• konforlu.

    shopify ile ilgili en çok şikayet app'lerin ciddi bir aylık masraf oluşturması. eklediğiniz app kadar aylık faturanız yükseliyor. ancak bence bu gayet normal. adamlar kendi alanında en iyisini inşa etmişler, dolayısıyla hamama giren terler diyebiliriz. mevcut satış potansiyelinize göre bir cms seçmeniz daha mantıklı.

    eğer sermayeniz yoksa shopify bir başlangıç yazılımı değildir. benim önerim wordpress + woocommerce ile google index oluşturun, daha sonra shopify'a geçin. linklerini yönlendirecek, index kaybetmenize engel olacak çok güzel uygulamalar var.

    google amp uygulaması kullanmayacaksanız eğer shopify masrafını hiç göze almayın.

    sipariş paketlerinin içine koyulan ve müşterinizin kendisini lord gibi hissetmesini sağlayacak küçük hediyeler ve indirim kartları kullanmayacaksanız shopify masrafına girmeyin.

    shopify için en ideal sanal pos bence stripe. çünkü her ikisi de world wide çalışıyor. biri siteyi cdn üzerinden veriyor, diğeri de müşteriye en yakın ip'den ödemeyi alıyor.

    kendilerinin shopify capital adında bir programları olduğunu, münasip gördükleri kullanıcılarına sıfır faiz ile kredi verdiklerini, geri ödemesini de sitenizin satışlarından küçük dilimler halinde aldıklarını biliyormusunuz?
  • bu platformu kullanarak yayına açtığım ilk site: fallinflover.com

    deneyimim:
    -aylardır bir gün hariç downtime görmedim.
    -türkiye içinde iyzico, payu, garanti pos gibi ödeme sistemi entegrasyonları mevcut.
    -ürün ve kategori düzenleme tarafı oldukça pratik.
    -indirim tanımlamak kolay.
    -siparişleri takip etmek mobil uygulaması sayesinde çok kolay.
    -themeforest.com vs gibi sitelerde uygun fiyata pek çok teması mevcut. kendi -sitelerinden tema almayın çok pahalı ve basit temalar.
    -template sistemi liquid diye bir dille çalışıyor. alıştıktan sonra düzenlemesi kolay geliyor.
    -seo'nun büyük kısmını hallediyor.
    -api'leri kapsamlı ve dokümantasyonları iyi.
    -blog sistemi biraz zayıf.
    -birkaç kere ödeme alındığı halde shopify'a düşmedi.
    -genel olarak rakiplerine göre kullanımı oldukça kolay denebilir.

    fiyatlandırma:
    giriş paketi aylık 29 dolar + satış üzerinden yüzde 2 komisyon alıyor.
    orta paket aylık 79 dolar + satış üzerinden yüzde 1 komisyon alıyor.
    üst paket aylık 299 dolar + satış üzerinden yüzde 0.5 komisyon alıyor.
    sitenin hacmi artarsa üst paketler düşünülebilir.

    eksi taraflarına gelirsek:
    -pek çok konuda siteyi kısıtlıyor.
    -checkout sayfasını customize edemiyorsunuz. binlerce dolar verirseniz izin veriyorlar.
    -url'ler pages/ collections/ gibi ön ekler almak zorunda. bunları kaldıramamak can sıkıyor.
    -gerçek anlamda özelleştirme yapabilmek için liquid dilini öğrenmek gerekiyor.
    -üzerinde geliştirme yapmak biraz zor, test ortamı yok. anca temayı preview moda alıp üzerinde değişiklik yaparak geliştirme yapılabiliyor.
    (sonradan şu linki keşfettim, biraz uğraştırsa da local geliştirme yapılabiliyor.)
    -kafanıza göre ürün sayfası ve checkout sayfası arasına geçiş sayfası eklemek biraz zor.
    -app'leri gereksiz pahalı, default olarak desteklemeleri gereken özellikleri app'ler yoluyla hallediyorlar.

    genel fikrim:
    eksi taraflarını baya bir sıralamış olsam da e-ticarete hızlı bir başlangıç için tavsiye edilir.
    işinizi hızlandırır, yarı yolda bırakmaz.
  • sonunda becerebildim burada dükkan açmayı. zor bir iş değil öğrendiklerimi paylaşayım. öncelikle wordpressde bi e ticaret sitesi kurmaya çalışmıştım. çok ürün yok şuan 15 kalem ürün ver bir de kendi iç çeşitleri, aman aman seo kasacak halim de yok hali hazırda instagramdan trafik çekiyorum. wordpressi beceremedik çok problem çıkıyor yok teması yok ssl'i yok bilmem nesi derken oradan buradan cortladı durdu. 5 ay önceydi dedim yeter saldım onu.

    opencart veya woocommerce araştırdım. bu olaylar oldukça iyi fakat yüksek bütçe ve devamlı ilgi istiyor ekibin olacak. arama motorundan trafik çekeceksen burası mantıklı olabilir. ama kim iyi yapar o da problem. herkes her şeyi iyi biliyor türkiye'de malum. içime sinenlerin ücretleri yüksek zaten tam anlamıyorum bu işlerden bütçe de dert oldu malum kriz var ülkede bir sürü kişiyle konuşup en son yapalım madem diyecektim olmadı.

