• anladığım kadarıyla bir gün patlamaya mahkum para birimi. hiç tether güzellemesi yapmaya gerek yok. gerçeklere bakalım.

    tetheri çıkaran şirket her zaman 1 tethere karşılık 1 dolar tuttuklarını söylüyordu. ama gördük ki ellerinde bu para yok. nerede olduğu da belli değil. adı sanı belli, denetimli diyenlere de bakmayın. bir bok denetlendiği yok.

    denetlenecek adam bahamalara, virgin adalarına mi gider. parayı burada tutuyorum mu der. bilançolarini zaten doğru düzgün açıklamıyorlar ama bahamalardaki bankada tutuyoruz dedikleri para da ortada yok. çünkü bahamalar kendi bankalarinda tutulan tüm para miktarını açıklıyor. olması gereken para bahamalarda yok.

    yani olası bir bank run durumunda yani panik yapıp herkes al 1 tetheri bana 1 dolar ver dediğinde bu para çıkmayacak arkadaşlar. yok çünkü para nerede belli değil. bu farkedildiği ve toparlanamadığı anda sadece 1 saat içinde tetherin 0.50 usd seviyelerine düştüğünü göreceğiz. geçen gün gördük işte. belki yarım saat içinde 0.88 seviyelerine kadar indir. dolar 15.30 iken 13.50 seviyelerine kadar düştü. düşüş biraz daha devam etse bank run durumu gerçekleşebilirdi.

    bank run gerçekleşmesinin olası olduğuna dair bir diğer işaret de yatırımcıların bu durumlardan bihaber olması. hatta öyle bir algı yaratılmış ki insanlar tetherde tuttuğu parayı kriptodan saymıyorlar direkt dolar olarak hesap ediyorlar halbuki gördük ki o da kripto işte 0.88e kadar inebiliyor. hele hele bu paranın karşılığı olmadığının neredeyse kimse farkında değil. olası bir bank run tetiklenmesinde işte bu olayların farkında olmayan kitle çok daha panik hareket ederek durumu kontrolden çıkarabilir. neden çünkü adamın dolar olarak tutması gereken tüm para tetherde ve tether çökerse belki de tüm malvarlığı gidecek bu adam kazın ayağının öyle olmadığını anladığı dakikalarda 1 dolara sabitlenmesini beklemeden zararına satıp servetini kurtarmaya bakacak ve düşüşleri hızlandıracak.

    ışin özü adamlar kafalarına göre sahte dolar basıyorlar. amerikan merkez bankası gibi takılıyorlar ortalıkta. fed'in de stablecoinler hakkında en rahatsız olduğu durum bu. bunlar yatırım aracı olamaz çünkü stabil diyorlar. bildiğin sahte dolar lan bu. hiçbir denetim de yok beyler. yıllarca 1 tethere karşılık 1 dolar var dediler sonra ya dolar yok da tahvil mahvil hisse tutuyoruz işte bir şeyler dediler. onlar da hep kendi açıklamaları ha. gidip de bağımsız bir kuruluş, regülasyon, otorite tarafından incelenip yapılmış açıklama değil.

    burada bu işin bilincinde olan yatırımcıların güvendiği tek nokta too big to fail olayı. yani tether çok büyük abi çökmesine izin vermezler gibi bir ön kabul. luna da büyük değil miydi abi. ilk 10 coin arasında değil miydi. sanırım 6. - 7. coin falanmis. e onun da vardır bir 20-30 milyar dolar hacmi. o 3 günde yok oluyor da bu neden olmasın. hem bu daha kırılgan çünkü çok daha geniş bir kitleye hitap ettiği için panike sürüklenme katsayısı çok muazzam bir etki çıkarabilir ortaya.

    bu ön kabul ne kadar salakça olsa da şu ana kadar işe yaradı. belki de bu yüzden geçen gün 0.88den dönebildi. daha önce de 0.91den döndüğü olmuş sanırım. bir gün dönemeyecek işte abiler. çünkü bu tether limited mi ne sikimse tether karşılığı aldıkları 1 doları bir şekilde hortumlayip sistemden de çıkarıyor. zaten bu paranın karşılığı gerçekten olsa bu kadar tantanaya naklen yayın yaparlardi aha bak para burada diye.

