• mezarlık barındırır içinde: soğukkuyu mezarlığı. her mezar soğuktur da, soğukkuyu mezarlığı hem adından hem de konumundan dolayı daha mı soğuk ne?
  • ic anadolu bolgesinin cefakar koylulerinin/ciftcilerinin bir donem giydigi karalastik olarak da bilinen bir cesit ayakkabi. genel itibariyle lastiklerinin "su gecirmez" oldugu iddia edilirse de hurafedir. uzerlerinde ayakkabilarin bagciklarinin gectigi delikler ve de sekil semal olsun hesabi yapilmis figurler bulunur. yazin adamin ayagi resmen bu ayakkabi sayesinde yanar, terler, kokar. cikarildiginda belli bir muddet uzaklasmak icabeder. mamafih, kullanisli ve pratiktir. ah bir de conur girmese...
  • izmir yönünden karayoluyla karşıyaka'ya gelirken, ana caddeden içeri üç giriş vardır. naldöken - soğukkuyu ve girne sapakları. soğukkuyu, büyük şehirlerde bolca görülebilen, nezih semt ile varoşu ayıran sınır (ya da düğüm) noktalarındandır. yamanlar-gümüşpala'ya giden yol bir yaka, karşısı karşıyaka. (anlamışsınızdır ne kadar zorlandığımı bu karşılı-yakalı cümleyi oluştururken)

    yamanlar istikametine giden yolda, derenin paralelinde, eskiden izmir'in en meşhur kokoreççileri vardı. çok özel olmamakla birlikte, ortalamanın üzerinde idi bu kokoreç. soğukkuyu kokoreci diye de bir tabir vardı. insanlar için muhabbette ortaya atılan, yerine getirilmez et-sakatat geyiklerinden birisiydi bu her zaman.

    (bkz: hacı bi gün sogukkuyu da kokorec yiyelim)
    (bkz: hafiz salhane de uykuluk yapalim uygun bi ara)
    (bkz: muhtar salihli ye kacalim odun kofte yeriz)
    (bkz: üşenmicen atlican gitcen ortaklar da cop sise)

    senelerce belediyenin yol yapmak istediği bir kavşaktır soğukkuyu. daha doğrusu mevcut gubidik kavşak düzenlemesini yenilemek istediği. ancak kavşaktaki yüzküsür yıllık caminin hem dini, hem kültürel nedenlerle yıkılamaz oluşu, türkiye'nin en anlaşılmaz trafik ışıklarının soğukkuyu'da konumlanmasıyla sonuçlanmıştır. düzensiz trafik ışıklarını dünyanın dört bir yanından izlemeye gelen insanlar, yarım ekmek arası satılan kokoreçlerden yerler. yani isteseler yerler. gelselerdi, isterlerdi. belki.
  • belediye yasa tasarısı yasalaşırsa, yeni bayraklı ilçesi mahallesi. karşıyaka'ya yürüyerek 10 dk. olan bir mahalle neden otobüsle bile 10 dk'da gidilemeyen bir yere bağlanır bunu çözmek mümkün değil malesef.
  • aynı zamanda konya'nın kulu ilçesine bağlı bir köy.
  • 2 gün oldu istanbul'dan izmir'e taşınalı kanaatimce eğer binaların sık sık olduğu yerlerde yaşamayı tercih etmiyorsaniz ve mavişehir'de yasayabilecek kadar gücünüz yoksa her ne kadar adı bayraklı olarak geçse de karsiyaka'nın ulaşımı kolay en nezih ve yaşanabilir semtidir.
  • eski ve asıl adı "şahwelet" olan mardin'in derik ilçesine bağlı köyün resmi adı.

    (bkz: derik/#23943459)
  • bulunduğum ilin bir mahallesini tanımlayan adres
  • izmir karşıyaka'da bulunan ve inanılmaz bir hızla kentsel dönüşümü yaşayan semt.

    an itibarıyla o küçücük gecekondu benzeri evlerin arsaları birleştirilerek devasa bloklar dikiliyor. parklar ve çevresindeki yeni girne caddesi-otoban birleşimi semti adeta merkez haline getiriyor. bu saatten sonra kimse karşıyaka merkezde oturmak istemez, soğukkuyu'yu görünce elbette.
  • geçmişte anadolu'da köylünün çiftçinin giydiği hurda lastikten yapılan ayakkabı. tarlada, çamurda, ahırda giyilebilmesi açısından kullanışlıydı. birkaç saat bile giyilse çıkarılınca ayak da kendisi de çok feci kokardı. dayanıklıydı, sağlamdı, ucuzdu
hesabın var mı? giriş yap