• 1 aylik denememin ardindan hakkinda olumlu yorumlar yapabildigim arabadir.

    1.0 litre 3 silindirli 68 bg benzinli motor ve 850 kg agirlik ekonomiyi getiriyor. ancak, 3 silindirli ve hafif bir araba olmasindan olacak, isiklarda beklerken motor arabayi sarsiyor. 3 silindirin titresimlerini arabayi agirlastirmadan dengelemek mümkün olmadi herhalde.

    yakit deposu 35 litre. son iki seferde aldigim 60 litre benzinle yaklasik 850 (14-15km/lt) km yol gittim . bu deger karma: bir kismi trafikte, bir kismi da otoyolda 120 km/sa sabit hizla. 120 km/sa hizla giderken 100 km yolda 3.5-4.0 litre kadar tüketim göstermekteymis yol bilgisayari. bu bilgi, yol bilgisayari olan aygo sport modelinden edinilmis bir bilgi. benim deneyimimle de uyusuyor. düz yolda 160km/sa hiza ulastim ama bunun yakit tüketimine etkisini bilemiyorum, cünkü uzun süre bu hizla gitmedim, 120km/sa hiz sinirlarinin bunda etkisi büyük.

    sehir icinde hic üzmüyor. 0-100km/sa hizlanmasi ile ilgili yorum yapmayacagim tabi ama 0-60 km/sa arasi 5-6 saniyeden fazla degil. arkadan hizla yaklasan araclardan korkmaniza gerek kalmayacak kadar iyi hizlaniyor. 120 km/sa hizdan 130 km/sa hiza düz yolda 4-5 saniyede cikiyor. sollamak da iskence degil yani.

    araba rüzgarda ve büyükce araclarin yanindan hizla gecmesi durumunda sarsiliyor. ama direksiyon hizli giderken agirlasiyor, bu agirliktaki bir arabaya göre kontrolü kolay.

    aygonun sadece sport modelinde devir saati var maalesef. diger modellerde opsiyonel. bu biraz sinir bozucu, ama insan alisiyor. ici bekleyeceginizden ferah. önü gayet genis. ön panelden ön cama kadar olan alan cok genis, bu da icini daha da genis gösteriyor. sürücü ve yolcu hava yastiklari standart. önde hosa gitmeyecek tek sey havalandirma dügmelerinin arasindaki yari saydam beyaz plastik parca olmali. farlari yakinca icindeki ampulü secebiliyorsunuz. bu iyi degil. torpido gözü diye anilabilecek girintilerin kapagi yok. bunlar raf seklinde yapilmis, kapaga gerek görülmemis. ivir zivir koyunca daginik görünüyor, ben de koymamayi tercih ediyorum.

    arabada cd calar standart. hatta ipod baglamak icin aux girisi bile konmus. ses sistemi hic fena degil. sanirim kucucuk arabaya 6 hoparlor konmus. ama kac watt oldugunu bilemiyorum. dert degil, sonuna kadar acildiginda camlar titrayebiliyor. hizlandikca radyonun sesini acmaniz gerekecek, cünkü ses yalitimi o kadar da iyi degil.

    benim aygom 3 kapili. arkasi özellikle dar bu yüzden. ama gene de arkada oturanlar sehir icinde iskenceye ugramiyor. ben denemedim ama oturanlar olumlu yorumlarini sundular. araba 3 kapili ama arkadaki sey kapi degil, pencere! arkada 20 cm genisliginde bir bagaj var, onun üzerindeki cam, tavandan menteselenerek bagaj kapisi haline getirilmis. yani paliodaki, cliodaki gibi bir bagaj beklememek gerek. ama arka koltuklar yatirilip bir sey tasiyacak hale gelebiliyor.

    arabanin boyu 3.40 m. iki araba arasinda herhangi bir bosluga giriyor. manevra kabiliyeti cok yüksek. arabanin burnu cok kisa oldugundan park edilmesi cok kolay.

    son olarak, euro ncap testinde yetiskin güvenliginden 4 yildiz (26 puan), cocuk güvenliginden 3 yildiz (36 puan) ve yaya güvenliginden 2 yildiz (14 puan) almis. özetle, sehir icinde idare eder.
  • bir rivayete gore toyota' nin psa grubu ile yaptigi calismada ogrendigi yeni bir ic dizayn konsepti: "rattles" yani aracin devamli bir yerlerinden ses gelmesi.

    japonlarin kucuk otomobil konusunda avrupa' da basarili olan "yaris" leri varken gidip fransizlarla ortak bir calisma yapmasi ilginc ve sasirtici. bunun yaninda daihatsu gibi tamamen kucuk otomobil ureten bir markanin da toyota bunyesinde bulunmasinida dusunursek...
  • türkiye'de peugeot 107 ve citroen c1 isimleriyle satılmış araç.

