• insanlik tarihi boyunca bestelenen butun eserler icinde en zamaninin otesinde eser budur heralde. 1966 ulan hayvan herifler! yuh! ayip! cus! oha!
  • grup o zamana kadar kazandıkları tüm parayla bir zaman makinası satın almış ve john lennon'u geleceğe göndererek bu parçayı yapmasını sağlamıştır.

    zira böyle bir parçanın 1966 yılında yapılmış olmasının başka türlü açıklaması olamaz.
  • tarihin en zamansız şarkılarından biri.

    mad men'deki hikayesi ise şu şekilde: megan, yeni çıkan revolver albümünü satın alıp eve gelmiştir ve dinlemesi için plağı don draper'a uzatıp eliyle tomorrow never knows parçasını gösterir, "dinlemeye bununla başla" der. sonrasında da şöyle şeyler olur:

    lady lazarus
  • bu şarkının en önemli özelliği sadece tek bir akorla ortaya neler çıkabileceğini 60'ların tüm psychedelic aleminin gözleri önüne sermiş olmasıdır.
  • ing. yarın ola hayrola.

    bir de dünyanın en süper şarkılarından biri.
  • beatles'ın farklı ancak en güzel şarkılarından biri. eminim bir zamanlar burada sözleri yazıyordu ancak yok olmuş. yeniden yazıyorum o nedenle.

    turn off your mind, relax and float down stream
    it is not dying, it is not dying

    lay down all thoughts, surrender to the void
    it is shining, it is shining

    yet you may see the meaning of within
    it is being, it is being

    love is all and love is everyone
    it is knowing, it is knowing...

    that ignorance and hates may mourn the dead
    it is believing, it is believing

    but listen to the colour of your dreams
    it is not living, it is not living

    so play the game "existence" to the end...
    of the beginning, of the beginning
    of the beginning, of the beginning
    of the beginning, of the beginning
    of the beginning, of the beginning
  • (bkz: 1966)

    evet 1966'da adamlar böyle bir şarkı yapmışlar. ilk elektronik müzik mi dersiniz ilk dubstep mi dersiniz. 2010'ların boktan skrillex'inin yapamadığını adamlar 1966'da yapıyor.

    hayal edin yıl 1966, bu şarkıyı dinliyorsunuz plaktan. neler hissettiğini düşünün o insanların, müziğe verilmiş ilhamı görün.

    işte millet, the beatles'ten bahsediyoruz. adamlar aşmış, en iyi müzik grubu tartışmasız.

    edit: ilk elektronik müzik değilmiş 1957'den bir müzik altmış aşağıda bir yazar.
  • son verse'de john lennon'un vokalindeki efekte dikkat edilmeli, sadece beste gufte degil kayit teknikleri acisindan da beatles'a hayran olunmali.
  • dort liverpool'lu'nun dorduncu boyutu hice sayarak bilmemkac fersah oteye firlattiklari revolver albumunun son parcasidir. kendilerinin cikarip cikarabilecegi (ve bunu 66*da yapmalari da ayri bir bahistir. muzikal nostradamusluk gibi bisiy de var isin icinde..) en iyi islerdendir.

    ayrica su da cok aciktir ki bu sarki chembros'un arakci (iyimser bir bakisla; arastirmaci) yonunu ayan beyan ortaya koymaktadir. kusku duymaya gerek yok sn. lowlife, cekinmeden (bkz: setting sun). bu benzerligi birilerine her gosteriste, biraderlere "tuh yaziklar olsun" denmis, beatles ise bir kez daha alinlarindan opulmustur. kaldi ki; sarki bir adim oteye tasinmis olsa neyse, tomorrow never knows, setting sun'dan kat be kat iyidir.
  • mad men'de çalışı bayağı komiktir. don draper gençler ne tür müzik dinliyor diye bu şarkıyı açar, birkaç sn dinler sonunda gergin bir şekilde kaydı durdurur.* aslında güzel şarkıdır. don draper ne bilir...
hesabın var mı? giriş yap