    ışin kötüsü tether öyle bir hale gelmiş ki tüm kripto piyasasi tether endeksli duruma gelmiş. çünkü tetherin usd olduğunu sanan ve günün sonunda nakde döndüm dediğinde nakde değil tethere döndüğünün farkında olmayan milyonlar var. dolayısıyla bankaların ilk ortaya çıkışı gibi bir olaya geliyoruz. önceden insanlar kuyumcuya parasını bırakıyormus, şu kuyumcuya şu kadar altını var diye bir belge alıp onunla ev, arsa alıyormuş. evi altınla değil belge ile alıyor yani. kuyumcular bunu fark edince millete kredi vermeye başlamış çünkü ne de olsa altını gelip isteyen yok herkes belge ile iş yapıyor ama olur da bir bank run yaşanir ve millet altınını çekmeye giderse sistem patlıyor. bugün bankalarda da durum böyle zorunlu karşılık oranı kadar sermaye sahipleri parasını çekmeye gittiğinde patlamayacak banka yok çünkü olmayan parayı sisteme sürmüş oluyorlar.

    ınsanlar da şuan dolar yerine tamamen tether ile iş görmeye alıştı. öyle ki bildiğin dolar yerine geçiyor piyasalarda. ama 1 dolara sabitleme olayı bozulduğunda çok büyük bir panikle beraber tüm kripto sisteminin bir süre çökmesine sebep olacaktır.
  • debedit: (bkz: #119923537) pamuk eller cebe gençler.
    (bkz: sma hastasi ayaz bebegin dort ayinin kalmasi)
    ---

    buradaki riski ben şöyle anladım - yanlışsa biri düzeltir

    ben binance'a 1000 dolar gönderdiğim anda binance bunun karşılığında benim bakiyeme 1000 usdt coin'i yazıyor.
    ben alım satımımı bununla yapıyorum.

    arkadaki mantık ne - diyor ki binance ben 1000 dolar karşılığında usdt alıyorum, 1000 doları tether'e yolluyorum. ben zaten parayı alım satımdan kazanıyorum, sizin burada tuttuğunuz paralardan değil.

    ama dava dosyalarında görünüyor ki tether'in kasasında benim 1000 doların 1:1 karşılığı yok (yani milyar dolar var belki ama total usdt karşılığı 1:1 karşılığı yok).

    şimdi iş şurada sıçıyor :

    her gün mining yapan aktörler, piyasaya yeni coin sunuyorlar.
    bunları da wallet'ta tutmuyor anında gerçek fiat paraya satıyorlar. çünkü elektrik maliyetleri vs var.

    sonra reel karlarını nasıl yatırım yapıyorlar bilemiyoruz, belki yine btc'ye yatırıyorlardır ama ilk etapta paraya çevirdikleri kesin. alıp beklemek gibi bir olayları yok.

    yani, sürekli olarak borsalardan bir bitcoin girişi ve reel fiat para çıkışı var. diğer yandan btc fiyatları da çılgın artıyor. bunun tek sebebi küçük yatırımcının ve elon musk'ın piyasaya giriş yapması mı?

    bitcoin'in market cap'i 1 trilyon dolar olsa da bu gerçek bir market cap değil - bu piyasadaki bitcoinlerin tamamı bugünkü fiyattan satılırsa ortaya çıkacak olan parasal değer. yani reelde bu miktara ulaşmak imkansız (herkesin satmak istediği durumda).

    bu ne demek, ether'in bitcoin üzerindeki reel etkisi aslında daha fazla. 36 milyar dolara denk gelen tether varsa belki bunun etkisi 360 milyar dolar. yani %3 gibi bir oran değil. belki 30% belki 60% bilemiyoruz.

