• amerika da cok gelismis haklari vardir tuketicilerin. bizdeki gibi sadece gazeteciler tarafindan korunmazlar. tuketici haklarina saygi gostermeyen ureticilerin analarindan emdikleri sut burnundan getirilir. bizdeki gibi bir hafta kapatma cezasi pek uygulanmaz. milyon dolarlarla telaffuz edilen cezalar veya 1-2 yil kapata cezalari vardir.
  • bu haklardan mahrum kaldığınız zaman yapmanız gereken erman toroğlu'nu aramak. o gidip sizin hakkınızı yiyenlerin ağzını burnunu yıkar.. rahat olun.
  • türkiye' de alışveriş esnasında migros- bim poşeti olmayan anne, mango poşeti olmayan kız bu haklara sahip olamıyormuş gibi bir şey mi var bana mı öyle geldi. kanunu mu bu?
  • yakın zamanda kullanmak zorunda kalacağım haklar dizisi.

    daha önceden dernek vasıtasıyla bir şeyler başarabilmiş kişiler yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. bilgisayarım servis tarafından tamir edilmesine rağmen sürekli tekrarlayan bi hata var ve üretici firmanın yetkili hattı ürün hakkında çok onarım kapsamında henüz değişim isteme hakkımın bulunmadığını söylüyor. bu işlerden anlayan birilerinin yardımına ihtiyacım var nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. bilgisayara verdiğimiz para da az buz bi para değil ve daha garanti süresi bile dolmadı.
  • tükoder'in destek oldugu haklarimizdir.
    danismak ogrenmek onemlidir.
    firmalar deli gibi korkar.
  • ülkemizde sözde var olan şeydir. karşınızda bazen kurumsal ve büyük ölçekli firmalar varken bile onların vicdanına müşteri memnuniyeti politikalarına bağlı kalırsınız çünkü tüketici kanunu sizi korumaz. sıkıntılı bir ürün alırsınız satıcısı iade almaz, değişim yapmaz. size servis yolu görünür, servise gönderirsiniz sözde servis olan paravan şirketimsi ürüne bir şey yapmadan üründe hata yok ya da kullanıcı hatası raporu verir. yolunuz tüketici hakem heyetine düşer uzun süre beklersiniz, ürünü kim olduğu ne olduğu belirtilmeyen bir bilirkişiye gönderir ve ne olur biliyor musunuz bu kim olduğu bilinmeyen bilirkişi bir rapor kanıt dosyası olmadan kaç saat ürünü test ettiği belli olmadan red verir. ülkemizde tüketici haklarının özeti budur. bir ürünü kutusunu bile açmadan iade etmeye çalıştığınızda bunu yapmayan firmalar var. çünkü sizi koruyan korktukları bir yasa yok, karşı firma eli kolu bağlanmadan kolay kolay iade almıyor bu yüzden ve hatta tüketici hakem heyeti sizi haklı bulsa bile. birçok kere iade ya da değişim alabildim ama hiçbiri uğraşmadan olmadı. düşünsenize aldığımız malla ilgili ilk dilek inşallah bozuk çıkmaz oluyor. aldığımız bir bilgisayar veya laptop bozuk çıkarsa değişim ya da iade hak getire sıfır mal servise gönderilip servis raporu isteniyor. ülkemizde tüketici velinimetten çok parası çok kolaylıkla gasp edilebilen enayi ne yazık ki.
  • vodafone'un eğildiği konu.
    (bkz: vodafone tüketici hakları bildirgesi)
  • burdan http://www.tubider.com/evrensel.htm ya da surdan http://www.tuketicihaklari.com/yasa.asp ulasilabilecek cok faideli eser.

    duzeltme: bağlantılar uçmuş anasayfalardaki bağlantılardan ulaşmak mümkün.. http://www.tubider.com/ ve http://www.tuketicihaklari.com/
  • özellikle ülkemizde sonuna kadar kullanılıp,ürünün yenisi verilinceye kadar suyu çıkarılan haklar dizisidir.
hesabın var mı? giriş yap