    wordpresse kendim kurmaya çalışıp beceremediğimden dolayı shopifya da ön yargılıydım beceremem diye. tabi ben bunları araştırırken eksik ne varsa siteyle ilgili tamamladım. ürünler, açıklamaları, fotoğraflar, gizlilik sözleşmeleri, hakkımızda yazısı, mesafeli satış sözleşmesi, seo için anahtar kelimeler vs bi ton detay öğrenip not ala ala ilerledim eksikleri. sözlükten de birinin yardımıyla 14 günlük deneme sürümünü kuralım madem dedik. o yönlendirdi ben de tak tak yaptım. bunları hallederken de marka isim hakkı almıştım, tescille nic.tr üzerinden com.tr uzantılı alan adımı aldım. strawderi.com.tr şirketi açtım sanal pos için iyzico ile anlaştım. onlar da 15 dakikada onayladılar.g-suite 'den @strawderi.com.tr uzantılı kurumsal mail adresimi de aldım. mis gibi oldu. yani becerebildim. oldukça basit ve sorunsuz bir altyapı. kullandıkça öğreniliyor ucu bucağı da yok gibi. facebook pixel ile ilerlemeye çalışıyorum o biraz zorluyor sadece.

    sorusu olana cevaplayacak bilgi düzeyinde değilim ama tavsiye ederim ingilizceniz de varsa kendi makalelerine baka baka yaparsınız zaten. incelemek isteyen için de sitemi tekrar yazıyorum strawderi.com.tr

    edit: hata, tavsiye, yorum öneri ve şikayete açığım. bir şeyler almak isteyene de ekşiye özel indirim kodu ekleyeceğim. *
  • gerçekten etkileyicidir .
    eklentileri pahalıdır ve aylık ücret keserler .
    hizmeti kalitelidir .
    yönetici paneli ingilizcedir , detaylıdır ama karışık değildir .
    ödeme sistemleri türkiye için en bilinenler olarak garanti sanal pos(taksit yok) , payu ve iyzico . iyzico entegrasyonu daha yenidir .
    giriş için 29$ başlangıç paketi fena değildir .
    biz temayı satın aldık mesela 150$ a , uzun sürer istediğimiz hale gelmesi hesabı . temayı kendiniz türkçeleştiriyorsunuz .

    ideasoft , bilginet , ticimax demolarına baktım . sonra bir daha baktım . yok arkadaş bundan iyisi yok piyasada .

    arkadaş harbiden kıyak ya . uygulaması olsun arayuzu oldun kullanım kolaylığı olsun .
  • foo fighters da online satışını bu servis üzerinden yapıyor.
  • her konuda olduğu gibi e-ticarette de dünyayı 5 sene geriden takip ediyoruz. 1,5 aydır shopify üzerinde bir tükkan açmakla uğraşıyorum ve dijital konusunda ortalamanın çok üzerinde bilgiye sahip olmama rağmen her gün bir şok, hayret ve hayranlık duyarak geçiriyorum.

    şöyle özetleyim adamlar her şeyi o kadar basite indirgemişki bilgisayarda bir tycoon oyunu oynuyormuşunuz gibi kolay ve basit. sizi web sitesinin teknik sorunlarından kurtarıp asıl odaklanmanız gereken yer olan ürün ve müşterilerinizle başbaşa bırakıyor.

    wordpress falan amatör eğlencesi eticaret yapıcam diyorsanız, ingilizceniz de varsa dalin shopify’a!
  • turkiyede taksitli alisveris ozelligi olan bir musterisinin olup olmadigini merak ettigim uygulama.
  • dünya'nın en büyük eticaret alt yapı sağlayıcısıdır. türkiye'de kullanması oldukça problem destek, ödeme sistemleri, kargo entegrasyonları ve dolarla satıldığı için maliyet. iş ortağına ihtiyaç duyarsın. yukardaki yam yamlara para kaptırırsın. mavi jeans i nerden uydurdu bilmiyorum, destekli yapmak lazım. mavi jeans sap hybris kullanıyor.

    türkiye'de ticimax yada ıdeasoft kullanacaksın. herkes ikisini tercih ediyor. ticimax bir kaç tık daha iyi. ikisininde referanslarına bakıp, müşterilerini arayıp tercih yapabilirsiniz. shopify ile türkçe destek çok zor, ingilizcen varsa, onun önerdiği ödeme sistemlerini kullanacaksan ve çok basit birşey yapıp ayda yüzlerce dolar öderim diyorsan senin tercihin tabi.
  • 8 yıldır biraz kurumsal yüz, çokça da e-ticaret çözümü olarak kullandığımız platform. bir kere kurduk ve bir daha neredeyse hiç dokunmadık diyebilirim. sanırım 3-4 sene önce bir tema revizyonu yaptık. onun haricinde saat gibi, makina gibi çalıştı.

    ne hackerlarla, ne bakımla, ne plugin entegrasonu ile uğraşmak zorunda kaldık sayesinde. kendi işimize odaklandık, yolumuza baktık. aldıkları para helali hoş olsun.
  • (bkz: #139905179)

    turkiyedeki kobiler kullanmayi bilmedigindendir o. shopify kullanmasin millet diye elli takla atiyorsunuz. hatta shopifyda kredi kartina transaction fee var diye milleti kafaliyor sacma sapan yazilmis e-ticaret paketlerine milleti transfer ediyorsunuz.

    sonra api destegimiz yok para lazim, sik icin para lazim, pirt ici para lazim.

    shopify tek vurusta butun destegi veriyor api ile.

    ilk once kendinizi bi gelistirin sonra shopifya sallarsiniz.

    en basitinden trde bir eticaret saglayiciya webhook kullanmak istiyoruz dediniz mi kafadan musteri hizmetleri sizi anlamaz. o hizmet varsa da para ile alirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap