• aslında araç oldukça güzel. klasik arkadan itiş dezavantajı olarak aktarım organlarında çok güç kaybediyor.
    0-100 değeri katalog verisinden daha başarılı olan nadir araçlardandır. insanlar nedense bmw 320i-d ile karşılaştırmayı sever.

    güncel brz fiyatı 192.000 lira. otomatik 199.000
    320d ise en baz pakette 241.000’ken m paket aldığında fiyat 290.000e kadar çıkıyor.
    evet 320d kanaatimce çok çok daha güzel bir iç mekana ve kaliteye sahip. ama brz’nin ne duruşuna ne yol tutuşana ne de zevkine sahip. bu başka bi olay.

    atmosferik, devir çevirmeyi seven, bu kadar güzel yol tutan rwd bir araç. petrolheadler için biçilmiş kaftan.

    edit : subaru brz premium mt/at : 260.187tl /270.193tl
    bmw 318i/320d edition m sport: 306.400tl /385.200tl

    20.11.2019 tarihli edit:
    gözlerimden yaşlar süzülüyor.

    subaru brz mt/at : 329.771tl/ 343.530tl
    bmw 320i sportline/m sport: 353.600tl/385.400tl.

    daha fazla edit girmiyorum para japon yenine doğru gidiyor :d
  • başlığı altında çok cahilce yorumlar görebileceğiniz bir arabadır. impreza ile kıyaslayanından tutun da camaro ile mustang ile kıyaslayan bile olmuş.*

    öncelikle belirtmem lazım ki bu arabanın üstte yazdığım arabalarla hiçbir alakası yok. subaru, toyota ve scion'un ortak bir platform üzerinde geliştirdiği ve bundan dolayı iki kardeşi daha bulunan otomobilin piyasaya sunulma amacı her otomobil gibi pazardaki bir boşluğu doldurmaktır. peki nedir bu boşluk: uygun fiyatlı, tüketicinin "eğleneceği" bir otomobil üretmek. fabrika çıkışlı olarak drift üzerine odaklanılmış ve bunu yaparken de ortak platformda üç model geliştirilmiş olduğundan; arge ve üretim maliyetlerinin azalması neticesinde tüm bunları tüketiciye uygun fiyattan sunabilmesidir. üstelik tüm bunları yaparken subaru'yu subaru yapan ve kendine has bir müşteri kitlesi olan impreza müşterisini kaybetmeden yeni bir niş pazara yönelip, oradan yeni müşteri çekebilmesi günümüzde ders olarak okutulan bir şey. evet sırf bu sebeple bile başarılı olarak nitelendirebiliriz bu projeyi. şimdi, uygun fiyatlı demişsin de şu kadar fiyata satılıyor, o fiyata bunu alırım diyecekler için şunu da belirteyim. tabi ki alabilirsin, bu proje sana hitap etmiyor olabilir. zaten yukarıda da belirttiğim gibi çok niş bir kitleye hitap eden bir proje bu. fakat bu arabayı dört tekerlekten çekiş sistemli bir arabayla kıyaslamak ya da çok çok büyük hacimdeki amerikan v8'leri ile kıyaslamak en hafif tabiriyle söylüyorum ki cahillikten başka bir şey değildir. yine şunu da belirtip yazımı bitireyim: motoru 2 litre olmasından dolayı üst vergi diliminde yer aldığı için türkiye'de uygun fiyatlı olup olmadığı tartışılır. fakat bunun suçlusu bu markalar değildir. 2 litre hacmindeki motorlar sadece türkiye'de lüks olarak görülüyor. normal bir ülkede 2 litre hacmindeki motordan büyük hacimli diye bahsederseniz afedersiniz ama size götleriyle gülerler.
  • üç yıl içerisinde almayı ümit ettiğim japon şaheseridir. ya hak! *

    zöge: alamadık!

