• "1 kg = 10 newton" yanlistir.
    "kütlesi 1 kg olan bir cisim, dünya yüzeyine yaklasik 10 newton'luk bir kuvvet uygular" dogrudur.
  • güç birimi, bir kg=10 newton olması lazım... hayir güç değil kuvvet birimiymiş... aradaki fark olduğunu yeni ögreniyorum, öss'de 17/19 yaptim, tmciyim... (bkz: öss gencliği)
  • 2003 yilinda amerikada en guvenli yasanicak yer secilen mass semti.
  • bostonun icinde ayri bir mekandir burasi ayni zamanda. bu civardan metroya binerseniz 2.5 $ bayilirsiniz ama cevre cok guzeldir. kisacasi sehre uzaktir ama yasanilasi yerdir.
  • 2009 sonuna doğru küllerinden yeniden doğması muhtemel çok noktalı dokungaçlı* (7 veya 9 inçlik ipod touch gibi) bir apple cihazı.

    (bkz: dedikodu)
  • pek bilinmez, bir de ısı skalası var, newton skalası denir. isaac newton tarafından şekle şemale sokulmuş haliyle. suyun kaynama noktasına 33 n derece demiş abimiz. sıfır ise suyun donma noktası olmuş. celsius ölçeği ile benzer. hatta anders celsius'un newton ölçeklendirmesinden haberi olduğunu düşünenler varmış. newton'un donma-kaynama noktası arasına 33 derece koyması niyedir bilemem ben lakin newton'un bir farmason olduğu, hatta döneminin üstadı olduğu bilinir. farmasonlukta en üst derece ise 33. dereceymiş. yaa yaa..

    http://en.wikipedia.org/wiki/newton_scale
  • başına elma düşmesi ile ilgili anlatı, newton ile ilgili hiçbir birinci elden kaynakta geçmemektedir. hikaye esasında başkasına aittir.
  • daha dogmadan babasini kaybetmis ve uc yasinda annesi tarafindan terkedilmis gokbilimci. 11 yasindayken, annesi yeni bir es ve cocuklarla geri donmus. uvey babasindan nefret eden newton aradigi sevgiyi ailesinde ve arkadaslarinda bulamayinca kendini doganin isleyisini cozmeye adamis. cambridge universitesindeyken hooke tarafindan calinan hucre teorisinden sonra iyice icine kapanan newton evrensel hareket ve cekim kanunlarina odaklanmis. newton, cosmos icin hareket fizigini aciklayan kitabinin basilmasi icin masraflari cebinden karsilarken kitabin dunyaya ve bize ulasmasinda en buyuk rol ise edmond halley in olmus.

    kaynak: cosmos s1e3, carl sagan
  • hint filmi olan 'newton''u izledim ve beğendim.

    kafkaesk bir planda hindistan siyasal ortamına satirik bir bakış derdim fuların yanımda olsa.

    klasik hint filmleriyle alakası yok. büyük sahneler, geniş plan çekimler, danslar, müzikler filan yok. içe dönük hatta karamsar bir film. bir orta avrupa ülkesinde ya da afrika'da benzeri çekilebilirdi ve kimse garipsemezdi. sahneler yer yer amatör kamerayla çekilmiş gibi, tiplemeler alakasız, oyunculuklar vasat.

    ama anlattığı hikayeyi beğendim ben bu filmin. abartısız, doğal akışını. mesajını gözümüze gözümüze sokmak yerine kibarca, incelikle alt okumalara saklamasını. ülkemizde de demokrasi ve seçme hakkının kullanımı konularının gündemde olduğu bu günlerde bu film sinema severleri etkileyecektir.
  • robert hooke, edmond halley ile aynı dönemde yaşamışlardır. hooke ile arasında bir mücadele olduğu ve newton'un newton olmasını sağlayan önemli faktörlerden birinin halley olduğu söylenir.
    öyleki halley yaptığı fedakarlıklarla kendi çalışmalarını bile gölgede bırakmıştır.
hesabın var mı? giriş yap