• yeni türkiye'nin ytmm'sinden şunu bekliyorum:

    • yasalar komisyonlarda görüşülüyor.

    • kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve toplumsal kesimlerin temsilcileri ile birlikte muhalefet partileri görüşlerini belirtiyorlar ve yasaların maddelerinde bu görüşler karşılık buluyor.

    • ardından yasaların taslakları genel kurula iniyor.

    • orada herkes söz alıyor, lehte ve aleyhte müzakereler sonucunda ortaya nihai metinler çıkıyor. iktidar partisi vekillerinin hepsi adeta birer melek; nezaketle, ciddiyetle, yetkinlikle, can kulağıyla dinliyorlar siyasi rakiplerini.

    • barışçıl bir uzlaşmayla, ak partisi'nin çoğunluğu (ve destek gerektiği hallerde mhp'nin de inayetiyle) yasalar kabul ediliyor.

    .

    buraya kadar her şey normal, güllük gülistanlık. hatta örnek bir demokrasi. dünyadan övgüler yağıyor.

    ondan sonra, yasaların resmi gazete'de yayınlama aşamasına geliniyor. mecliste toplumsal mutabakatla güle oynaya nihai hale getirilen yasa metinleri bir kenara konuluyor.

    resmi gazete'yi basan başbakanlık mevzuatı geliştirme ve yayın genel müdürlüğü, meclisten gelen metinler yerine cumhurbaşkanlığı makamı tarafından kendilerine doğrudan gönderilen metinleri yayınlıyor. mesela, meclisten gelen metinde para cezası uygulanır gibi bir ifade varsa, cumhurbaşkanlığından gelen metinde para cezası uygulanmaz yazıyor. veya meclisten gelen metinde üç yıla kadar hapisle cezalandırılır diye bir madde varsa cumhurbaşkanlığından gelen metinde öyle bir maddenin numarası dahi bulunmuyor.

    ve yeni türkiye'de yasalar işte bu şekilde yürürlüğe giriyor.

    ve üç beş marjinal parazitten başka hiçkimsenin gıkı çıkmıyor.

    tam tevekkül. komple teslimiyet. total felç.

    .

    bu bir tiyatro mu dediniz? peki yukarıda betimlediğim sürecin şu anki mevcut sistemden ne farkı var? hiç olmazsa yeni türkiye'de kavga gürültü olmayacak ve muhalefet de işe yaradığını düşünerek görevine şevkle sarılacak. tiyatro aynı tiyatro; eski sistemde muhalefet sanki yasama faaliyetine katkıda bulunuyor"muş gibi" yapıyordu, yeni sistemde de "mış gibi" yapacak.

    [kulaklarını delmiş olduğumu sanmıyorum. onlar da böyle bir düzenin hayalini çoktan kurmuşlardı zaten.]

    .

    itirazı olan?

    engellemeye gücü yeten?

    .
  • son zamanlarda türkiye'de halkın sırtındaki kamburlardan biri. bunu da tbmm genel kurulu twitter hesabından bile anlamak mümkündür. 20 gündür süren olaylarla ilgili teklifler bile reddedilip sadece iktidarın teklifleri kabul edilir. torba yasalarla birbiriyle alakasız onlarca yasa toptan teklif edilir çoğunun içeriğini bile merak etmeyen vekiller grup iradesine uyarak el kaldırırlar, sınırsız sağlık hizmeti, haddinden fazla yan personel, astronomik maaşlar ve ülkenin hiçbir derdine çare bulmayan bir meclis. halkı temsil yeteneği bile kısıtlıdır çünkü ak partiye oy verenlerin fikirleri hatta milletvekillerinin bile fikirleri değil tek bir adamın fikirlerini onaylayan bir yer olmuştur. nasıl çözerler bilmem ama hem mali hem idari anlamda büyük bir değişim geçirmek zorundadır.
  • durumu budur http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26461266.asp

    vatandaşı temsil eden vekillerin, 301 maden işçisinin ölümünü umursamadığı,daha önemli işlerinin olduğunu gösteren eylem.

    yazıklar olsun bu ülkeye.
  • taşeron işçi sayısının en fazla arttığı kamu kurumlarından biridir.

    yıl...........taşeron işçi sayısı
    2005------88
    2008-----383
    2013----1019

    kaynak: bursa milletvekili ismet büyükataman'ın 7/19652 esas numaralı soru önergesine verilen cevap. www.tbmm.gov.tr

    (bkz: kamuda taşeron personel çalıştırılması)
  • dünyaya dair algısı, bilgi birikimi, felsefi derinliği içler acısı kurum.
    anayasa uzlaşma komisyonu gibi önemli bir kurumun toplantısında ne kavramları bilen var, ne analitik düşünebilen var, bildiğin kahve muhabbeti:
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25264344.asp
  • başkanlık sistemine geçtikten sonra bir işlevi kalmamasına rağmen, sayısı 550 olan vekil sayısı 600'e çıkarılmıştır.

    200 bile başkanlık sisteminde yüksek bir rakamken, bunun üç katı insana, danışmanlarına, ailesinin doktor masraflarına, bir dönem bile vekillik yapsa ölene kadar alacağı emekli maaşına katlanıyoruz.

    kuruluş döneminde çekilen zorluklara rağmen kurulan yüce meclise bak, bir de şu yiyicilerden oluşmuş vasıfsızlara bak. içlerindeki harika insanları tenzih ediyorum tabii ki.

    https://twitter.com/…tatus/1235223098997305345?s=20
  • iyi şeylerin hep reddedildiği yer.
  • "türkiye'de şu anda tbmm'nin parmak çoğunluğuyla başbakan'ın özel ihtiyaçlarını karşılayacak bir yasama faaliyeti yürüttüğünü, denetim faaliyetinin ise iktidar mensupları tarafından engellendiğini hepiniz biliyorsunuz. tbmm şu anda denetim işlevini yerine getiremez durumdadır."
    haluk koç

    http://haber.dha.com.tr/…ydi-aciklamasi_609014.html
  • yeni türkiye’nin polemik üreteci.

    hiç bir vasfı, yaptırımı olmayan ve halkı sadece oyalamaktan başka bir işe yaramaz hale getirilen organ.
  • daha bir hafta once yuzlerce iscinin oldugu soma faciasinin gorusulecegi oturuma 78 kisi katilmis. bu cumlenin ustune yorum yapmak zor. vekillerin bos zamanlarinda ugradigi mekan. yaziklar olsun!
hesabın var mı? giriş yap