• durun lan durun geldim: (bkz: svihs)
  • doluşur şimdi itfaiye hortumcu tayfa.

    tamam sizin istediğiniz kişiler seçilmediği için ülke yansın bitsin, insanlar acından ölsün okey.

    edit: öncelikle akp'li olmadığımı belirteyim (ülkede çoğu zaman siyasi kimliğinizi söylemeden söze başlarsanız söyledikleriniz dinlenmiyor bile) bu su veren itfaiye hortumu metaforunun sıkıcılaşmasının nedenini kısaca anlatayım.

    -akp salak mı fındığı çiftçiden 15-20 liraya alıp insanları mutlu etmesini düşünemiyor mu?
    -devlet olarak vergilerden başka gelir kapısı sağlamak istemez mi?
    -sağlıkta, eğitimde, sanayide işlerin yolunda gitmesini istemez mi?

    akp'yi bu günlere getiren şey "kötüyü" düzeltmekti. şimdi kötünün iyisini devam ettirmeye çalışıyorlar. hepimiz kabul ederiz bir tarafıyla ülke eskisinden daha iyi ama gelişen, dönüşen hayat şartlarına uyum sağlayabilen yöneticiler tarafından yönetilmiyor. bu beni de rahatsız ediyor.

    insanların akp'yi seçmesinin nedenleri arasında bir yere gelmiş olan bu kötünün iyisi olma durumunu riske atmak istememek var. çünkü maddi sıkıntı çeken insan manevi sıkıntı yaratacak şeyleri düşünmez. maddi sıkıntı çeken insan aç kalmaktan korkar, sektörel sıkıntılardan ziyade bireysel sıkıntılarıyla meşguldür.

    bir akp'li bakan "okuma oranı yükselen yerlerde bize oy verenlerin oranı da düşüyor" demişti tam olarak bu özetliyor meramımı "refah seviyesi yükseldikçe bunlara oy verenlerin sayısı da düşecek"

    edit: arkadaşlar ben de bilirdim “durun durun geldim svihs” yazıp 600 fav almayı. fikrimizi söyledik hakaret edilmeyi hakedecek bir şey yapmadık.
    mesajda fikrini terbiyesine yakışır bir şekilde ileten arkadaşlara teşekkür, küfür edenlere diyecek bir şey yok.
  • fındık üreticisiyim, hortum ve itfaiye ile geliyorum, benim istediğim kişiler seçilmediği için değil, seçenler yanlış sebeplerle insanları seçtiği için, seçenler seçtiklerine hesap soracaklarına bana saldırdıkları için, ülkede olan zırnık kadar iyi iş için seçtiklerini yere göğe koyamayıp ülkenin anası bellenirken ses çıkartmadıkları için.
    su veren itfaiyenin hortumunu sikeyim.
    kapanmakla kalmamalı fabrika bir an önce avmye çevrilmeli, o olmuyorsa ederinin onda biri fiyata ferreroya devredilmeli, ha o da olmalı bir a 101 açılmalı oraya.

    edit: fabrika ferreronunmuş zaten, tabi hıyarlık bende, para kazanan ne ferreronun değil ki anasını satayım fındık işinde.
  • yoruma gerek yok her şey ortada. hayırlı günler.
  • ilk secimlerde akp'ye bolge halki tarafindan rekor sayida oy verilerek kutlanilacak hadise. bizzat issiz kalanlarin 300'u birden verecek hatta. bu insanlarin tayyipe olan bagliliklari cok farkli bir boyutta. tayyip kutsal bir kult bu herifler icin. adeta kendi yansimalarini goruyorlar tayyip'in bilgisiz davranislarinda.
  • (bkz: çok da sikimde amk komple fındık fabrikaları kapansın)
  • "devlet büyüklerimizden olaya el atmalarını diliyor ve istiyoruz" demis mahalle muhtari.
    sn muhtar, zaten devlet büyükleriniz bu işlere el attiğı icin olanlar oluyor. biz de başindan beri bunu diyorduk.haydi gecmis olsun.
  • bu sefer "athelas veren elf'in kulaklarını sikeyim" dedirtti.

    değişiklik şart.
  • devlet paradan büyükmüş sanıp bi de devlet büyükleri hep çağırılmıyor mu olayın içine çok gülüyorum
  • ithal ederiz.
hesabın var mı? giriş yap