*

  • paradox interactive oyunlarıyla ilgili bilgilerin yer aldığı, aynı zamanda tarihi bilgiler içeren forum.

    http://www.paradoxfan.com/
  • son günlerde europa universalis için güzel faaliyetler yapan türkiyedeki tek grand strategy topluluğu
  • özellikle ülkemizde oynayan insan sayısının çok az olduğu strateji oyunlarının (bkz: paradox ınteractive) tarafından çıkarılan her oyunu için ayrı alt forumları bulunan burada bir çok rehber, soru-cevap ve ülkelerin spesifik özelliklerini gösteren rp hikayeler mevcuttur. forum üyelerince pek çok farklı oyun için multiplayer etkinlikler düzenlenmektedir.
  • harbiden bu kadar az mıyız lan
  • türkiye'nin en büyük paradox oyunları forumu.
  • paradox interactive oyunlarının ilk türkçe fan sitesi. asıl aktifliği 2010-2014 arasındaydı. 2015'le birlikte steam ve discord'un çıkmasıyla teknolojiye yenilen ve düşüşe geçen site bugün bir avuç emektar üyesinin katkılarıyla varlığını sürdürüyor. asıl odağı bilgisayar oyunları olsa da güncel haberler ve olaylar da samimi bir ortamda tartışılıyor. kapanana kadar gemiyi terk etmeyeceğiz.
  • başta europa universalis iv içeriği olmak üzere diğer oyunlar için de oldukça kullanışlı forumları vardı ama sanırım faaliyetlerine son vermişler.
  • paradoxun oyunları henüz bilinmiyorken, benim için anlamı çok büyük olan bir forumdu. europa universalis 2-3, hearts of ıron 3, victoria 2 vs. tüm acemiliklerimi saçma salak sorularımla forum ahalisinin başını şişirerek atmıştım. ciddi ciddi ergenliğe girişimin bir kısmı orada geçti, yıl da 2012 falan olması lazım.

    yıllar sonra bir bakayım dedim, kapanmış. ciddi ciddi üzüldüm biliyor musunuz. eskiden girdiğim entrylerimi, saçma konularımı, bozuk türkçemi falan görürüm diye açmıştım oysa.
  • her şey başta güzeldi. hararetli oyunlar oynanıyordu. site kurucusunun iletişimde bulunduğu cemaat/tarikat üyeleri bazı forum üyelerini rahatsız etti. keza forumda bir takım kalkışmalar oldu. paradoxfan'dan ayrılan üyelerden 4 forum çıktı fakat aralarından sadece 1 tanesi ciddi anlamda yaşamını sürdürebiliyor ve güzel içerikler çıkarıyor. bir efsane şahsi meseleler, hırs yüzünden tarihin tozlu raflarına kaldırıldı. ne diyelim ? güzel zamanları hatırlamaktan başka çaremiz yok.
  • 13-14 yaşlarındayken, mahalledek korsan cd'ci abiden 3 tl'ye age of empires 3 alacağım diye europa universalis ııı oyunu almam ile bu forum ile tanışıklığım başlamış oldu. önce bu oyun nedir neyin nesidir anlamak için bu forumda saçma sapan sorular ile vakit geçirdim. sonrasında bu forumdan diğer paradox oyunlarını keşfettim ve oradaki topluluk ile hem paradox oyunları hemde diğer oyunları oynayarak çok keyifli vakitler geçirdim.

    oynadığı oyunu bir roman gibi yazan insanlar vardı onların hikayelerini okumayı ve tarih kısmında yeni şeyler öğrenir o zamanın sosyal medyası gibi kullanıyordum. sonradan sahibinin fesli bir arkadaş olduğunu öğrenince tamamen bırakmıştım. bugün baktığımda sitenin kapandığını gördüm biraz hüzünlenmedim değil.
hesabın var mı? giriş yap