• 2006 yapimi fantastik bilimkurgu filmi laboratuvar ortaminda yanlislikla bir kara delik yaratilir ve olaylar gelisir. hadi bu yine iyi gayet ilginc bir film yapilabilinir boyle ama kara delikle bitmiyor bir de kara deligin icinden kara delik yaratigi cikiyor ahah.

    bir de 1979 yapimi var ayni isimli bilim kurgu uzayda geciyor bu guzel bir sey diye hatirliyorum. kara deligin kenarinda park etmis bi uzay gemisi arastirma filan yapiyor manyak bir profesor filan var. oyle bir seydi asirlar oldu izleyeli lakin emin degilim.
  • youtube'dan okuduğum kadarıyla phil & olly'nin yazıp yönettiği, başrolde napoleon ryan'ın oynadığı bir kısa film. zekice düşünülmüş bir giriş ve gelişmeden sonra pek de zekice olmayan bir sona bağlanıyor. ama ancak bu sonu gördükten sonra keşke öyle olmasaymış diyeceğiniz türden bir son olduğu için gayet de güzel bir film. feyz alınabilir, yeni fikirlerin doğmasına yardımcı olabililr. seyredelim:

    http://www.youtube.com/…3un20p1nguw&feature=related

    yalnız eklemeden geçemeyeceğim. lütfen kredileri de izleyin ve şu film için kaç kişi çalışmış bir bakın, lütfen. sonra da açın ortalama bir türk sineması örneğini (uzun metraj tabii ki), kaç kişi çalışmış ona bakın. deli olacağım yahu. sonra da türk sineması niye böyle vik vik vik.
  • disney plus'ta trt dönemi gibi bir dublajla yayınlanıyor. çetin tekindor, tarık ünlüoğlu gibi dublaj sanatçıları var.
  • izlediğim esnada sanki standartları karşılamadığı icin zamanında yayımlanmaktan vazgeçilmiş bir star wars episode’u duygusuna kapıldığım 79 yapımı başrolünde adamım anthony perkins’in yer aldığı müzikleri ile aşmış bilim kurgu yapıtıdır.
  • 1979 yılında çekilen filmi o yıllar için bile gerçekten kötü. filmin tek vizyoner yönü kötü adamın kafasına düşen lcd ekran. o yıllarda öyle bir şeyin nasıl düşünmüşler, hayret ettim.
  • 1979 versiyonunun orijinal senaryosu aslında oldukça etkileyici ve sağlam bilimsel referanslara, şahane diyaloglara ve göndermelere sahipken çekim zorlukları ve kısıtları nedeniyle hem senaryo kuşa çevrilmiş hem de berbat görsel efektlerle bütün heyecanı mahvetmiş. o dönemin etkisi tabi vurdulu kırdılı bir bölüm olacak diye mahvetmişler bütün içeriği. ama sırf maximilian schell'in oyunculugu neredeyse butun filmi kurtarıyor.

    efektlerin basitliğinden sıkılmazsanız diyalogları ve schell'in oyunculuğundan gayet zevk alarak izleyebilirsiniz.
  • philip sansom ve olly williams imzalı, 2008 yılı yapımı kısa film.

    bu bilim kurgu hikayesinde, gece mesaiye kalan bir beyaz yakalı çalışanın makinede fotokopi çektiğini görüyoruz. ama aniden bir şey oluyor, tuhaf bir şey. başlangıçta sadece sıkıcı bir şey ama sonunda şaşırtıcı ve heyecan verici hale geliyor... üç dakikada ne kadar şey anlatılabilir sorusuna tatminkar bir yanıt arayanların kaçırmaması gereken başarılı bir film.
  • 1979 yapımı daha önce hiç izlemediğim film. bugün izledim. bugün için basit kalabilir ama senaryosu ve başrol oyuncusu ile kurtarıyor
  • sonunun da gayet zekice olduğunu düşündüğüm bir kısa film. çağımızın insanının durumunu 2 dakika 49 saniyede özetlemiş.
  • boktan bir bilim kurgu filmi. yine de izlenip zaman geçirilebiliyor. oyunculuk ise berbat.
hesabın var mı? giriş yap