    özetle benim için problematik olan şu - fiat karşılığı olmayan bir coin kullanılarak (usdt) bitcoin fiyatı yükseltiliyor. yüksek fiyattan bu coini satmak istesek (hepimiz) elimize geçen usdt'i normal fiat paraya çevirebileceğimiz karşılık yok. yani bir satış paniğinde elimizdeki bitcoini sattık diyelim - elimize geçecek usdt'yi de satamayabiliriz - ya da ortaya çıkar ki tether'in kasasında 1 usdt=1 dolar değil, belki 50 cent? hop bizim elimizdeki 1000 usdt oldu mu 500 dolar?

    sürüyle makale var bununla ilgili ve hepsinin ortak görüşü "daha önce böyle bir şey yaşanmadı, ne olacağı belli değil, ama kesindir ki, tether'in karşılıksız usdt basıyor olması bir panik satışa sebep olacak tetik görevi görebilir. "

    özetle,

    yatırım tavsiyesi değil ama şu aralar bence kriptodan çıkmak için baya mantıklı bir zaman. tarihi zirvede, kar realizasyonu yapın, bu tether mevzusu netleşince tekrar girersiniz.

    not olarak : bitcoin'in ve genel olarak blockchain'in fikir olarak şahane oldugunu düşünüyorum.
    aracı 3. parti aktöre gerek kalmadan, sonsuz bir bölünebilirliğe sahip olan, hızlı ve ucuz para saklama ve transferi fikri onun türevi akıllı kontratlar, bence çok çok iyi ve gelecekte mutlaka kullanımı olacak bir teknoloji. ama şu günler yatırım maksadıyla bitcoine giriş için bence epey riskli.

    konuyla ilgili yetkili bir abiye benzeyen kaynaklardan makaleler :

    https://amycastor.com/…-collapse-doomsday-scenario/

    https://cryptobreakdown.substack.com/…ether-lawsuit

    edit: tam anlaşılamayabilir dün üstünkörü hızlıca yazmıştım

    karşılıksız basılan usdt letter of credit modeli bir şekilde basılıyor olabilir - yani belki balina var, diyor ki tether'e kanka sen bana 100 milyon usdt bas, ben sana sonra parayı yollıycam ya da tether'ini geri vericem.

    alıyor 100 milyon usdt, gidip btc alıyor, sonra karını alıp satıyor, cebinde 120 milyon usdt var - 100 milyonu geri veriyor, 20 milyon cepte. adam pazarı oynatabilecek miktarda al sat yaptığı için buı tür işlemlerde tether (zaten karşılıksız bastığı) usdt'yi vermekten çekinmiyor.

    audit de yaptırmıyor tether. mesela bu anlattığımı banka yapsa, audit yaptırmak zorunda, gider price waterhouse yakalar, dünya yaygara kopar. tether diyor ki "bizi audit edebilecek kimse yok, yapımız çok kompleks" falan gibi bahaneler. özetle pis kokular geliyor bu resimden.

    3 sene önce de tether ile şişmişti fiyat, sonra 20.000den 6-7'ye hatta 3000'e düştü. yine benzeri bir mevzu oluyor gibi görünüyor.
  • 1 tether karşılığında 1 dolar rezerv tuttukları yalanı patladıktan sonra bu başlıkta seri entry sildirecek çakma dolardır.
  • kriptopara dünyasının en zayıf halkası demek iyimserlik olur. tether bir ponzi scheme'dir.

    süreç şöyle işliyor:

    1) tether (aslında bitfinex) bitcoin almak için tether "basar". normalde önce taşak oğlanına dönmenin, sonra da hapse atılmanın öncülü olacak bu eylem, kripto piyasalarından bahsettiğimiz için kimsenin garibine gitmez. bunun sonucu olarak tether-bitcoin paritesi yükselir. bu tether'in dolar karşısında da değer kaybetmesine sebep olur.

