• robbie pickering'in ilk uzun metrajlı filmi (2011).

    dindar ve kısır bir ev kadınının* kocasının geçtiği 25 sene boyunca sperm bankasına bağışta bulunduğunu öğrenmesiyle başlayan sürükleyici yolculuğunu çok eğlenerek seyrettim. rachael harris* ve matt o'leary* unutulmaz bir ikili olmuşlar.
  • her bir piksele bakisimda gözlerimden birer damla yas gelmesine, 'büyük adamsin charles' dememe sebep olan kompüter oyunu.
  • okuldan bir arkada$imla (kiz) biyoloji odevi ararken kar$imiza cikan ve en kisa zamanda oynamak icin sozle$tigimiz oyun.
  • serverinin acildigini gorunce hemen daldigim halflife modu..tf'den daha fazla teamplay'in one ciktigi, eger gecenin bir yarisi evde yalniz ses dibine kadar acik oynaniyorsa sizi yerinizden ziplatabilecek bir mod.
  • terran'a marine, zerg'e alien dendiği, stratejik öğeleri azaltılmış, first person shooter haline getirilmiş starcraft. bir de protoss teamli ve senaryosu starcraft evrenine endeksli bir oyun olsaydı pek güzel olurdu mesela.
  • sonunda cikmi$ muthi$ half life modifikasyonu.

    hicbir multiplayer oyunu bu kadar dikkatli ve yava$ oynamami$tim. 180 pingle cok rahat oynanabiliyor..

    makineme yeniden half-life sokmu$ modifikasyon ayni zamanda.

    sanane com klan sisteminde half-life liglerinden birinde rezervasyon yaparak turkiye'de de oynamak mumkun.
  • (bkz: survival of the fittest)
    (ve entryler boyunca darwinin adı bile geçmemiş diyememek zira yassah olmak)
  • oynarken ananin orekesi superonline ve dial up dedim, net sendpacket error yuzunden ve 300ms ping ile oynamaya cabaladigim ama aldigim degil alabilicegim zevki dusunerek tatmin oldugum oyun...gecenin bu saatinde hala kasiyorum ya eh..
  • doğal seçilim şeklinde türkçeleştirilmiştir. doğanın hayatta kalacak olanı seçmesi veya canlıların uzuvlarını şartlara göre belirlemesi anlamındadır.

    buna göre ilk canlılar cevre etkilerinden dolayı adapte olmak için belirli uzuvlar oluşturur ve bu uzuvlar kullanılırsa gelişerek bir sonraki nesilleri aktarılır. bu upgrade nesliden nesile devam eder ve işlevsel bir sürü farklı canlı oluşur.

    darwin zamanında genetik bilimi, bioloji gibi konular bu kadar gelişmediğinden, incelemeler gözle görünen varlıklar (dna veya hücrelerden habersiz) üzerinden yapılmakta ve o zamana göre akla yatkın olan kabul görmekte idi.

    konu bilimsel olarak kabul edildiğinden ve yaratılış dışında hiç bir bilim kuramı henüz canlıların nasıl oluştuğunu bulamadığından bilim çevreleri bu teoriyi mutlak doğru kabul etmiş ve üzerinde 1850 yılından beri emek harcamışlardır.

    yalnız bilimsel bulgular teorinin bilimsel kanuna dönmesine henüz yetmemiştir. genel kabul görmesi için bazı gereksinimleri vardır.
    bunlar; doğal seçilim esnasında canlıların milyarlarca uzuv geliştirmeleri gerekliliği ve sadece işe yararların nesillere aktarılması hususu. bir hayvanda tüyler önce oluşmalı ve işe yaramadığında yok olmalı idi. tabi o hayvan tamamen yok olacaktır çünkü her uzuv hayati önem taşır. beslenme sistemleri geliştiren kartalın pençelerinin oluşmaması beslenmesini engelleyecek ve türü tükenecektir. bu durumda pençelerle beslenmesini sağlayamayan kartal yerine başka yöntemlerle beslenmesini sağlayacak bir tür düşünmek gerekecektir. gagasının da pençesi ile uyumlu olarak parçalayıcı olduğunu düşünürsek onunda farklı olması gerekirdi. gözleri, kanatları vs. vs. vs. bir kartal için bile bir sürü farklı form olması gerektiği fikri akla yatkın gelmektedir. bu durumda çok çeşitli kartal eskizleri görmeliyiz arkeolojik bulgularda. yalnız tatmin edici bulgular henüz bulunamamıştır.

    bitkiler ayrı alem düşündükçe şaşırtır. her canlıda olduğu gibi dünyanın kendi kendine geliştiği fikri bitkilere uygulandığında durum iyice karmaşık hale gelmektedir. bir meyvenin besleyici ve lezzetli olması düz mantıkla yok olması için çok güzel bir sebep. bir elma ağacı oluşmalı, sonra o elma ağacında çoğalması için tohum oluşturmalı ve belli bir açıklıkta bu yohumun toprağa düşmesi gerekmektedir. bunuda lezzetli meyvesini dalından koparan bir otoburun dışkılamasına borçlu. tabi otobur hayvanın ve hatta örnekler çoğaltılırsa arının, kuşun aynı şekilde evriminin olması bu gereksinimleri karşılayacaktır.

    bilimsel açıdan kanıtlanmasının çok zor olduğu bir gerçektir. ve arageçiş formları tam olarak kilit noktasıdır. sadece insanın evrimleşmesinde bile bulunsa bu form sadece çizimlerde görmesek homo erectus veya homo sapiensi hemen kabul edilecektir. birde kemikleri birbirine uydurup bilimi yanıltmaya çalışmayan insanlar olunca iyice hayal mahsulu olduğuna inanmıştır insanlar.

    (bkz: doğal seçilim)

    not:
    antropoloji okuyan bir arkadaşımın bütün ders notlarını dokümanlarını almış incelemiştim zamanında. ama maalesef ikna edici seviyede bir bilgi bulamadım teori hakkında.
  • harika bir rings of saturn şarkısıdır. uzay metal olayını death alanda yapar. alien metal de denir. bunun thrashini son zamanlarda vektor yapmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap