• türkiye'de ateizmin ve deizmin hızlı yükselişinde dini temsil ettiğini söyleyen ahlak fukarası güruhun çok büyük etkisi var. gençler, din buysa ben yokum diyor. sadece türkiye'de olan bir durum değil zira istatistikler ve araştırmalar ateizmin ve din dışı inançların ciddi bir yükseliş içerisinde olduğunu ortaya koyuyor bkz:https://news.nationalgeographic.com/…sing-religion/
    islam dünyasında ise korkunç bir yozlaşma kültürü egemen. farkında mısınız bilmiyorum ama iyi niyeti herkesçe kabul edilen bir avuç insan dışında müslümanlar dünyanın her yerinde en itici, istenmeyen insanlar kategorisinde artık. bu yalnızca işid vb. terör örgütleriyle de ilgili değil. çağdaş dünyanın değerlerine göre kendini yeniden konumlandırmak yerine red,inkar ve düşmanlaştırmayı seçen islam gitgide radikalize olup gerçek ile bağlarını tamamen koparma noktasına doğru gidiyor.
  • https://www.google.com.tr/…iyen-rezidans-99341.html

    şöyle bir haber okuyup, iktidarla birlikte gelen allah ile aldatanlar artıkça nasıl artmasın dediğim gelişme.
  • (bkz: dincilerin ahlaksız olması)

    10 yıl evvelinde, yazılı en çeşitli argüman, savunma metnini yazanlardan biriyim, bir tık ötesi harun yahya.
    o noktadan buraya.
    biraz fazla kurcalayınca, aklın yolu bir işte...

    yaratıcı varsa, sorguladığım için beni anlar.
    anlamıyorsa, zaten yaratıcı değildir, benim de endişelenmeme lüzum kalmaz.
    win-win.

    ek: a haber'den başka kanal izlemeyen hödük gelip "burjuvazi bikbik, çığ gibi büyüyoruz çığ" diye anırıyor. işte bir nedeni de bu bilgisiz gerzeklerle aynı kategoride anılmamak. şayet bunlarla aynı şarap derelerinden nemalanacaksam, evde kaçak da üretirim ben sorun değil.

    ek ii: ateizm ve deizm eğilimini iskandinav yaşam tarzına "özenmek" olarak algılayacak kadar sığ ve gerizekalı muhattabınıza da şu soruyu sorun "sen arap özentisi misin damarını tokmakladığım?"

    ek iii: "yeni gördüm, geçmek ayıp olacak" diyen bademle tüm gün tartıştım, mesajlaşma bittikten sonra ayak yapıp bu girizgahla entry kasmış. *

    yukarıdaki cümlenin aptallar için özeti -> "10 yıl önce makaleler yazdım ve bunlar bazı popüler mecralarda kullanıldı stop sonra deist oldum stop sorgulayan insanın sonu elbet budur" gibi, basit, ilkokul düzeyinde bir cümleyi algılayacak zihinsel yetilerden ırak bazı tiplerin, islam ahlakı argümanı altında edepli konuşup, sabır ve ısrarla başlangıç seviyesinde bir türkçe ile 3-4 kere açıklanmasına rağmen yine anlamayıp, harun yahya gibi bir aptalın adı geçtiği için onun üzerinden idiocracy gibi bir terminolojiyi cümle içerisinde kullanmaya çalışmasını ise hazin bir şekilde izledim. gerzekliğin ilacı ve tedavisi yok maalesef. hödüğe götüyle anladığı cümleyi anlatsan da gelip burada ağlıyor, ama öte tarafta kibar badem. bu eki de listemize "sebep" olarak ekleyebiliriz. kendisini zeki sananı da aptal.

    merak eden için yanlış anlama düzeyi aynen şu: "yani diyorsunuz ki ben de inançlıydım, ama inancı savunmaya kalkmanın bir adım ötesi harun yahya olmaktır". *
  • diyanetin nasa'dan daha yüksek ödenek alması, din derslerinin seçmeli diye haftada
    8-1 0 saat dayatılması, tv'lere ha bire din hocası çıkması ve dini bir iktidara rağmen olandır. camilere düzenli giden cemaat sayısında, özellikle genç nesil anlamında, resmi açıklamalara göre bile düşüş vardır.
  • bu tarz konularda dindar ve kindar nesil geliyor akıllara nedense.
  • twitter, facebook vs gibi sosyal medyalarda insanların bilgiye daha rahat ulaşabilmeleri sayesinde olduğunu düşündüğüm hadise.
  • buna bir çok sebep saymak elbet mümkün kanımca;

    1)mevcut siyasi yönetim:artık gençler eğer islam bu ise diyip ben yokum diyor.
    2)teknoloji ve analitik zekanın gelişmesi:gün geçtikçe sorgulama oranının arttığını görüyorum,artık insanlar duygudan çok mantığıyla hareket etmeye başladı.
  • çoğunluğun inandığı dine bakıp, zerre hayır göremeyip, aksine sırf zarar ve ahlaksız gördüğü için normaldir. türkiye'de yaşayan müslümanlar, sınava tabii insanlar değil; tanrıdan bayiilik almış gibi davrandıkları için ve her şart ve koşulda hatasız, kusursuz ve mağdur olmaları sebebiyle, bu süreci hızlandırır.
  • umarım bu gidişat değişmez.
  • belki deistim demiyor bilmediği için.
    ama bu inanışa yakın vaya benimsemiş insan sayısı giderek artıyor.
hesabın var mı? giriş yap