    107 ve c1'in şanzımanı, motoru, kasası, elektroniği birebir toyota'dır. bu yüzden gayet sağlam ve sorunsuz araçlardır.
  • http://www.youtube.com/watch?v=y8l3p25flz0

    haxball'un gerçek hayata uyarlanmış hali gibi göründüğünü söylemeden geçemeyeceğim tabi. adamlar dünyanın en zevkli işini yaptıklarını her hafta gözümüze sokmaktan bıkmadılar, biz de onları izlemekten bıkmadık.
  • hem görünüsü kawaii hem de ici gayet güzel, basit bir arac. koltuklari, smart fortwo'ya kiyasla cok daha rahat ve sıkı.

    ama inanilmaz bi sekilde, standart donaniminda motor devir sayaci olmayan bir otomobil. yani otoyolda en yüksek hizda (110-120 arasi) gidiyorum, hafif bir yükselti var, basliyoruz yavaslamaya. 4. vites de soruna care olmuyor ama simdi motor ne alemde sevgili toyota? 3 e atayim mi atmayayim mi bunu bana neden söylemiyorsun.

    yine de cok güzel, sehir ici otomobil kullanmak zorunda olan insanlar icin düsünülmüs.
  • çok sevimli, bayılınası toyota arabası. küçük görünüyor ve tabii küçük de, ama ön koltuklarda oturuyorsanız o küçüklüğü hiç hissetmiyorsunuz. ön konsolu şık. dıştan da içten de tercih edilesi. biz amsterdam'da tanıştık kendisiyle, kara parçası sıkıntısı olan bir yer için ekstra tercih edilir. bizim de park sorunlarımız oluyor diye bizde de olmalı bence... ne yalan söyleyeyim gelir gelmez bizde neden satılmıyor diye düşündürttü. güzel anılar da cabası. (ben kalp aygo) mutluluğu garantili arabadır gözümde.
  • boyutları itibariyle 'yel esse gider bu' intibası uyandıran bu kücük dev, benzin tüketimi baglamında gercekten de tasarrufun kralını saglar. 4 kapılı olanı daha makbuldür.
  • citroen c1 ve peugeot 107'nin anavatani olan fransa'da, onlara gore sasilacak derecede fazla bulunan otomobil.
  • ingiltere'de birkaç tane ilk nesil peugeot 107 ve citroen c1 alıp sattıktan sonra sonunda 2. nesil (2014-2021) modelinden alabildiğim tatlı sehir aracı. ufak sehir icinde kullanmak icin veya ikinci bir araç arıyorsanız gayet mantıklı bir secim. 1.0 3 silindir daihatsu tasarimi motoruyla 56-58 mpg yakit tüketimini tutturuyorum. bu da yaklaşık 100 km'de 4.5 litre demek. mtv'nin sıfır olması, motorun zincirli olması ve genel olarak tamir ve bakiminin basit ve az masraflı olması büyük avantaj. ayrıca kasko/sigorta diliminde de en alt basamaklarda yer alıyor. zamanında da ingiltere'de en güvenilir compact arac seçilmişti. 2022 itibariyle yerini crossover tarzda olan toyota aygo xe birakmistir. fakat gördüğüm kadariyla birçok seyi hala ayni, basta 2005'ten beri devam eden 1.0 motoru olmak uzere. aygo harika bir sehir aracı, fakat aygo x'e o parayı vermezdim herhalde ki zaten birincil aracımız olarak suzuki ignis satin aldik. asagi yukarı ayni boyutlarda çok daha kendine has pratik özellikler barindiriyor.

    keske ülkemizde de bu modelleri görsek fakat bir yandan neden gelmediklerini de anlayabiliyorum. bizde bir ailenin birden fazla araba satin almasi biraz zor ve turk aile yapisini bir tane bu tarz bir araba ile besleyemezsiniz. yine de ilk nesilden peugeot 107, ikinci nesilden de citroen c1 olarak giriş yapmayı basarmış. bence bunlar en güzel fransız arabaları çünkü motorları ve sanzimanlari bildiginiz toyota. daha doğrusu, daihatsu tasarimi, üretimi toyota.

    son olarak belirtmem gerekir ki, ikinci nesilde ki bu ülkemizde sadece citroen c1 olarak mevcut, psa grup kendi 1.2 puretech motorlarını kullanmaya başladı. turkiye'de var mi bilmiyorum ama mutlak suretle bu 1.2 motordan kacinin. ford'un rezil ecoboost'u birse, bu da herhalde ikinci sirada gelir. düzgün bakimlarini yapsanız bile 'wet cambelt' (ıslak trigger mi deniyor buna bilmiyorum) her an basiniza çok büyük sorunlar acma potansiyeline sahip. o yüzden her turlu 1.0 zincirli toyota motoru candır. yagini suyunu koy, ses yapana kadar ya da 200-250 bin km gelene kadar ellemeye gerek yok.
  • igrenc bir model adina sahip bence.. aygo nedir lan. ikinci sinif tüp markasi gibi.

    minicik kucucuk bir araba gercekten; oyle ki uzunlugu smart'tan oyle acaip fazla degil, $ehir ya$antisina cok uygun.
    http://www.autobild.de/…_img/1846315_49995b0e7e.jpg

    renk olarak da acaip zipir renklere boyuyorlar bazen,
    http://welove.ff017d.com/…oads/2007/07/dsc00046.jpg

    mercedes a serisi ile falan kar$ila$tirinca kalitesine oranla fiyati da epey makul.
hesabın var mı? giriş yap