• isviçreli mimar peter zumthor'un en ünlü yapıları hangileridir? zumthor hangi eseriyle ödül adı? zumthor neden köyde yaşıyor? mimarisini özel kılan şey nedir? zumthor'un mimari anlayışı nasıl? zumthor türkiye'de bir eser yapar mı? peter zumthor'un nasıl mimar olmayı seçti? zumthor'a göre bir yapıda olmaması gereken şeyler nedir? gibi soru başlıklarının cevabı olan video oldukça fikir verici ve hayran uyandırıcı.

    yapılarını kendi bölgesine has oluşturması, asla kırmadan, yok etmeden, tamamen uyum içinde, kendini büyük görmeyerek, basitleştirerek, doğaya büyük bir saygıyla, kendisi asla kabul etmese de sanat eseri yaratarak meslek hayatını hala sürdüren mimar. takdir edilesi. keşke bizim olsa.*

    link
  • (bkz: mimarın soluğu)
    ihsan bilgin, yapıları üzerinde çeşitli dönemlerde yazdığı makaleleri mimarın soluğu isimli kitapta toplamıştır.
  • şu hayatta mimar olarak en sevdiğim, en beğendiğim übermensch . mimarlık okurken ilk karşılaştığımız anı bile hatırlıyorum, aklım uçmuştu bir mimar nasıl bu kadar rafine ve yalın olabilir diye. tasarımları o kadar malzemenin, işlevin, ışığın özüne inmiş durumda ki asla başka bir alternatif de olabilir diye burun kıvıramazsınız ki mimarlar için burun kıvırmak, meh demek önemli bir hadise. üstlerde kendisi için mimarlık ortamının nuri bilge ceylan'ı denmiş. kesinlikle katılıyorum. çılgınlar gibi hayranıyım, hastasıyım.

    tanışmak isterseniz therme vals kaplıcaları ile başlayabilirsiniz. videosu da var, onu da ekliyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=dpkpik4o-cw
  • mimarlık üretiminin nuri bilge ceylan'ıdır benim için.
  • isviçre'nin (almanca konuşulan) graubünden kantonu'nun başkenti chur'a bağlı haldenstein köyü'nde ofis/evinde mimari çalışmalarına ve hayatına devam etmekte olan aziz/mimar. çoğu işi isviçre ve çevresinde bulunan almanca konuşulan ülkelerde yer alan zumthor'un ufak bir şapeli * tasarlaması, sadece projesini değil yapım aşamasını da tasarladığından dolayı yıllarını almaktadır.
  • herzog & de meuron’dan sonra isviçre’ye ikinci kez pritzker’i getiren, secular retreat (bu aynı zamanda botton’ın living architecture serisine de dahil) ile riba’yı kapan mimarinin büyük dehası.
  • 2006 pritzker architecture prize için ismi sıkça geçen bir mimar. fenomenolojiyle ilgilenir.
  • mimari atmosfer ve mekanın duyularla algılanması üzerine çalışmalar yürüten isviçreli mimar.
    bu konudaki en bilinen eseri ise vals'te bulunan thermal binasıdır.
  • yapılarında alan, malzeme, doku, ışık gibi temel kavramları en yalın haliyle bizlere aktaran yüce mimar.

    atmosfer isimli kitabını mimariyle ilgilenenlere, şiddetle, tavsiye ederim.
  • tasarladığı binalarla kullanıcıların duyularına hitap eden mimar. bu yüzden olsa gerek, uçuk-kaçık, ilginç şekillerde olmadığı halde ziyaret edilen yapısı hiç unutulamaz. sadelikten yanadır, malzeme ve detay çeşitliliğini minimumda tutar. binaları gibi kendi ofisi de yalındır, özendirir. ofisinden fotoğraflar
hesabın var mı? giriş yap