23 entry daha
  • ingiltere'de birkaç tane ilk nesil peugeot 107 ve citroen c1 alıp sattıktan sonra sonunda 2. nesil (2014-2021) modelinden alabildiğim tatlı sehir aracı. ufak sehir icinde kullanmak icin veya ikinci bir araç arıyorsanız gayet mantıklı bir secim. 1.0 3 silindir daihatsu tasarimi motoruyla 56-58 mpg yakit tüketimini tutturuyorum. bu da yaklaşık 100 km'de 4.5 litre demek. mtv'nin sıfır olması, motorun zincirli olması ve genel olarak tamir ve bakiminin basit ve az masraflı olması büyük avantaj. ayrıca kasko/sigorta diliminde de en alt basamaklarda yer alıyor. zamanında da ingiltere'de en güvenilir compact arac seçilmişti. 2022 itibariyle yerini crossover tarzda olan toyota aygo xe birakmistir. fakat gördüğüm kadariyla birçok seyi hala ayni, basta 2005'ten beri devam eden 1.0 motoru olmak uzere. aygo harika bir sehir aracı, fakat aygo x'e o parayı vermezdim herhalde ki zaten birincil aracımız olarak suzuki ignis satin aldik. asagi yukarı ayni boyutlarda çok daha kendine has pratik özellikler barindiriyor.

    keske ülkemizde de bu modelleri görsek fakat bir yandan neden gelmediklerini de anlayabiliyorum. bizde bir ailenin birden fazla araba satin almasi biraz zor ve turk aile yapisini bir tane bu tarz bir araba ile besleyemezsiniz. yine de ilk nesilden peugeot 107, ikinci nesilden de citroen c1 olarak giriş yapmayı basarmış. bence bunlar en güzel fransız arabaları çünkü motorları ve sanzimanlari bildiginiz toyota. daha doğrusu, daihatsu tasarimi, üretimi toyota.

    son olarak belirtmem gerekir ki, ikinci nesilde ki bu ülkemizde sadece citroen c1 olarak mevcut, psa grup kendi 1.2 puretech motorlarını kullanmaya başladı. turkiye'de var mi bilmiyorum ama mutlak suretle bu 1.2 motordan kacinin. ford'un rezil ecoboost'u birse, bu da herhalde ikinci sirada gelir. düzgün bakimlarini yapsanız bile 'wet cambelt' (ıslak trigger mi deniyor buna bilmiyorum) her an basiniza çok büyük sorunlar acma potansiyeline sahip. o yüzden her turlu 1.0 zincirli toyota motoru candır. yagini suyunu koy, ses yapana kadar ya da 200-250 bin km gelene kadar ellemeye gerek yok.
hesabın var mı? giriş yap