    2020 başında 140-160 bin lira olan fiyat 2023 başında 1.5 milyonlara dayandı…

    subaru xv ile yola devam, plase (bkz: subaru levorg) için hayal kurmaya da…
  • litre başına 100 bg güç sunan 2 litre boxer motora sahip spor otomobil. litre başına 100 bg dedim, çünkü atmosferik motorlu araçlarda gerçekten başarı sayılabilecek bir teknik veridir. örnek vermek gerekirse;

    lamborghini aventador: 6.5 litre 704 bg, 113,8 bg/l
    ferrari f12: 6.3 litre 770 bg, 122,2 bg/l
    porsche 911 gt3:3.8 litre 475 bg, 125 bg/l

    edit: imla.
  • şöyle bir reklam filmine sahip güzel alet.
  • toyota gt 86'nın ikizi olan otomobil.
  • 4*4 olmayan yalnızca arkadan itişli, subarunun geleneklerini bozan araç.rivayete göre 4*4 olmaması aracın motorunu daha aşağı yerleştirilmesine olanak sağlamış dolayısıyla ağırlık merkezi daha aşağı alınmış.yinede 4*4 olmayan subaru mu olur diye düşündürüyor.
  • makyajlanmış hali 171 bin tl'den satışa sunulmuş haber
    bu da artislik fotosu
  • 1 yılda fiyatını 190 bin tl civarından 400 bin tl ye çıkartmış arabadır. ekonominin bu kadar şahlanmasına gerek yoktu bence
  • subaru'nun bir uzmanlık alanı olan boxer motor teknolojisinin toyota güvenirliği ile birleşimi, trafikte go-kart gibi kullanabileceğiniz eğlenceli bir otomobil. toyota 86 olarakta satılan bu araç günümüzün, servis kayıtlarına göre, en az sorun çıkartan arkadan çekiş arabasıdır. (bunun sebebi belkide bu araca hitap eden kitlenin arabalarla haşır neşir olması, çıkan sorunları kendi tamir etmesi olabilir.)

    toyotanın bu araca 86 demesinin sebebi ise eski arkadan çekiş toyota corolla ae86'ya gönderme olmasıdır. pistonlarin bore ve stroke'u tam 86 mm'dir.

    2 litre, 4 silindir atmosferik boxer motor fa20d, diğer subaru motorlarıyla çalışma prensibi benzer olup, 12.5:1 gibi inanılmaz bir compression ratio'ya sahiptir. bu motorun en önemli özelliğine gelecek olursak, motorda hem direct injection hemde port injection bulunmasıdır. normalde motorlarda yakıt enjektörleri tek tiptir. direct ve port enjeksyonlarının farklı avantajları ve dezavantajları vardır, örneğin port injection düşük devirde yakıt tasarrufu sağlar. bu iki enjeksyon çeşidini tek motorda birleştirip, bunu aynı zamanda gerçekten güvenilir yapmak ayakta alkışlanmayı hakeder. motor kompakt ve küçüktür, brz/86'nın ağırlık merkezinin yere oldukça yakın olmasını sağlar ve ön ile arka tekerlere binen ağırlık neredeyse eşittir. bu sebeplerden ötürü size güzel bir sürüş keyfi verir. virajlarda kontrolü kolay kaybetmessiniz ve aracın her hareketi gerçekten sizi bir yarış arabasındaymış hissi verir.

    sürüş keyfinden bahsetmişken şunlarıda belirtmek isterim; brz/86'nın suspansyon ve ses izolasyonu gerçekten "kötü". driver centric fikrine sığındığı için suspansyonlar oldukça sert olup, ses izolasyonu adına hiç bir önlem alınmamıştır. üzerinden geçtiğiniz her logar kapağı bile size sanki deprem oluyormuş hissi verir ve otoyolda sürerken motorun sesinden müzik bile dinleyemessiniz.

    gelelim herkesin ağladığı en büyük soruna: yavaş olması. 205 beygir gücü ve 7000 devirde 156 lb*ft tork gerçekten yeterli değil. subaru belkide aracın fiyatını uygun tutmak icin böyle bir karar almış olabilir ama 2013'ten beri herkesin şikayet ettiği konu bu. yinede 0-100 km'si düz vites icin 6.1 sn (bazı kaynaklar 5.9 iddia ediyor) fena sayılmaz.

    inanılmaz bir aftermarket'i olması aslında bu güç yetersizliğini telafi ediyor. aracı iyi bir supercharger/turbo charger kit ve yeni bir debriyaj'la 350-400 beygir, 250-300 lb*ft tork seviyelerine çıkartıp audi s5 gibi arabalara kafa tutabilirsiniz. araba hafif oldugu için 100 beygir bile inanilmaz fark edecektir.
hesabın var mı? giriş yap