• tohumdan yetiştirmesi çok zor olan bitkiler. iğne ucu gibi minicik tohumları var. çok denedim olmadı. youtubeda epey videoda izledim.

    bu son diyerek yine aldım. küçük bir kapta, gevşek bi toprak yapıya ektim. püskürterek suluyorum az az. bunuda bir poşete yerleştirip ağzını kapattım. kaloriferin üstünde duruyor. böylece hem sıcak hem nemli ortam sağlanmış oluyor. beş tanesi çıkmış nasıl sevindim anlatamam. iki tanesi yok oldu ama üçü duruyor ve bi tanesi istikrarlı büyüyor. hergün eve gelince heyecanla poşeti açıp bakıyorum. büyüdükçe mutlu oluyorum.

    neden tohumdan denediğimide söyleyeyim. aliexpreste çok güzel çiçekler, kaktüsler, ağaçlar var. bunları etrafta hiç görmedim. değişik çiçeklerim olsun diye bıkmadan deniyorum. bu sefer inşallah tuttu :)
  • bitkinin, çiçeğin modası olur mu demeyin! oluyor.
    instagram'ın şöhret yaptığı kaktüsgillerden, bakımı kolay dekoratif bitki türü.
  • www.succ.us adresinden çeşitli tasarımların içerisinde kullanılan sukulent bitkilere ulaşılabilir.
  • terrarium (teraryum) yapmak istiyorsanız ve elinizde kaktüs, sukkulent, sarmaşıkgiller üçlüsü varsa sukkulentler sizin için ara form görevi görür. yani şöyle; ya kaktüs ve sukkulentleri kullanacaksınız ya da sukkulent ve sarmaşık ailesi. kaktüsler bilindiği üzere suyu sevmezler, sukkulentler de susuzluğa epey dayanıklıdırlar. bu yüzden iki bitki yan yana idare edebilir. sarmaşık ailesi de suyu sever, bunun sulanma sıklığı sukkulenti çok bunaltmaz ve yan yana gelebilirler. anlaşılacağı üzere muazzam bir bitki. herkesle uyumlu.

    5 günde bir iki fıs fıs su da yeterlidir kendileri için.
  • taze, sulu ve lezzetli sebze, meyva, eti tanimlamada kullanilan ingilizce sifat.
  • aloe ve kaktüs gibi wtli, su tutan; yaprak, gövde ya da dokulara sahip bitkilerin ilgili dokuları için kullanılan biyoloji terimidir aynı zamanda. kökeni büyük ihtimalle latince olup, diğer dillere de bu şekilde geçmiştir. bazı botanik kitaplarında görülebileceği üzere türkçe'ye de sukkulent şeklinde geçmiştir. hayırlı olsun.
  • kaktüs familyasına ait tüm bitkiler sukkulenttir, ancak tüm sukkulentler kaktüs değildir, farklı familyalara da ait olabilirler. sukkulent, etli gövde ve yaprak dokusunda su tutar-tıpkı devenin hörgücünde tuttuğu gibi-ve bu suyu kurak dönemlerde hayatta kalmak için kullanır. en dikkat çekisi örnekleri (benim dikkatime nail olup hayranlığımı kazananları) "yaşayan taş" olarak adlandırılır, kendilerine latince lithops diyoruz.
  • bitkiler aleminin en kral üyeleri, naz yok, eyvallahı yok, çorak arazide, çakılda, kayaların arasında bile takılır, hayata karşı dik duruşuyla imrendirir.
  • yaklaşık 3 yıldır yetiştirerek çoğaltımını yaptığım bitki türü. hobim.

    succulent yapraklarında su biriktiren bitki demektir. kökü latincedir ve su kelimesinden gelir.
    enfes çiçek açabiliyorlar. kaktüs familyası olarak da biliniyor ama bu hepsinin dikenli olduğu anlamına gelmiyor.
  • piyasada çiçekçilerin dahi yeni yeni öğrendiği bir bitki sınıfı. en çok tanınan fakat ismi bilinmeyenleri echeveria, sempervivum ve sedum türleridir. sorarsanız kaktüs der geçerler, kaktüs olmadıkları gibi her bir türün onlarca çeşidi, hibritleri vardır. bol güneş ve az su yeterlidir bu mütevazı bitkilere. aniden çok gösterişli çiçekler açar, çiçek sevenleri kendilerine hayran bırakırlar. tohumdan üretilmesi çok zordur, en kolay yol kuruya bırakma denilen, bitkiden alınan bir yaprağın torf üzerinde yarı gölgede bekletilmesi sonucu köklendirilmesi yoludur. bu süreçte yaprağa su verilmez, kısa bir süre sonra kök salan bitkinin kökleri gömülür ve sulanır. sukkulentinizi rahatlıkla balkonda bırakıp 1 aylık tatile gidebilirsiniz. hastalık ve zararlısı yok gibidir. ancak yapışkan zamk hastalığı gelebilir rüzgarla açıktaki bitkilere.
hesabın var mı? giriş yap