• 12. sınıf rehberlik etkinliklerinde şu etkinliğin olmasını sakat buluyorum.

    ben olsam, bu kadar hayati bir konuyu bana teslim etmezdim.
  • içsel karmaşalarıyla tek başına ilerlemeyen her bireyin kendisine rehber seçmesini ve sürecini kolaylaştırması öneriyorum. hayatınızda tekrar eden döngüleri tek başınıza çözmek zorunda değilsiniz.

    kiminle ve hangi yöntem ile çalışmak istediğinizi kalbinize sorun. bir başkasına iyi gelen size de iyi gelecek diye bir şey yok.

    zaman içerisinde birçok rehber seçtim kendime ve birçok kişiye rehber oldum. benimle seans yapmayı isteyen her kişiye "kalbine sor, katkı olacaksam birlikte çalışalım." dedim. çalıştığım kişileri bir umut döngüsünün içine sokup beklenti oluşturmadım. rehberlik almaya karar vermiş kişi kalbinin acıyabileceğini ve ancak kendisi de sürece emek verirse ilerleyebileceğini bilmeli.

    iş değişikliği sürecimde seans yapmaya ara vermiştim. bu ay seans yapmaya başladım. dinlediğim her hikayede kadınlarla çalışma görevi verilmesinin sebebini daha çok anlıyorum. sevgili kız kardeşlerim ışıldamaya hakkınız var. lütfen ışığınızı astrolojide ve fallarda aramayın. kendiniz ile çalışmaya bir yerlerden, birileriyle başlayın.

    not : sevdiğim bir hocam "kadınlar kadınlarla, erkekler erkekler ile çalışmalı." demişti. sebebi süreç içinde anladığım önemli bir konu. rehberinizi seçerken dikkat etmenizi öneririm.
  • rehberliğin amaçlarına, faydalarına, getirdiklerine dair bir cümle:

    “hayatta en güzel şey, bireyin kendisi gibi biri olmaktan memnun olmasıdır.”
  • öncülük etme, deneyim aktarma, seçenek sunma, bireye saygı temelli kavram.
  • eğitim öğretimde öğrencilere kılavuz olmayı amaçlayan dal.
  • (bkz: öğütler)
  • bireyin kendisini tanımasına, problemlerini gerçekçi bir gözle görmesine, karşılaştığı çeşitli durumlarda içinde bulunduğu ortama uygun seçimler yapmasına ve sağlıklı kararlar almasına , "kendi kendisini yönetme" gücünü kazanarak benliğine saygı duymasına ve kişiliğini güçlendirmesine olanak sağlayan yardım sürecidir.
  • sevgi, saygi temelli samimi bir sekilde herkesin yararina olan dusunceleri ve hareketleri icermelidir.
  • baslica rehberlik yaklasimlari

    1. kriz rehberligi, geleneksel rehberlik (geleneksel sistemdeki rehberlik)
    2. iyilestirici rehberlik
    3. onleyici rehberlik
    4. gelisimsel rehberlik
hesabın var mı? giriş yap