• kafasız chrome için node.js arayüzü.
    (bkz: headless chromium)
  • japan studio tarafından ps3'e özel hazırlanan, kuklaya dönüştürülmüş bir çocuğun tiyatro sahnesinde geçen maceralarını konu edinecek platform oyunu. burtonvari atmosferiyle pek nefis görüküyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=0gecur5wgyc
  • şahsi kanaatimce little big planet kadar geniş kapsamlı olmamasına rağmen lbp'den daha eğlenceli olan oyun. grafikleri ve seslendirmeleri o kadar harika, karakterler üzerinde o kadar düşünülmüş ki kendinizi baştan sona büyük bütçeli bir animasyon filminin başrolünde gibi hissediyorsunuz. tabii ki ismi call of duty olmayan her sanatsal ve özgün oyun gibi bu da hak ettiği ilgiyi görmedi ve yeterince satmadı.
  • nihayet e2e testler icin puppeteer ile cypress tarzi bir alternatif olabilecek bir repo buldum.

    https://github.com/checkly/headless-recorder
  • (bkz: jerry paper) ın (bkz: abracadabra) albümündeki melankolik bir parçası,

    beni çok etkileyen bir şarkı,

    (bkz: uyuşturucu etkisi yapan şarkılar)
  • dijital reklamlarda sahtecilik* işlemlerinde sıkça kullanılan nodejs kütüphanesi.

    başlarda yayıncılar bununla kendi websitelerine bot trafik atıp görüntülenme başına para kazandıkları* reklamlardan haksız gelir elde ediyordu. sonra tıklama oranları* düşmesin diye arada bir tıklattırmaya başladılar. sonra reklamlar üzerinden gidilen websitelerinde sekme oranı * yüksek çıkmasın diye tıklamadan sonra bir süre websitesinde kalacak veya etkileşime girecek şekilde evirdiler.

    sosyal medya platformlarının reklam etkileşimlerinden elde ettiği geliri kullanıcılarla paylaşması -bunu x ve tiktok yapıyor- ile birlikte artık sosyal medya platfomlarına da sirayet etti. bunun önünü almak reklam ağının ve sosyal medya platformlarının görevi. onlar da bu konuda oldukça yavaş kalıyor, belki de kısa vadede işlerine geliyordur, kim bilir?
  • (bkz: ventriloquist)
  • harbiden büyük nimet. front-end geliştiricisi olarak fetch api ile client tarafında allah ne verdiyse çekemiyoruz tabii ki. bu arkadaşı alıp bir vps üzerine kurdum. çektiğim her veriyi json olarak yazdım ve mis gibi proxy server'ım oldu.
  • browser testing ve web scraping için kullanılabilecek bir nodejs kütüphanesi, seleniuma göre çok daha hızlı çalışıyor ve chromedriver kütüphane ile paketli geldiğinden, chromedriver uyumsuzluğu, her driver yenilendiğinde tekrar yükleme tarzı problemlerle uğraşmıyorsunuz kafanız rahat ediyor. ayrıca sayfanın ss ini alma pdf halinde kaydetme benzeri güzel özellikleri de var.

    pptr.dev
  • human like operasyonlar icin kafami karistirmis hede.

    her acilan tarayicinin ayri fingerprint ve bot olmadigini deklare edebilecek parametrelerini merak etmekteyim.
hesabın var mı? giriş yap