starlink sorunsalları

  • esas merak ettiğim yeryüzünden uzaya bir roket fırlattığımızda bu uydulara çarpmayacak mı. ayrıca kendi mobil telefonumuzdan istediğimiz her yerde bu internete erişebilecek miyiz. ve son olarak sebep olduğu ışık kirliliği iklim dengesini ne derece bozacak
  • şimdi uydularla hızlı ve ucuz internet verilecek, dünyanın her yerini kapsayacak. ok, kablo olmadığı için üzerine kontrol noktaları oluşturamıyorsun. bu durumda internete ulaşacak cihazlar üzerinden yeni engelleme veya içeriği kanalize etme yöntemleri oluşturulabilir mi? ya da içerikleri sebebiyle internet sitelerinin üzerindeki baskı artırılabilir mi?
  • oldu da bu sistem türkiye'de kullanılmaya başladı, özel iştirak olarak giriş yaptı. e artık türk telekom'un ana servis sağlayıcı, altyapı elinde tutması nedeniyle istediği gibi fahiş fiyat belirlemesi rekabet unsurunu ortadan kaldırması vs... nasıl olacak?

    he muhtemelen ülkeye sokmazlar bu bezirganlık bozulmasın diye o bir çözüm olabilir.
  • starlink internetinin genel adi ne bilmiyorum ama bunlar(amazon un da var benzer bi izni) hakkinda merak ettigim nokta su. kuresel isinma cozumlerimden biri de uydularla gunesten gelen isi/isinlarin bir kismini gelmeden geri cevirmekti. bu uydularla bu basarilabilir mi? yapilan hesaplamalar var mi bu konuda?

    burda ufak bir yazi var mesela
  • resmen dünyanın çevresini diğer devletlerden izin almadan kullanıyorsun internet ulaştırmak amacıyla, starlink dediğin şey ıss değil ki araştırma amacıyla olsun duyduğuma göre 80 bin tane olacakmış.benim hiç hoşuna gitmedi kötü amaçlara yönlenebilir mi uydular yerleştikten sonra?