enough" diyerek sekmeyi kapatmama yol açan eklenti. kendisinin yanında kaspersky'nin kişisel veri toplamasını engelleyen browser eklentisini de kullanıyorum ve ilginçtir ki birçok site bunun kapatılmasını ve reklam gösterebilmeyi yeterli bulmuyor; "hakkında veri toplayamazsak içerik falan yok" diyor. hani reklamdan geçiniyordunuz?

    neyse, ne diyordum? filtre, evet. mesela diyelim ki sözlükteki "asıl amacı" tarzı başlıklardan bıktınız. aşağıdaki filtreyi eklediğiniz anda tüm "asıl amacı" başlıkları hem sol framede hem de gündem başlıkları arasında görünmez oluyor. yetmiyor, badi yazdıkları ve favladıkları arasında da görünmez oluyor.

    eksisozluk.com##a[href*="-asil-amaci"]
  • bir kaç senedir kullanıyorum. bu arkadaş sayesinde başka bir laptop ya da bilgisayar kullandığımda kendimi adeta hong kong'da, times square'de ya da blade runner filminin içinde zannediyorum; imgesel bir kaosun içinde kayboluyorum. ışıl ışıl her yer, her yer sanki pavyon diye mırıldanmaya başlıyorum. internet benim için bambaşka bir şeye dönüşüyor. acaba penisimi mi büyütsem* yoksa yeşil kart'a mı başvursam aklım karışıyor. elim ayağım titriyor.

    çat açıyorum kendi laptopumu; her şeye normale dönüyor, sakinleşiyorum.

    kendisi nimettir.
  • geliştiricisinin burada anlattığına göre en etkili filtrelemeyi firefox'ta yapabiliyormuş.

    html filtering özelliği, bazı tag'leri daha tarayıcı hiç parse etmeden filtreleme imkanı sadece firefox'ta çalışıyormuş, çünkü ihtiyaç duyduğu webrequest.filterresponsedata() api'si şu an sadece firefox'ta varmış.

    chromium tabanlı tarayıcılar browser açılırken ubo'nun hazır olmasını beklemezken firefox bekliyormuş. bu da ilk açılışta önceki oturumdan kalan ve şimdi tekrar yüklenecek sekmelerdeki her türlü 3. parti track/reklam öğelerinin chromium'larda yüklenebilmesi olasılığı doğururken firefox'ta bu ihtimal yokmuş.

    pre-fecthing diye bir olay var, kabaca websitelerinin ihtiyaç duyabileceği bazı kaynakları önceden yükleyebilmesini, bu sayede kullanıcı ihtiyaç duyduğunda anında sunulabilmesini sağlıyor. özünde iyi bir şey tabii ama tarayıcıların desteklemeye başladığı her özellik kullanıcıları track etmek, bilgi sızdırmak ya da bir şekilde bir yerlere reklam sokuşturmak için kullanılabildiği için kontrol edilebilmesi önemli. chromium burada websitesi tercihini kullanıcı tercihinin önüne koyduğu için bunu efektif olarak engelleyemiyormuş ubo. firefox'ta ise kullanıcı tercihi daha önde olduğu için engelleyebiliyormuş.
  • firefox'ta sorunsuz çalışmaktadır. bu arada bunun hakkında dünyanın en kısa fıkrasını yazmış birisi: "buradan gelecek güvenlik açığı korkusuyla opera yüklenir ve mutlu mesut yaşanır. " güvenlik ve opera...
  • ekşi sözlük yönetimi ekonomik anlamda büyük bir dar boğaza girdiği için aşırı şekilde gözüme giren reklamlarına bir müddet göz yummuştum. allah ne verdiyse ekrana fırlayan, belli bir süre bekleme yapmadan sayfa okuma imkanı vermeyen reklamlara göğüs geriyor, "parasız kalmasın, ekmek yesin çocuklar" diye kendimi yatıştırmaya çalışıyordum.

    bir müddet sonra bünyem ne reklamları, ne de yatıştırmalarımı kabul etmeye başladı. gece üstüme üstüme geliyordu, deniz çok uzaktaydı ve dokunuyordu yalnızlık. bunların üzerine reklam görmek osbir olsa çekilmiyordu çok affedersiniz.

    ve karşıma ublock origin çıkıverdi ansızın. beni reklamların alayını engelleme vaadi ile cezbediyor, bıkkınlığıma davetkar bakışlar atıyordu. daha fazla karşı koyamadım ve sözlük yönetiminin paraya sıkışıklığı yeniden aklıma gelmesine rağmen buyur ettim içeri. çok geçmeden bilgisayarımda bir hafifleme oldu; içinde oturan öküz ayaklanıp son sürat uzaklaşmaya başladı. ne fırlayan reklamlar, ne de bana bir şey ima edercesine "orrr... orrr..." diye inleyen sesler kaldı bilgisayarımda. adım mesut, göbek adım bahtiyardı; yıllardır böyle bilmemiştiniz beni ama ublock karşim sayesinde bilecektiniz artık ey ekşi sözlük yönetimi, ey ekmek bulamayıp pasta yiyesice yöneticilerim benim.

    satırlarıma son verirken, kendisine sonsuz müteşekkir olduğumu vurgulamak istiyor ve bu beraberliğin daim olmasını diliyorum. sen hep böyle kal ublock origin biraderim; yarın öbür gün aramız bozulmasın lütfen, "seni pezevenklerin elinden kurtardım" gibi başa kakmalar olmasın aramızda rica ediyorum. allah'a emanet iki gözüm, seviyor seni bu deli gönlüm.
  • bu eklenti hakkında söylebileceğim tek şey, sonsuz kaydırma özelliğine sahip istisnalar haricindeki tüm türk haber sitelerine karşı tek bir satır koduyla bunu önleyebiliyor olmanız. reddit’teki gruplarında bu eklentinin ekibinde yer alan bir arkadaşa (gorhill4) bu sinir bozucu gereksiz yere tarayıcıya yük bindiren durumu danıştım ve bana direkt şu satırı sundu:

    --- spoiler ---

    {bu parantez olmadan sitenin ana url’si. atıyorum: eksisozluk.com}##+js(aeld, scroll)
    --- spoiler ---

    istisnalarla karşılaşınca o gruba yazınca ekip yapmazsa üyeler size dönüş yapıyorlar. bu konuda kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır.
hesabın var mı? giriş yap