• (bkz: dr. moog)
  • robert moog developed his ideas for an electronic instrument by starting out in 1961 building and selling theremin kits and absorbing ideas about transistorised modular synthesisers from the german designer harald bode.

    after publishing an article for the january 1961 issue of the magazine 'electronics world', moog sold around a 1000 theremin kits from 1961 to 63 out of a three room apartment. eventually he decided to begin producing instruments of his own design. after toying with the idea of a portable guitar amplifier, moog turned to the synthesiser.

    whilst attending a convention in the winter of '63, moog was introduced to the idea of building new circuits that would be capable of producing sound. in september 1964 he was invited to exhibit his circuits at the audio engineering society convention. shortly afterwards in 1964 moog begin to manufacture electronic music synthesisers. moog's synthesisers were designed in collaboration with the composers herbert a. deutsch, and walter carlos.

    after the success of carlos's album "switched on bach", entirely recorded using moog synthesisers, moog's instruments made the first leap from the electronic avant garde, into commercial popular music. the beatles bought one, as did mick jagger who bought a hugely expensive modular moog in 1967 (unfortunately this instruments was only used once, as a prop on a film set and was later sold to the german experimentalist rockers, tangerine dream).

    though setting a future standard for analogue synthesiser, the moog synthesiser company did not survive the decade, larger companies such as arp and roland developed moog's protoypes into more sophisticated and cost effective instruments. robert moog has returned to his roots and currently runs 'big briar' a company specialising in transistorised version of the theremin.

    kaynak: http://www.obsolete.com/120_years/machines/moog/

    onun dışında bi de (bkz: moog cookbook)
  • ilk analog ses sentezleyicisi olan moog synthesizer'ların mucidi abd'li müzik adamı. ne yazık ki, şu sıralar geçirdiği beyin kanseri yüzünden yaşam savaşı vermekte.
  • ne yazık ki, beyin kanserine yenik düşerek 21 ağustos 2005 tarihinde hayata gözlerini yuman, elektronik ve muadili müzik tarzlarının ortaya çıkmasında çok büyük rol oynamış, 20. yüzyıl'ın en önemli müzik mucitlerinden biri. moog synthesizer'lar babasını kaybetti...
  • keith emerson'un (doğal olarak) çok sevdiği ve her "moogfest" te beraber fotoğraf çektirdiği rahmetli abi. yaptığı ilk synth, amerikada bir üniversitenin müzesindedir.
  • dün north carolina'daki evinde vefat etmiş. 71 yaşındaydı moog ve son birkaç aydır kemoterapi tedavisi görmekteydi. toprağı bol olsun.

    hastalığı beyin kanseri imiş.
  • yes, the beatles, funkadelic, stevie wonder, herbie hancock ve wendy carlos gibi pek çok müzisyene ve gruba ilham veren; sintisayzırın öncüsü robert moog, bir süredir yakalanmış olduğu beyin kanseri yüzünden 71 yaşında hayata gözlerini yumdu.

    60 ve 70'li yıllarda geliştirdiği sintisayzırlarla müzikte elektriğin önemini bir kat daha artıran ve popüler müzikte adeta bir devrim yaratan robert a. moog, bir süredir yakalanmış olduğu beyin kanseri yüzünden hayata gözlerini yumdu.

    arasında the beatles, yes ve stevie wonder gibi pek çok dünyaca ünlü grup ve müzisyene yeni bir alan açan moog, pek tanınmasa da müzik tarihinde önemli bir yere sahip bulunuyor.

    moog tarafından yaratılan sintisayzırlar, müzisyenlere doğal sesleri taklit etmelerini ve daha önce hiç duyulmamış sesler ortaya çıkarmalarına yardım ederek popüler müzikte köklü değişimlerin yaşanmasına neden oldu.

    dünyanın en çok tanınan grubu the beatles, 1969 yılında yayınladıkları "abbey road" isimli albümlerinde moog'un bir sintisayzırını kullanmıştı. ayrıca, "otomatik portakal" ve "cinnet" gibi ses getiren filmlerin müziklerinin yanı sıra grammy ödüllü "switched-on bach" albümünün yaratıcısı wendy carlos da, kendisi için özel olarak tasarlanmış bir moog sintisayzırıyla değişik tatlarda tınılar elde etmişti.

    hürriyet gazetesinden alıntıdır...
  • hala populer olan ve soft versiyonlari cikan moog synthesizerlerin yaraticisi ve theremin uzmani. bir zamanlar keyboard dergisinde cok guzel yazilar yazardi. herhalde synthesizer dunyasinin en populer ismiydi. bi de ismini kendisinin "bob muug" degil de "bob moog" diye telaffuz ettigini duyunca cok sasirmistim. huzur icinde yatsin.
  • bence müzik endüstrisinin kaderini değiştiren amcadır kendileri.
hesabın var mı? giriş yap