• kurşun geçirmez. suyla karıştırdığınızda akışkan olan nişasta ( örnek videoda nişastayla yapılmış puding var ) herhangi bir darbeye maruz kaldığında sertleşip, beton gibi olur. yani nişasta molekülleri atıl haldeyken akışkan oluyor, bir güç uygulandığında moleküller bir araya geliyor ve sert bir cisim kararlılığı gösteriyor. nişastadan yapıldığı için puding de aynı etkiyi gösteriyor ve kurşun geçmiyor. örnek

    mesela nişasta harcı dolu bir havuzda jesus lizard gibi koşabilirsiniz, ip atlayabilir, dans edebilirsiniz. üstünde sabit durursanız da bir bataklıktaymış gibi batarsınız ve kolay kolay çıkamazsınız. örnek 2
  • unun gluten hariç hidrokarbon kısmı
  • zevk alınan ufak sapıklıklar listesinde bulunan madde.
    kavanoza elimi daldirip, bildigin seviyorum ben bunu. gicir gicir mi desem, girc girc mi bilemedim şimdi ama sevimi insanin içini bir hoş ediyor.
    benzer bi his icin, soyulmus kabak sevilebilir.
  • piyasada satılan tüm sarımsak tozu türevlerinde yaklaşık %40 oranında bulunan madde. sarımsak tozu doğal yapısı itibariyle yapışıp katılaşmaya müsait olduğundan nişasta ilavesiyle bunun önüne geçilir.
    kanunen herhangi bir zorlayıcı olmadığından dolayı da içindekiler bölümünde nişasta olduğu yazmaz, %100 sarımsak tozuymuş imajı verilir.
  • nasıl yazılmamış şaştım! öksürük ve boğaz ağrısına çok iyi gelir, işte annemin tarifi:

    cezveye bir su bardağı su koyulur. bir tatlı kaşığı tepeleme nişasta katılır. karıştırılır. sonra orta ateşe konur, sürekli karıştırarak kaynatılır. ilk koyduğunda süt gibi oluyor rengi, sonra piştikçe saydamlaşır. pelte kıvamına gelince, beyazlığını kaybedince altı kapatılır. çabuk soğuması için su dolu bir kaseye oturtulabilir. bardağınıza şeker koyarak servis yapın çünkü tatsız bir şey.

    ama boğaza çok iyi geliyor, bu mevsimsel değişim döneminde benim gibi üşütme azmini gösteren herkese tavsiye ederim.
  • bitkilerin fazla glukozu depolamak için kullandığı suda çözünmeyen karbonhidrat. amiloz ve amilopektinden oluşur. aslında amiloz ve amilopektin aynı nitel özellikleri taşısalar da monomerlerinin bağlanmasındaki alfa bağlarının farklılığından dolayı farklı özellik gösterirler. hidroliz ile monomerlerine ayrılıp sindirilirler.
  • buğdayın göceden sonraki adımı.
    buğday suda bekletilip sonrasında kırılarak göce yapılır.
    buğday suda bekletilmeye devam edilirse kendiliğinden açılarak bembeyaz nişasta oluşur.
  • kivam arttirici olarak turlu yiyecekte kullanilir. hatta yedigimiz salamin ve sosisin bile azimsanmayacak buyuklukte bir bolumu ni$astadir (bazi ucuz salam ve sosislerde bu oran %60 lara dayanir).
  • ilginçtir tutkal yapiminda kullanilir.
  • glikozun bitki hücrelerindeki depo şeklidir. iyotla birlikte mavi renk verir.
hesabın var mı? giriş yap