    2) ancak 1 dolar = 1 tether gibi bir varsayım söz konusu olduğu için, arbitrajcılar devreye girer ve fırsatı değerlendirmek adına dolarla bitcoin alırlar. bitcoin yükselir.

    3) bitcoindeki fiyat artışı trene binmeye meraklı insanların ilgisini ve parasını çeker. hatta bitfinex özelinde parayı çekebilmek zaten mümkün olmadığı için dolarla yapacak başka pek bir şey de yoktur. bitcoin'in fiyatı yükselmeye devam eder.

    4) arbitrajcılar mutlu bir şekilde bitcoinlerini satıp aradaki dolar farkının keyfini çıkartırlar. tether da bitcoin satar ki aldığı an ve sattığı an arasındaki fiyat farkı ile tether'larının usd karşılığını çıkarabilsin (biliyorsunuz öyle bir iddiası var kendilerinin). zaten (normal bankalarda ve normal zamanlarda olduğu gibi) herhangi bir noktada görece az miktarda tether->dolar dönüşümü görecekleri için tether'ların tamamını karşılamalarına da gerek yoktur.

    5) herkes mutludur. tether mutludur çünkü havadan ürettiği paranın içini bir fiyat artışı vesilesiyle doldurabilmiştir. bitcoin alan vatandaş da mutludur çünkü fiyat artışı gözlerinin önünde gerçekleşmektedir. arbitrajcılara zaten hava hoştur. döngü başa sarar ve tekrar eder.

    buradaki kilit nokta, ve tether'ı ponzi yapan şey, tabii ki de fiyat artışını besleyen paranın kaynağıdır -- 3. madde. bu kaynak kuruduğu anda tether büyük bir çöküş ile karşı karşıya gelecek ve bitcoin-dolar paritesinin de eli armut toplamayacağı için bitcoin'deki çakılma da bunu takip edecektir.

    şu ana kadar böyle bir durumla karşılaşılmadı, ama tarihin bu konuda merhametsiz olduğunu söylemeye gerek yok...
  • ne aradığını bilmeden harıl harıl arayanları bulunan şeymiş. google yasaklıymışçasına yarak kürek entry'ler girmeseniz olmuyor.
  • yeni keşfettiğim coin. şu an 1 dolar civarında. ilerde sağlam yükselmesini bekliyorum.
  • (bkz: #137429037)
    debe'ye giren bu güzel kahvehane sohbeti koin haber siteleri ve twitter kaynaklı olduğu ve yeterince düzgün kaynak olmadığı için insanları tam bilgilendirmek amacıyla bir yazı yazmak elzem oldu.

    henüz yasal bir düzenleme ve zorunluluk olmadığı için, stabil coin basan şirketler bu beyanları kendi istedikleri ölçüde ve zaman aralığında yayınlıyorlar.
    usdc (coinbase'in de içinde bulunduğu bir konsorsiyum tarafından çıkarılmış bir stable koin) ve busd (binance'ın stable koini) ayda 1 rapor yayınlarken, tether 3 ayda bir rapor yayınlıyor.

    usdc ve busd bu beyanları gönüllü ve güzel bir şeffaflık ile yaparken, tether'de durumlar farklı. piyasada eski olanlar bilir önceki yıllarda tether'e hukuk dışı işlemler yaptığı şüphesiyle abd'de dava açılmış ve 60m$ bir para cezası ve bazı anlaşmalar karşılığında dava kapanmıştı.

    bu anlaşmalardan birisine göre de tether'in iki sene boyunca her üç ayda bir beyan raporunu yayınlayacaktı. ve biz de tether'in bu zoraki şeffaflığı içerisinde rezervlerini inceleyebiliyor ve diğer stable koinlerle kıyaslıyabiliyoruz.

