7 entry daha
  • yes, the beatles, funkadelic, stevie wonder, herbie hancock ve wendy carlos gibi pek çok müzisyene ve gruba ilham veren; sintisayzırın öncüsü robert moog, bir süredir yakalanmış olduğu beyin kanseri yüzünden 71 yaşında hayata gözlerini yumdu.

    60 ve 70'li yıllarda geliştirdiği sintisayzırlarla müzikte elektriğin önemini bir kat daha artıran ve popüler müzikte adeta bir devrim yaratan robert a. moog, bir süredir yakalanmış olduğu beyin kanseri yüzünden hayata gözlerini yumdu.

    arasında the beatles, yes ve stevie wonder gibi pek çok dünyaca ünlü grup ve müzisyene yeni bir alan açan moog, pek tanınmasa da müzik tarihinde önemli bir yere sahip bulunuyor.

    moog tarafından yaratılan sintisayzırlar, müzisyenlere doğal sesleri taklit etmelerini ve daha önce hiç duyulmamış sesler ortaya çıkarmalarına yardım ederek popüler müzikte köklü değişimlerin yaşanmasına neden oldu.

    dünyanın en çok tanınan grubu the beatles, 1969 yılında yayınladıkları "abbey road" isimli albümlerinde moog'un bir sintisayzırını kullanmıştı. ayrıca, "otomatik portakal" ve "cinnet" gibi ses getiren filmlerin müziklerinin yanı sıra grammy ödüllü "switched-on bach" albümünün yaratıcısı wendy carlos da, kendisi için özel olarak tasarlanmış bir moog sintisayzırıyla değişik tatlarda tınılar elde etmişti.

    hürriyet gazetesinden alıntıdır...
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap