• groundhog day ile birlikte izlenmesi gereken büyülü film.
  • bill murray, karen allen, robert mitchumve hatta bobcat goldthwait'li kadrosuyla içimizi ısıtan, 1988 yapımı a christmas carol uyarlaması.

    filmin en hoşuma giden ayrıntılarından biri, dickens'ın vermek istediği mesajı, kapitalizmin zirve yaptığı 80lerde işlemesidir.
    ayrıca insanların en kalpsiz olduğu show business sektörünü kullanarak da etkisini arttırmıştır. herkesin izlemesini isterim.
  • kış filmlerindendir.
  • noel filmlerindendir.
  • 101 dakikalık, yapımı film.

    8 / 10.

    32.000.000 dolares bütçeli scrooged, izlemesi en zevkli yılbaşı filmlerinden biridir. hatta, filmin sonundaki bir sahnede de vurgulandığı üzere, sembolik olarak yeni bir yılın başlangıcının, kendini yenilemek ya da değiştirmek için, - tıpkı diğer herhangi bir günde olabileceği üzere - dönüm noktası olarak kabul edilebileceğini de usulca iletir.

    oyunculuklarda ise bill murray'ı kendisinin (ta yıllarda bile) en iyi erken dönem performanslarından birini sergilerken görüyoruz. adım adım materyalist bir makineye dönüşen "insan"ın tasviri beyaz perdeye bir oyuncu tarafından bu konsept içinde daha iyi aktarılamazdı herhalde. bir de gelelim akademi adaylığı da bulunan carol kane'e. bence kendisi kısa rolüne rağmen filmin ikinci yıldızıdır. izlerken - ya da tekrar izlerken - bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

    the goonies ve lethal weapon serisinden de bildiğimiz 1930 doğumlu yönetmen richard donner'in yönetimindeki yapım, teknik açıdan da özenli ( en iyi makyaj alanında akademi ödülü adaylığı da var ) tekrar tekrar da izlenebilecek, henüz görmeyenlerin ise kesinlikle kaçırmaması gereken bir "kış" güzelliği efendimis.

    her eve imdb
  • harika film. bunu izleyin sonra jim carrey li a christmas carol u izleyin.
    (bkz: geçmiş)(bkz: bugün)(bkz: gelecek)(bkz: hayalet)
  • bill murray bu filmde adeta phil connors karakterinin provasını yapmış ve performansı çok iyi. hiçbir zaman eskimeyecek ve defalarca değişik varyasyonları sinemaya uyarlanmış bir kitabın biraz daha karanlık, eğlenceli uyarlaması olan filmdir. özellikle yılbaşı zamanı izlenirse daha iyi olur.
  • dickens abinin kemiklerini sızlatan bir yapım. başroldeki tipimiz, asık suratlı bir kötüyken, tüm yaşananlardan sonra güleryüzlü bir kötü oluyor. hiçbir halt değişmiyor. karakterimizin yavşaklığının baki kaldığı bu yapımda, efektler hariç gerisi çöp. yılbaşı mılbaşı filmi falan da değil, ne haddine
  • skyler white'ın(anna gunn) 30 yıl önce de kazulet olduğunu gösteren film
  • bill murray'in şu sahnede gerçekten yere düştüğü ve çekimlerin devam ettiği fantastik komedi filmi.
hesabın var mı? giriş yap