    tether'in son rezerv durumuna baktığımızda
    görsel
    %83.74 oranında "nakit ve nakit benzerleri ile diğer kısa vadeli mevduat ve senet" olduğunu görüyoruz. iyi bir oran gibi geliyor fakat bu %83'ün kendi iç dağılımına baktğımızda görsel %6.36'sının tamamen nakit olduğunu, %6.36 oranında "nakit ve banka mevduatı" olduğu görüyoruz. yani 4 milyar dolar nakitleri var ve bir bank run anında 4 milyar dolara kadar ödeme yapabilir.
    geri kalanında ise %52.41 oranında hazine bonosu olduğunu yani güvenli limanda olduğunu görüyoruz. tabi hangi ülkenin bonosu, anlaşmaları nedir, anında nakde çevrilebilir mi bilmiyorum ancak böyle güçlü bir varlığa sahip bir kurumun kriz anında kredi bulması zor olmayacaktır.

    burada ilginç olan %36.68 oranındaki "ticari senet ve mevduat sertifikaları" kısmı. ticari senet? kime ne verilmiş, vadesi ne? bunun hakkında bilgimiz yok. senetlerin de ne kadar likit olduğunu takdirinize bırakıyorum.

    benim yorumum şu ki, olası bir bank run anında 10 milyar doları aşkın çekim talebi gelirse tether'in de peg'ini kaybedeceği aşikar ancak luna'daki gibi saçma sapan bir algoritma üstüne kurulu sistem olmadığı için kendini toparlayabileceği de bir gerçek.
    ancak abd'nin temerrude düşme durumu hariç. bugüne dek tarihinde hiç temerrüde düşmemiş olan abd, geçen yıl ekim ayında temerrüde düşme riskiyle karşı karşıya kalmıştı. böyle bir durum bir gün olur da , dünya'da bu haberin etkisiyle oluşacak panik ile tether'de yaşanacak bir bank run , zaten temerrüde düşmüş olan abd'nin tetherdeki bonoları nakide zamanında çevirememesiyle tüm kripto piyasasını batırabilir. yani merkeziyetsiz olduğunu ve bizi merkez bankalarından koruduğunu düşündüğümüz bitcoin, stabil koinlerin kâr amaçlı yaptığı yatırımlar yüzünden doğrudan abd ekonomisine bağlanmış durumda.

    finansal piyasalarda en önemli şeyin riski minimalize etmek olduğunu düşünecek olursak daha risksiz bir stabil koin arayışında diğer alternatifler olan usdc ve busd'a da bakalım.

    usdc; circle tarafından kurulan ve kripto para borsası coinbase ve bitcoin madencilik şirketi bitmain'den üyeleri içeren centre adlı konsorsiyum tarafından yönetilmektedir. abd'de 44 eyaletten para aktarıcı olarak lisans almış ve denetime tabi olarak görünüyor.
    rezerv raporlarına baktığımızda ağustos ayında %92 oranında nakit ve nakit eşdeğeri tuttuğunu, daha detay vermediğini görsel
    ekim ayında bu oranı %100'e çıkardığını görsel
    devamında ise artık hiç detay vermediğini ve kaynaklarını saklamaya başladığını görüyoruz.

    busd,
    şirketin web sitesinden kendi açıklamasına göre " busd arz eden paxos şirketi new york eyaleti finansal hizmetler departmanı (“nydfs”) tarafından düzenlenen trust şirketleridir. tröstlerin ürün ve hizmetlerinin nydfs tarafından onaylanması ve denetlenmesi gerekmektedir. pax , busd ve gusd , nydfs tarafından açıkça onaylanır ve düzenleyici tarafından sürekli olarak denetlenir. bu şu anlama gelir:
    -her bir sabit para jetonunun değeri, doğrudan abd dolarının değerine bağlıdır ve "yedek" doların miktarı, ödenmemiş sabit para sayısına eşit veya daha fazladır.
    -düzenleyiciler, stabilcoinleri destekleyen rezervlerin oluşturulmasını ve bakımını denetlemektedir.
    -rezervler, yalnızca fdıc sigortalı banka hesapları gibi en güvenli biçimlerde ve kısa vadeli abd hazine enstrümanlarında tutulabilir.
    -rezervler, özellikle token sahiplerinin yararına olmak üzere kurumsal varlıklardan tamamen ayrılmıştır ve new york bankacılık kanunu uyarınca uzaktan iflas olarak tutulmaktadır
    paxos'un kendi raporundaki bilgilere baktığımızda rezerv dağılımını şu şekilde görüyoruz görsel
    %96 oranında nakit ve nakit eşdeğeri bilgisi var. ancak bu "nakit eşdeğeri" nedir detaylı bilgi bulamadım. tetherdeki gibi vadesi belli olmayan ticari senetlere "nakit eşdeğeri" diyorsa bu kısmın benim için bir anlamı yok.
    ayrıca busd ihraç eden paxos şirketinin kendisini tether ve usdc ile kıyasladığı makaleyi şuradan okuyabilirsiniz.
    https://paxos.com/…lecoin-means-having-a-regulator/

    daha ileri detaylar ve yorumlar için
    https://twitter.com/…ktv/status/1526633141598928896

    edit2: ekstra olarak yine benim "bizzat yanıltıcı bilgi verdiğimi" iddia eden arkadaşın iddialarına nazikçe cevap olarak öncelikle şunu söylemeyelim ki , tether ile ilgili verdiğim cayman adasında bulunan bağımsız denetçi ve muhasebe şirketine aittir.
    son rapora buradan ulaşabilirsiniz.
    https://assets.ctfassets.net/…ssurance-12-31-21.pdf
    ondan bir önceki rapor ise yine cayman adasından bir başka bağımsız denetçi ve muhasebe şirketine ait olduğu görülüyor
    https://assets.ctfassets.net/…ance-sept-30-2021.pdf

    son raporun türkçe bir detayını vermek gerekirse
    "tether limited şirket 31.12.2021 konsolide rezerv raporu
    denetçi: mha cayman
    rezervlerin %83,74 nakit ve nakit benzeri ürünlerinde bulunuyor.

    31.12..2021 konsolide dağılımı
    konsolide toplam aktifler, konsolide raporda belirtildiği gibi doğru bir şekilde sınıflandırılan en az 78.675.642,677 abd doları tutarındadır.
    • konsolide toplam yükümlülük tutarı 78.538.305.451 abd doları olup,
    bunun 78.480.852.949 abd doları ihraç edilen dijital jetonlarla ilgilidir.
    • grubun konsolide varlıkları, konsolide yükümlülüklerini aşıyor.
    • grubun çıkarılan dijital varlıkları için tutulan rezervleri, dijital varlık jetonlarını kullanmak için gereken miktarı aşıyor

    ihraç edilenn digital jetonlarla ilgili 78.480.852.949 abd dolar
    - ihraç edilen dijital jetonlarla ilgili konsolide yükümlülükler, grup tarafından tutulan ancak hazine cüzdanında olmayan dijital jetonların çıkarılmasıyla çıkarılan toplam dijital jetonlarla ilgili konsolide tutardan oluşur. hazine cüzdanındaki dijital jetonlar yetkilendirilmiştir ancak henüz ihraç edilmemiştir ve grubun yükümlülüğü olarak kabul edilmemektedir. grup tarafından tutulanlar da dahil olmak üzere ihraç edilen tüm dijital tokenlerle ilgili toplam konsolide yükümlülük 78.513.260.433 abd dolarına eşittir. grubun elinde bulunan ancak hazine cüzdanında olmayan dijital tokenlerle ilgili konsolide tutar 32.407.484 abd dolarına eşittir. grup tarafından tutulan konsolide dijital tokenlar, grubun konsolide varlıklarının veya yükümlülüklerinin herhangi bir parçasını oluşturmaz.

