• pkk üyeleriyle çarçaf giyenleri aynı derecede tehlikeli gören köylülere sahip güzide artvinimizin güzide ilçesi.

    aynen şahit olunan olay şöyle gerçekleşmiştir;

    tv'de pkk saldırıları sonucu şehit olan askerelere üzülen 70 yaşlarındaki amcamız söze girmiştir

    - önceleri buralarda çok karışıktı ama şükür allaha şimdi öyle teröristmiş memöritmiş yok ama kapalılar türedi sik.m analarını allah mezarımı uzak etsin onlardan. her tarafını kapatıyolar içerdeki kadın mıdır erkek midir belli değil ...

    böyle sürüp giderken konuşma bende mutluluk gurur karşımı bir his belirdi.
  • okuma-yazma orani en yuksek yerlerden biridir. kiz cocuklarinin okuyup meslek sahibi olmasi cok onemlidir, oyle ki zamaninda dedem annemi sirf okusun, is guc sahibi olsun diye ortakul'da tek basina once giresun'a, daha sonra erzurum'a yollamistir. imkani olmasa bile imkan yaratan, caliskan, egitimli, cana yakin, hareketli, birbirine ve geleneklerine bagli ama yeniliklere de acik halki vardir. isim konusunda cok yaratici ebeveynleri vardir. "ogulcan" diye seslenen o guzelim anneannemin dunyasina, cocuklugumda yapmis oldugum tripler sonucunda "kizimcan"i da ekletebilmisimdir. yazin kalabaliklasan kisin ise issizlasan, cok ama cok guzel gorulesi koyleri vardir. genelde izmit, bursa ve istanbul sehirlerine goc vermistir.
  • kelime anlamı gürcücede kara orman* olan adı gibi ormanlık, mis gibi bir yer. memleketim. bu memleket muhabbetlerini de pek anlamazdım. insan yaş aldıkça daha düşkün oluyor demek. dünyanın en güzel yeri oluveriyor dalından meyve yediğiniz bahçeler.
    neyse az kaldı. haftaya entrylerimi 1600 rakımdan girerim artık. yeşil kokusunu özledim resmen.
  • memleketimdir. cittaslow 2015 genel kurulunda aldığı belge ile "dünya sakin şehir" unvanını kazanmıştır. hayırlı olsun.
  • ilk kez asur yazılı belgelerinde "şeşe" olarak bahsedilir. gürcüce'de "şavi" kara "şad" orman anlamına gelmektedir. şavişad zaman içerisinde "şevşad-şavşîd-şavşetî-şavşet" isimleriyle anıldıktan sonra evrimini tamamlayıp şavşat ismini almıştır.
  • "şavşat'a hes istemiyoruz, yaşasın derelerin kardeşliği" sloganını bir arabanın arka camında görmekle haberdar oldugum, hidroelektrik santral inşaasına konu edilen artvinin ilçesi
  • yaşanılacak yer. heidi türkiye'de yaşasa buraya gelirdi bence. insanları da ayrı güzel. ben artık fahri artvinliyim.
  • bir an önce turizmin canlandırılması, ağaçları tıraşlanarak duble yollarla iç kesimlere bağlanması, çeşitli eğlence merkezleri ve avm'lerle zenginleştirilmesi, derelerine hes yapılarak ekonomiye kazandırılması ve hiçbiri birbirine benzemeyen betonarme evlerle donatılması gereken yer.
hesabın var mı? giriş yap