• bir tatli kasigini bunun kavanozuna daldirip, iki iri dis sarimsagi da ezerek o kasiga ekleyip, uzerine de bol limon sikarak agzimiza atsak var ya cincik gibi oluruz da iste itfaiye yetisemeden helak olma durumu var :/

    su meret biraz daha az aci olsa serefsizim yapicam, hayatimda bu kadar aaaaaninda etki eden bir sinus/geniz acici gormedim. gozumsun pul biber.
  • bir süre sonra fetiş haline dönüşen baharat. ona da dökeyim, aman buna da koyayım, dur lan şunla da güzel gider derken bir bakıyorsunuz tuz, karabiber gibi bir şey olmuş sizin için.

    yararlı mı zararlı mı konusu ise tam bir muamma.
  • sevilmeyen sebzeleri ve çoğu yemeği yenilebilir hale getiren mucizevi baharat.
  • acısı metabolizma hızını artırdığı için yağ hücresi parçalanmasına yardımcı, kilo vermeyi kolaylaştırıcı baharattır. ha, sen acıyı ye, iştahın açılsın, daha çok acı yemek ye, daha çok iştahın açılsın, dah...
    ne anladık biz o işten şimdi!
  • itü yemekhanesinde, bir kişinin tek bir tablodt için toplam 13 tane küçük paketini kullandığına sahne olunan baharat.
  • kısa sürede böceklenebilen yani bozulabilen ya da tülük tülük olabilen baharat.

    "tülük" kelimesinden kastım, böyle önce tül tül birbirine yapışır taneleri. sonra bu tüller iyiiice belirginleşir bembeyaz örümcek ağımsı bir şeye dönüşür. daha da bekletirseniz, minik kurtçuklar oluşur. sonra bir bakmışsınız pul biber ayaklanmış gidiyor.

    bu sebepten ötürü özellikle yaz aylarında buzdolabında saklanması gerekir, hatta antalya gibi nemli ve sıcak bölgelerde yaz kış buzdolabından çıkarılmamalıdır.

    bir de, aldığınızda yağlı olmadığını fark ederseniz yani kupkuru bir pul biber varsa elinizde, bir kaba boşaltıp çok az sıvı yağla harmanlayarak biberi hem korur hem de acısının daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • eski sevgilinin ağzına doldurulasıca baharat.
    (bkz: sözlükteki eski sevgili takıntısı)
  • vücuda girerken ve çıkarken acı veren baharat.
  • biraz aflatoksin hakkında araştırma yapanın bir daha da ağzına değdirmemesi gereken baharat. keşke kendimiz yapabilsek ama olmuyor işte. balkonda domates mi yetiştirelim, biber mi, tarhana mı yapalım, salçamı, turşu mu kuralım, maydanoz mu ekelim. öyle olunca da gömüyoruz mideye aflatoksinli biberleri, incirleri, fıstıkları.
hesabın var mı? giriş yap