• son yıllarda iyiden iyiye rahatsız etmeye başlamıştır. iki üç tane kelimeyi yan yana getiren müzik yaptığını sanıyor. rap müzik zaten sözsüz iken anlamsız bir şeye dönüşüyor sevgili rap icra eden arkadaşlar bilesiniz. bir toplum eleştirisi ya da ne bileyim anlamlı bir şeyler anlatmayan şarkılarınız acayip sıkıcı. sadece türkiye'de değil bütün dünya'da böyle bu. reklamlarda filan her yerde aptalca iki üç kelime ard arda söyleniyor ve hoop rap müzik. baydınız artık.

    kimse sizin içi boş egonuzu duymak istemiyor. şarkıların yarısı "uff ben süperim, harikayım, mükemmelim hadi benden daha iyi yapın da görelim" bilmem ne. bu ne lan?ya da özellikle yabancı rap müzik yapanlar da ise sürekli bir parti hali. sürekli bir koy götüne rahvan gitsin durumu. ne yapmak nereye varmak istiyorsunuz?
  • bu sıralar herkes rapçi oldu geyiğini yapmayacağım. ama piyasaya o kadar çok başarısız rapçi çıktı ki rap müziğin zirveyi gördüğü gibi dibi görmesi de çok kolay olacak gibi.
  • içinizde biriktirdiğiniz duyguları dışa vurmaya en yatkın müzik türüdür.

    ayrıca bu başlığa gelen sizleri şunlardan da haberdar etmek isterim:

    (bkz: underground rap)
    (bkz: da poet)
    (bkz: sansar salvo)
    (bkz: hayki)
    (bkz: kamufle)
    (bkz: patron)
    (bkz: allame)
    (bkz: joker)
    (bkz: anıl piyancı)
    (bkz: red)
    (bkz: araf)
    (bkz: pit10)
  • boktan hayatlarını isyan ile söze döktükleri müziğimsi bir şey.
  • son bir iki yıldır rap müzik adı altında dinletilen şeyden net olarak tiksiniyorum. ayakkabı almak için bir mağazaya girdik ve yarım saat boyunca kafamı siktiler bu rezillik ile. dünya giderek vasatlaşıyor ve tahammül edilemez biryer haline geliyor
  • dünyada sadece amerika'da bir işe yaramış, zaten başka bir yerde de kalitelisine denk gelmediğim ergen eğlencesi.20 yıldır türkiye'den çıkanlara da arada bakarım. sagopa kajmer'in bir pesmisitin gözyaşları albümü haricinde aşmış bir rap albümü görmedim. tek tük birkaç şarkı anca çıkar bu uzun yıllar içerisinde.
  • (bkz: türkler yapınca eğreti duran şeyler)

    bizim genlerimize ne kadar ters olduğu ve yan etkilerini arabesk rap sayesinde, acı şekilde tecrübe ettik. rap battle ve diss konusu ise dj dikkat, 63 stayla ve en iyi ihtimalle götünü sikeyim kıraç seviyesinde. yine ender, ezhel'e diss atmış anladığım kadarıyla. sözlük'te ve youtube'da bunların hayranları, ilkokullu gibi "ooo, nasıl koymuş. beat'ini siqem." diye birbirine girmiş. azalarak bitsin bence.
  • sokaklarda yatıp kalkan müptezellerin uyuşturucuya kavuşmalarının ardından dumanlı vaziyette yaptıkları tantana.
  • pek sevmedigim ama sınıflandırma yapılması gerektiğine de inandığım muzik türü.

    arabesk rap : bir zamanlar ortalık acı çeken ama bunu hızlı hızlı söyleyen değişik saçlı gençlerle doluydu. bu türün en önemli öncüsü esenler gencligiydi. şükür çoluk cocuga karışıp müslüm dinlemeye başladılar, biz de kurtulduk.

    isyankar rap : rap müziğin temeli isyandan gelmis olsa da bu türün takipçileri ergen kızlar gibi herseye isyan ederlerdi. ayni şarkı icerisinde hem politikacılar hem de kutup ayıları nasibini alabilirdi, öyle de dengesiz bir isyandı.

    yerli ve milli rap : içlerinde hem rap isyani hem de mhp genclik kolları ruhu tasiyan bir guruh tarafindan var olmaya calismaktadirlar. dinleyen kitle hızlı konusmalari pek anlamadığı icin, cok da populer olamamaktadirlar.

    folk rap : turkuleri ve rap muzigi birlestirmeye çalışan ilginc bir kesimin ürettiği muzik. neşet ertas'in sarkilari ile ugrasan bi iki kişi var ki, adamin kemiklerini sizlatmayin.

    yeşil rap : tabi akla dini rap gelebilir ama bu yesil esrar yeşili. rap müziği sadece esrar ovmek için yapan muptezeller var. bu arada rica etsem bi de pudra şekeri için de bi parca yapsaniz, malum bugunlerde cok popüler.

    selam ve dua ile :)))
  • kısaltılmış hali, rythmic american poetry ( ritmik amerikan şiirleri ) 'dir.

    1970'li yılların başlarında new york’un gettolarında doğdu. amerika’da harlem, bronx gibi ezilen siyahların yoğun olduğu yerlerde siyahi müzisyenler tarafından rapin temellerini atıldı.

    freestyle, doğaçlamadır. bu yönüyle anadolu’da yıllardır var olan aşık atışmasına benzer.

    bol giyinmek de bir protestodur; dar giyimden oluşan rahatsızlığı protesto etme ve insanları özgür bırakarak rahatlığı ön plana çıkarma düşüncesidir.

    türkiye'de rap müziği tanıtan grup cartel olmuştur.

    rap'in ruhuna ihanet etmedikleri için, gerçek rap müziğini amatörlerin yaptığını düşünüyorum.

    işte onlardan birkaç örnek :

    (bkz: saybu mecnunlu)

    (bkz: aeres consacres)

    (bkz: underground rap)

    (bkz: araf)
hesabın var mı? giriş yap