• apple ve müşteri kitlesi sayesinde bu kadar tutulduğunu düşünüyorum. bana kalırsa, ne bir akıllı telefon ne de bir ultrabook kadar marjinal bir faydası yok. yaptığı işe göre boyutları çok büyük ve bu yüzden ipad air gibi ürünler çıkmaya başladı. ben akıllı bir telefonu cebimde taşıyabiliyor ve ağırlığını ve boyutlarını dert etmeden istediğim yere götürebiliyorum. cebime koyamadığım ve taşımam gerektiğinde bir kılıf/çanta kullanmam gereken ürün de, bu durumda bir laptop ya da ultrabook oluyor. evde bir masada duruyor ve ihtiyacım olduğunda kullanabiliyorum.

    ben hayatımda iki kere tablet gördüm. bir tanesi airbaltic firmasının, uçaktayken film izlemek isteyen, oyun oynamak isteyen yolcularına uçuş süresice millete kiralerken verdiği, diğeri de eskiden çalıştığım şirketin insan kaynakları departmanında kullanılan tablet idi (not: insan kaynaklarından bu tablet denen aletin ne kadar gereksiz olduğuna uyanmanız lazım).
  • artık eğitim hayatında daha aktif olarak kullanılmaya başlanmasını temenni ettiğim araç. defter tutmanın daha ilkokul * düzeyinde bırakılmaya başlandığını gözönünde bulundurursak eğer, öncelikle ders materyali olarak ne kadar faydalı olduğunu görebiliriz. ders notlarının paylaşılması ve dağıtılması sırasında oluşan kargaşayı önler herşeyden önce. bununla beraber sadece öğrenciler arasındaki paylaşım değil kitaplar dolayısıyla da harcanan tonlarca ağacın yerlerinde kalması sağlanmış olur. pratik ve zaman kazandırıcı bir alet. geri dönüştürülebilir. burda geri dönüşümden kastım parçaların tekrar kullanılması değil yanlış anlaşılmasın. yanlış yazılan kağıdın, orda kullanılan kalemin, silmek için kullanılan silginin milyonlarca insan tarafından kullanımıyla oluşan israfı düşünün. bir de elektronik bir alette yapılan hata için kullanılan tek hareketi. bununla ilgili proje geliştirildi. bazı okullarda da uygulanmaya başlandı ama bence yeterince hızlı ilerleyen bir sistem değil. 2 senede bir sınav sistemi değiştirdiğimizi düşünürsek daha hızlı hayata geçirilmeliydi bu iş. hata yapmanın bu kadar kolay olduğu bi işte 2-3 senede pardon bu olmadı demek kimsenin zoruna gitmiyor ama gerçekten kolaylık sağlayacak bir sistem sırf maliyetinden dolayı bu kadar yavaş adımlarla ilerliyor. umarım biran önce tüm eğitim sistemine yayılır.
  • android-linux karisimi tablet yapsinlar, icinde hem android app'leri olsun, hem de linux programlari olsun, gerektiginde python acalim, gerektiginde ssh yapalim, gerektiginde gcc kullanalim.

    fiyati da 500euro civari olsun, hemen alirim.
  • kagit kalem mantigina dayali mouse.
  • tekno seyir ipad üzerinden tabletlerin hayatımıza ne kattığını incelemiş.

    http://www.teknoseyir.com/…imleri-aldik-da-ne-oldu/
  • (bkz: grafik tablet)
  • piyasaya windows hakimken tablet pc olarak bilinen, ancak şimdilerde sadece tablet olarak anılan, klavyesiz, dokunmatik bilgisayar türü.

    artık bu piyasada windows haricinde, hatrısayılır işletim sistemleri de yer almaktadır;

    (bkz: ios)
    (bkz: android)
    (bkz: blackberry os)
    (bkz: meego)

    2011 yılı için sadece intel, 35 farklı tablet modeline atom işlemci vereceğini açıklamış burada. nvidia vb diğer firmaları da siz düşünün.
  • engadget, ces 2011'de sunulan tabletleri haberinde güzel bir şekilde derlemiş. 2011 yılı tabletlerine başlangıç için buyrun.
  • [jung, kara kitap 2'de, üç yıl önce tanıştığı bir kadınla (toni wolff) olan ilişkisine başlamaya bu düşten sonra karar verdiğini söylüyor. 1925'te bu düşün "bilinçdışının yalnızca atıl malzemeden oluşmadığı, orada yaşayan bir şey olduğu yönündeki görüşünün başlangıcı" olduğunu söylemiştir. bunlara tabula smaragdina (zümrüt tablet) öyküsünü, on iki havariyi, burçları vs. de düşündüğünü ancak "bilinçdışının muazzam bir canlandırması olması dışında düşe başka bir anlam veremediğini," ekler: "bu etkinliğin temeline inmemi sağlayacak bir teknik bilmiyordum; tek yapabildiğim beklemek, yaşamaya devam etmek ve fantezileri izlemekti.] sonu shamdasani - liber novus (sunudan)

    "roman, yaşamın kitabıdır. bu anlamda kutsal kitap karmakarışık bir büyük romandır. tanrı üstüne bir roman olduğu söylenebilir. ama gerçekte canlı insan üstünedir. adem, havva, sara, ibrahim, ishak, yakup, samuel, davud, beyt-şeba*, rut, ester, süleyman, eyub, işaya, isa, markos, yahuda, paul, peter: baştan sona canlı insan değil de ne bunların hepsi? canlı insan, kuru parçalar değil. tanrı bile başka bir canlı insandır, yanan bir çalıda, musa'nın başına taş yazmalar* fırlatan." d. h. lawrence - anka kuşu

    (bkz: levha)
    (bkz: tabla)
  • günümüzün mobil yazıtları. tıpkı taş devrinde olduğu gibi.
hesabın var mı? giriş yap