    nakit ve nakit benzeri varlık dağılımı

    1-kısa vadeli varlıklar

    1a.-ticari senet ve mevduat belgeleri $24,165,815,363 (işletmelerin ticari faaliyetleri nedeniyle ortaya çıkan alacaklarına karşılık aldığı bono ve poliçeler bu hesapta izlenir. senetlerinin vadesinde ödenmemesi nedeniyle senedin daha yüksek bir tutarla yenilenmesi durumlarında da borçlandırılır, borç tarafına yazılır. rapor açıklama ticari senet ve mevduat sertifikaları, ticari senet (şirketler tarafından verilen kısa vadeli borçlar) ve mevduat sertifikalarından (finansal kuruluşlar tarafından çıkarılan kıymetli kısa vadeli mevduatlar) oluşur. bu kategorideki öğelerin ortalama süresi 80 gündür ve ortalama derecelendirme a-2’dir.)

    1b. nakit ve banka vade $4,187,004,507 (kısa vade anlık çekilebilir mevduatlar)
    1c.. fon $3,000,083,600 (para piyasası fonları, mevduat, hazine bonoları, ticari senet ve ters repo anlaşmaları dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere yüksek likiditeye sahip, kısa vadeli para piyasası araçlarına yatırım yapan fonları içerir.)

    1d. hazine bonoları $34,527,886,113 (hazine bonoları, vadesi 90 günden az olan abd hazine bonolarından oluşur.)
    1.toplam :$65,880,789,583

    2. teminatlı krediler :$4,142,957,365 (tetherin teminat karşılığı verdiği nakit, aldığı teminatı aktifte yazar-bağlı kuruluşlara vermemiş)

    3. kurumsal tahviller, fonlar ve kıymetli madenler $3,628,506,483 (dışardan şirkete fon kaynağı)

    4. digital yatırımlar (diğer tokenlar dahil) $5,023,389,246
    genel toplam $78,675,642,677

    -ticari senet ve mevduat vade dağılımına göre varlıklar
    0–90 gün $13,396,796,430

    91–180 gün $9,945,248,435

    181–365 gün $823,770,498

    denetçi raporu notları
    konsolide rezervler raporuna ilişkin notlar
    şirket, bir ingiliz virgin adası şirketidir.
    konsolide grubun bir üyesi olan tether limited, abd hazine bakanlığı'nın mali suçlar icra ağı'nda bir "para hizmetleri işletmesi" olarak kayıtlıdır. konsolide grubun üyeleri, yürürlükteki yasalara uygun olarak bvı'nın mali soruşturma ajansına rapor verir.
    tether jetonları, çeşitli pazarlarda ticari işlemleri ve faaliyetleri kolaylaştıran stabilcoin yardımcı jetonlarıdır.
    raporlama tarihi itibariyle, tether tokenleri, tümü konsolide grup tarafından onaylanan 9 ayrı blok zincirinde10 mevcuttur. (şu anda ethereum, tron, eos, liquid, algorand, slp, solana, avalanche ve omni katman (bitcoin) blok zincirlerinde 10 tether jetonu yayınlanmaktadır.)
    yetkili ve ihraç edilen tokenlerin toplam sayısı, konsolide grup tarafından kamuya açık hale getirilir.
    tüm tether jetonları, konsolide grup tarafından rezervlerde tutulan eşdeğer miktarda varlıkla desteklenir."
  • vay be bir gün tl yi güvenli liman olarak göreceğim aklımın ucuna gelmezdi :d
  • vergi vermeden dolar nasıl alınır tarzında video çeken sığırlar yüzünden vergilendirilecek yada yasaklanacak olan kripto paradır.
  • tether’in kurucusu zamaninda sahte microsoft urunleri satmaktan yargilanmis 50 yaslarinda italyan bir estetisyen. finansal sorumlusu da universiteden yeni mezun olmus guney amerika’da takilan bir ergen.

    diyeceklerim bu kadar. gerisi icin buyrun.
    inside the doomsday machine
hesabın var mı? giriş yap