• kitap alabileceğiniz -hiç bir- ticari müessesenin bulunmadığı şehir*. tabelasında kitap kırtasiye yazan dükkanlarda maksimum kpss hazırlık kitapları falan satılır. yok eğer cep telefonu ihtiyacınız varsa on beş adımda bir önünüze çıkacak cep telefonu bayilerinden birini tercih edebilirsiniz.
  • şehrin % 80 i harabe olduğunu oralı bir arkadaştan öğrendim ama hiç bir haber medyası osmaniye hakkında bir bilgi vermiyor nedense.
    acaba mhp bu haberleri engelliyor olabilir mi? bunak bahçeli ve onu yöneten derin adamların etkisi ne kadar merak ediyorum.
  • sadece bu ilde van + elazığ + izmir depreminde ölenlerin toplamından daha fazla insan hayatını kaybetti. varın siz anlayın medyada ''hafif atlattı'' diye görmezden gelinmesinin absürtlüğünü.

    üstelik şehrin siyasi sembol ismi olan bahçeli ziyaret etme zahmetinde bile bulunmamış bu şehri.
  • hatay'ın erzin, dörtyol, hassa ilçeleri; gaziantep'in islahiye ve nurdağı ilçeleri; k.maraş'ın andırın ilçesinin bağlanmasını istediğim il. böylece büyükşehir olacak, cebelibereket yeniden dirilecek.

    http://i.imgur.com/jydgvtb.jpg
  • osmaniye'nin il olmasına takılan arkadaşlar ülkenin geri kalanından çok haberdar değiller herhalde.

    nüfus yönünden ülkenin en büyük 41., tüik'in illerde yaşam endeksinde 66., pamukkale üniversitesinin yaptığı bir araştırmaya göre illere göre insani gelişmişlik endeksi sıralamasında 49. (sağlık endeksinde 32.) şehrinden bahsediyoruz.

    yani osmaniye'nin il olmasına itiraz edecek arkadaşlar için osmaniye'ye sıra bir kaç düzine ilden sonra ancak gelebilecek.

    osmaniye derken ciddi bir nüfusa ve özellikle son dönemde yapılan yatırımlarla belirli bir üretim altyapısına sahip bir şehirden bahsediyoruz.

    tabi asıl potansiyeli tarım. yer fıstığı ve turp gibi ürünlerde ülke üretiminin önemli bir kısmını tek başına karşılayan, son yıllardaki teşviklerle de ciddi bir zeytincilik potansiyeli oluşan şehirden bahsediyoruz.

    tarım şehri olmasından kaynaklı olarak doğudan ciddi bir göç almış olan, bun karşılık pkk terörü yüzünden ülkenin en çok şehit veren şehri olmasına rağmen türk-kürt bilmem ne diye bir sürtüşmesi olmayan, insanların kardeşçe yaşadığı bir şehirden bahsediyoruz.

    yani insanların samimi ve yardımsever olduğu, genel olarak huzurlu bir şehirden bahsediyoruz.

    enfes yemeklerden, bol ve ucuz ve de taptaze meyve ve sebzeden, şalgamdan, "çin lokantaları"nın süper ötesi dürümlerinden bahsediyoruz. aslında coğrafi konum gastronomi konusunda osmaniye'nin hem şansı hem şanssızlığı. hatay -adana-gaziantep üçgeninin ortasında olması mutfağının zenginleşmesi açısından şansı ama bu illerin mutfaklarının gölgesinde kalması bakımından da şanssızlığı.

    coğrafi konum dedik. osmaniye, adana'dan gaziantep'e ulaşan d-400 karayolunun, adana-gaziantep otoyolunun ve mersin'den gaziantep'e giden demiryolunun üzerindedir. etrafında 2 saatten daha kısa sürede ulaşılabilecek 4 havaalanı (adana, hatay, gaziantep, k.maraş), iki ticari liman (iskenderun, mersin) bulunmaktadır. yazın serinlemek isterseniz şehirdeki en büyük yayla olan zorkun'a (rakım 1600 mt) 40 dk'da, denize girmek isterseniz en yakın plaj olan burnaz'a bundan daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.

    sonuç olarak, memleketime laf ettirmem arkadaş. :)
  • bıçakları ve yerfıstığı ile ünlü ildir, küçük adana'dır.

    osmaniye bıçağı, adana'da kurban bayramının favori item'i olarak görülür. gündelik mutfak kullanımına yönelik tipte osmaniye bıçakları bulmak da mümkündür. bizim ailede ali umuş'un ağaç saplı bıçakları çokça kullanılır ki bu bıçakların ağaç sapları zamanla çürüse de bıçak kısmı ilk günkü kadar sağlamdır.

    osmaniye yerfıstığı bana göre en lezzetli yer fıstığıdır. osmaniye'ye yolunuz düşerse temiz bir yerden güzel kavrulmuşunu bulup alabilirsiniz.

    _____________________
    edit: yazım-noktalama
  • türkiye'nin en sıkıcı ilidir kanımca. bakmayın şu son 5-10 senede yine az buçuk kafeler açıldı, avm filan yapıldı. ondan önce yapılacak tek aktivite yaylaya çıkmaktı. insanları aşırı muhafazakardır. genel olarak bu ilin gençleri polis veya asker olurlar. şehit verme bakımından da haberlerde en çok karşımıza illerden biridir. kızları genel olarak küçük yaşta evlendirilir.

    iyi yanı var mıdır? eskiden adana'nın ilçesi olması bakımından yemek kültürü birebir aynıdır. nispeten ucuz fiyatlara büyük porsiyonlu yemekler yiyebilirsiniz. ayrıca yerel bir kurabiye olan kömbe de çok güzeldir. onun dışında pek önerebileceğim bir şehir değil.
  • "nerelisin" soruma asla cevap olarak alamadığım il.
  • adam basina bir tane bisan bisiklet dusen il. çin gibi bir yer.
  • üniversiteden arkadaşımdan sabah aldığım bilgiye göre bir tane bile battaniye, yiyecek, içecek ulaşmamıştı ellerine. hallerinin çok kötü olduğunu iletti. yardımların gelmediğini henüz söyledi. içim kan ağlıyor.
hesabın var mı? giriş yap