• veri toplayan bağlantılı led aydınlatma sistemleri üretiyorlarmış. zero carbon gibi hedefleri varmış.

    https://www.signify.com/global

    https://www.signify.com/tr-tr/anasayfa

    aynı zamanda dünya ekonomik forumu partneri:

    https://www.weforum.org/…nizations/philips-lighting

    topladığı verileri ne yapacak diyorsanız, elbetteki doplumun iyiliği için be oğlum. altında kötü emeller arayan komplo teorileriyle beyni sulanmış paranoid kitlenin kandırmacalarına kanmayınız. elitler gece gündüz bizim iyiliğimizi düşünüp duran şahane insanlardır.
  • ing. işaret etmek
  • porcupine tree 'nin tam anlamıyla progresifleşmeden önce psychedelic rock 'ın eteklerinde dolaştığı pink floyd etkisinin belkide en yoğun hissedildiği albümü. çoğu kişi tarafından grubun temel soundunun oluşmaya başladığı ama hala olgunluktan uzak olduğu bir dönemi simgeler. ilk dinlediğimde grubun diğer albümleri kadar beni kendisine çekemese, zamanla alışılan ve sevilen bir albüm olarak bendeki yerini bulmuştur.
  • "we invite you wherever you are - whether you're at home or whatever - to kick your shoes off and put your feet up and lean back, get yourself a cup off coffee or something and just relax and join us in some ... quietening, romantic and relaxing music for a couple of hours."

    sözleriyle açılıp,; aynı kişi tarafından söylenmiş,

    "you just had a heavy session of electroshock therapy and you're more relaxed than you've been in weeks. all those childhood dramas magically wiped away, along with most of your personality"

    sözleriyle biten harikulade porcupine tree albümü. (gerçi buradaki harikulade sıfatı tam anlamıyla redundant.)
  • şükela bir kapak tasarımı olan, 1996 çıkışlı, kapağı kadar kendisi de güzel porcupine tree albümü.

    ''relaxing music for a couple of hours." sözleriyle başlayıp neu'un meşhur hallogallo'sunu andıran ana riffi ile insanı geren enstrümantal signify'a geçiş yapılır. ironik bir şekilde pek ''relaxing music''lik bir yanı yoktur.

    steven wilson'ın en duygusal vokal performanslarından birini sergilediği, dünyada hiçbir iz bırakmadan öylece yaşayıp giden insanların, belki de bizlerin ağıtı olan the sleep of no dreaming ile devam eder albüm.

    kısa, esasen pek de gerekli olmayan pagan isimli intronun ardından albümün esas kısmı başlar. albümden çıkan ilk single * waiting phase 1 tatlı akustik gitarı, sonradan şarkıya dahil olan hayvani bası ve psychedelic sololarıyla zevkten insanın yüzünü güldürürken enstrümantal olan phase 2 başlar, sondaki hayvani solosuyla insanın ağzını açık bırakır.

    grubun belki de en eşsiz şarkılarından sever distortion gitarıyla, rastgele yazılmış sözleriyle tadı damakta kalan şarkılardandır.

    sonrasında idiot prayer isimli harika enstrümantal parça ile psychedelia'nın dibine vurur albüm. flüt ve değişik beatlerle başlayan şarkı insanın aklından çıkmayan, hipnoz edici bas riffi ve steven wilson'ın bitmeyen gitar soloları ile devam eder.
    din ve lsd arasında bağlantı kuran: ''ı'm having the most perfect hallucination...
    ha, ha, ha, ha, ı have a feeling this is what allah's paradise must be like'' şeklindeki konuşma kayıtlarının ardından sürekli tekrar eden ''please help'' sözleriyle bir sonraki şarkı olan every home is wired'a geçilir. sonraki albüm stupid dream'in ''şarkı merkezli'' yapısına selam çakan, sözleriyle o yıllarda yeni yeni yaygınlaşan internete göndermeler yapan şarkı hoş bir kontrbas riffi ile sonlanır.

    ''friends, in these days you need more than advice. with this satanic invasion from legion diabolic, you need christ'' diye başlayan intermediate jesus grubun rahat durmayacağının göstergelerindendir. perdesiz basa eşlik eden piyano, rahatsız gitar sesleri ve aksak ritmi ile insanı olduğu yerden başka dünyalara götüren melodilere ''how are we going to answer these young people today? the young people that are crying out: live fast, look beautiful, die young'' şeklinde bir vaaz eşlik eder.

    ''hristiyan ahiretinin'' muhtemel ''muzak''ı olabilecek kapasiteye sahip light mass prayers ardından albümün son bombası dark matter başlar.

    ''this has become a full time career
    to die young would take only 21 years
    gun down a school or blow up a car
    the media circus will make you a star''

    diyerekten günümüz medya ve toplumuna ufaktan dokundurulduktan ''ı am ı know'' kısmındaki riff devreye girer ve ardından sahne önce org'a, ardından steven wilson'ın leziz gitar solosuna devredilir.
    "you just had a heavy session of electroshock therapy and you're more relaxed than you've been in weeks. all those childhood dramas magically wiped away, along with most of your personality" sözleriyle bu muhteşem albüm sonlanır.

    gruba in absentia, deadwing, fear of a blank planet gibi albümlerden aşina olanların sevmeyebileceği albümdür, zira grubun sonradan yöneldiği progresif metal sound'uyla hiçbir alakası olmayan albüme psychedelic rock/krautrockvari bir hava hakimdir. ''atmosferik'' prodüksiyonu, uzun enstürmantal parçaları ile dünyadan bir süreliğine izole olmak için harika bir albümdür, mümkünse karanlıkta dinlenmelidir.
  • royal philips'in esas ise basladigi aydinlanma kismini philips lighting diye ayrirmasini muteakiben ayrilan kismin philips adindan iyice uzaklasmasini saglayan yeni isim. philips hue urunleri belli bir sure philips adini kullanmaya devam edecek.

    --- spoiler ---

    ben sevmedim o ayri

    --- spoiler ---
  • çok kral satış sonrası destekleri olan firma.

    (bkz: signify türkiye)
  • 1996 cikisli porcupine tree albumu.

    ayrica ayni albumdeki 2.sarki.
  • (bkz: dj signify)
hesabın var mı? giriş yap