• (bkz: koronis rift)
  • (bkz: riftwar)
  • bunun dünyadaki en uzun örneği erzurum'dan kenya'daki victoria gölüne dek uzanan yaklaşık 5000kmlik rift vadisidir.
  • 93 cikisli mukemmel phish albumu.

    ozellikle horn, the wedge ve my friend my friend uclemesi sahanedir.
  • ciktigi gun patlama yapicak olan oyun. 3 gundur closed beta oynama firsati yakaladim lvl 20 mage (warlock/necromancer/pyromancer) bir karakterim var. race olarak eth tercih ettim, humanlara benzerlikleri nedeni ile gayet hos bir irk. oyuna gelirsek, wow, warhammer ve guildwars karisimi bir oyun olmus. her oyundan guclu yanlarini almis ve uzerine koymus. skill sayisi ve karakter cesitliligi cok fazla, 4 main class altinda her class icin 7 adet subclass mevcut. bu oyuna inanilmaz derinlik ve farkli class kombinasyonlari olusturma firsati sagliyor. buyu ve karakter animasyonlari oldukca basarili, grafikler ust duzeyde(saglam makine lazim kastirio). rift sistemi cok guzel, random olarak portallar aciliyor ve ordaki oyuncularla birlikte questleri yapiyorsunuz, warhammer`daki public quest tarzi stage seklinde devam ediyor ve her stage complete icin loot aliyorsunuz. pvp pek yapmadigim bilgim kisitli ancak girdigim battleground eglenceliydi. combatlar biraz karambol oluyor ama genede eglenceli, zaten mage olarak uzaktan takiliyorsunuz. 3 gunluk beta surecinde oyunu begendim daha once wow, war , aoc , aion hepsini oynadim o yuzden bu oyun olmus diyebilirim. wow`a ilk basladigimdaki keyfi fazla fazla aldim, denemek istiyen arkdaslara kesinlikle tavsiye ederim. bu oyun ciktigi zaman parasini sonuna kadar hak eder, trion worlds sessiz sedasiz harika bir is cikarmis.
  • bu siktigim oyunu yuzunden mmo illetine tekrar bulasirsam kendimi sikecegim. sonra da archimonde'u fdkfsdjfsd.

    bu oyundaki mage gibi mage'i bir ultima online'da oynadim ben. o kadar!
  • şu videonun sonunda görebildiğim kadarıyla mount olarak gorile binebiliyormuşuz. onu görünce hemen betasına kaydoldum, gazı alamasaydım preorder edecektim hatta.
  • bu oyunu preorder ile alana team fortress 2'de iki silah verilecek ve oyuna sonunda rift'teki bir şapkayı veren achievement eklenecekmiş.

    tf2 diye diye dünyaları sattılar millete...
  • 6. betasına katıldığım oyun. dün rogue bir karakter açtım, nightguard/assassin/bladedancer class'larını birleştirdim. level cap kaç bilmiyorum fakat 3 class'ı birleştirince çok fazla talent oluyor ve yeteri kadar puanımız olmazsa bu iş çok anlamlı olmayabilir aksi takdirde yapılacak varyasyonların haddi hesabı yok. support/defensive ve offensive bir karakter yaratılırsa acayip olur mesela.

    bunun dışında interface, kısayol vs herşey wow'u andırıyor. meslek sistemi, achievement'lar falan menulerin dizilimi bile birbirinin aynısı, wow'a benzemeyen gördüğüm en büyük olay rift'lerin açılma olayı. rastgele haritada rift açılıyor ve warhammer'daki gibi public raid oluşturularak çıkan mob'lar ve boss'lar kesiliyor daha sonrasında leaderboard'a göre ödüller kazanıyorsunuz.

    beta bir oyun olduğunu düşünürsek çok az problemli bir oyun olarak adlandırabilirim, daha lvl 12'yim fakat bazı quest'leri bitirmek için logout olmak dışında önemli bir bug'ını eksisini görmedim, bu da oyun gold olduğu zaman ne kadar şey vaadedeciğini gösteriyor bence.

    pvp hiç denemedim, çok da sevmem ayrıca nasıldır ne değildir yorum yapamıyorum. grafikler fena değil, çok iyi diyemeyeceğim ne yaparsam yapayım hep böyle puslu bir görüntü aldım berrak bir görüntü yok gibi, aoc'den kesinlikle iyi değil. bir de (umarım tam sürümde düzeltirler) karakter yaratırken çok fazla opsiyonunuz yok, her ırk için sadece 1 adet yüz var onun üzerinden birkaç şey değişiyorsunuz, o kadar.

    bugün oynamaya devam edeceğim 1 günde aldığım izlenimlere bakarsak, wow oynayan, wow'la büyümüş adama çok şey katmayacağı yönünde. fakat gördüğüm en iyi beta'lardan birisi. warhammer veya aoc gibi düşmeyeceği kesin gibi gözüküyor.
  • yav mmo-champion olsun diğer mmorpg websiteleri olsun bu aralar bir rifttir gidiyor.

    neymiş bu diye bir bakayım dedim, internetten 20 kadar gameplay videosu izledim, 6 yıldır oynadığım wow'dan farkı neymiş bu insanlar neden wow'u bırakıp rift'e geçiyor öğreneyim dedim ancak nafile.

    karakterler bir yavan duruyor, interface'i wow'a benziyor ki bu sorun değil wow'da everquestten aldığı mirası büyütüp bu hale getirdi, questlerde ilgi çekici bir olay bulamadım, public quest fikrini hoş buldum ancak uygulamada görünce çabuk sıkacak bir olay gibi duruyor.

    hoşuma giden tek özelliği class yapısı ancak her ne kadar güzel görünse de iddia ediyorum ki dengelemesi imkansız bir sistem yaratmışlar.

    çekici herhangi bir olay bulamadım açıkcası tek gördüğüm yine wow-killer olarak nitelendirilen ama fos çıkacak gibi görünen bir mmorpg deneyimi.

    umarım yanılırım da farklı tadlar görürüz artık mmorpg camiasında.
hesabın var mı? giriş yap