• ciltte sağlam sivilce çıkmasına sebep olduğu konusunda iddialar bulunan ürün çeşidi. buna dair bir şeyler okudum sosyal medyada. sağlam kaynak ya da uzman görüşüne vs rastlamadım ama deneyeyim dedim. hayvan gibi yoğurt ve peynir tüketen ben yaklaşık 3 gündür sabahları sadece 1 dilim peynir ve gün içinde toplam sadece 1 kaşık yoğurt tüketiyorum. cildimdeki sivilceler sönmeye başladı gibi sanki.

    eğer bu durum da bende geçerli olursa, yüzü sivilcelenmesin diye peynir yoğurt yiyemeyen, kilo almasın-karnı şişmesin ve sabahları daha enerjik olsun diye makarnasıdır pilavıdır ekmeğidir zinhar uzak duran, gaz sıkışması yaşamasın diye zaten bulgur-fasulye-nohutu hayatından uzun zamandır çıkarmış bulunan ve tabii - pek tabii - şekerden uzak duran bir insan haline geleceğim. yemin ediyorum vegan olsam bu kadar şeyden mahrum kalmış olmazdım. en azından da bir havam olurdu. elimde yiyebileceğim 3-5 kalem ürün kaldı.

    kişinin ne yiyip yiyemeceği meselesi köklerinin alışkanlıklarına bağlı diyorlar. bu da teyitli bilgi değil de ben anlamıyorum benim atalarım bundan yüz yıllar önce et ve sebzeden başka bir şey yememiş mi kardeşim ben kimin günahını ödüyorum ya? hayır benim kütük de ardahan aslında ama daha daha gerilere gitsek viking mi çıkacak benim büyük büyük büyük dedem acaba? demek ki gemiye doldurmuşlar balığı eti otu... o dönemlerde de daha domates falan keşfedilmemiştir diye varsayıyorum. 2-3 besinle denizin ortasında ömür tüketen bir kavimden gelmiş olmalıyım diye canlanıyor kafamda. lanet gelsin.

    sonuçları edit vesilesiyle ileteceğim.
  • kahvaltının vazgeçilmezidirler.

    çeşit çeşit peynir ve tereyağının olmadığı bir kahvaltı, kahvaltı değildir.
  • geçen yaşadığım gıda zehirlenmesi sonrası daha da mesafeli duruyorum artık kendilerine. ama peynir hariç. hatta peynirler, hepsi benim.
  • deri altı yağ birikimi yapar.
  • aslında insan biyolojisine çok da uygun olmayan yiyecekler grubu. bu, tüm süt ürünleri için böyle çünkü inek sütü, ineğin yavrusu içindir. insanlar için üretilen ve insanın fizyolojik, biyolojik ihtiyaçlarına istinaden oluşmamışlardır. bu nedenle bazı insanların süt ürünlerine tepkiler geliştirmiş olmaları normaldir. elbette yararlı yanları var ama bu yararlı yanlar süt ürünlerinin meta haline gelmesiyle daha da abartıldı. kalkıp dengesiz dengesiz yorumlarda bulunmayalım, bilinçli olalım.

    (bkz: dünyada dört milyar insan peynir yemiyor)
  • faydasından çok zararı olan yiyecek grubu. tüketmeyi bıraktığınızda hafiflediğinizi hissedeceksiniz, zira süt ürünleri vücudu hayvansal yağ bombardımanına tutuyor.
  • sivilce yaptigi bilimsel olarak kanitlanan tek urun, sut ve sut urunleridir.
  • inek sütü söz konusuysa kaçınılması veya illa ki tüketilecekse de ölçülü olunmasında yarar olan ürünlerdir

    ilk hamileliklerini yaklaşık iki yaşındayken yaşayan inekler ilk yavrularını dünyaya getirdikten sonra süt vermeye başlarlar. hamilelik dokuz ay sürer ve danalar sadece bir hafta bu sütle beslenirler. bu süt, maksimum oranda büyüme hormonu içerir.

    normalde 10 ay boyunca süt veren inekler doğumu takip eden 3. ayda genelde suni döllenme yoluyla tekrar hamile bırakıldıkları için ilk doğum sonrası sürekli süt verir hale gelirler.

    dolayısıyla inekler süt verdikleri yaklaşık 7 ay boyunca hamiledir. yani sütleri hem dana gelişimi için gerekli büyüme faktörlerini hem de gebelik döneminde yumurtalıklarından ve plasentadan salgılanan progesteron, prolaktin (süt hormonu) ve östrojeni içerir. bu hormonlar, kanımızdaki hormon dengesini bozma potansiyeli taşır. büyüme çağı sona erdikten sonra alınan fazla miktarda büyüme hormonu uzun vadede kireçlenme sorununa yol açar. meme ve prostat kanseri riskini de arttırır.

    eski yöntemle, kaynatılarak sterilize edilen sütlerde, içeriğindeki büyüme faktörleri etkinliklerini kaybedip sütün kaymağı ile birlikte sütten ayrılırlar. uht yöntemiyle paketlenen sütler ise 140 derecelik sıcaklığa 3-4 saniye gibi kısa bir süre maruz bırakılır. bu süre büyüme faktörlerini yok etmek için yeterli değildir.

    süt ürünleri tüketiminde koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanlardan elde edilenleri tercih edilmesi daha doğrudur. zira bunlar daha düşük oranda büyüme faktörü içerir ve daha hızlı doygunluk hissi yarattıklarından daha az miktarda tüketilmeleri yeterli gelir.
  • sutten yapilan $eyler. yogurt, peynir..
  • ana sutu gibisi olmaz....
hesabın var mı? giriş yap