• nicholas haris tarafından yazılmış, aslı tohumcu tarafından dilimize çevrilmiş, baskı kalitesi oldukça iyi olan, renkli çocuk bilim kitabı. türkiye iş bankası kültür yayınlarının ilk bilim kütüphanem serisinden.
    7-11 yaş gurubu için önerilmiş.
    türkçe'ye kazandıran ve bence asıl övgüyü alması gereken iş bankası kültür yayınları ekibi.
    çocuğuyla okumak isteyenler için şuraya linkini bırakıyorum.

    diyeceksiniz ki, türk yazarlardan, bilim insanlarından bu yaş grupları için yazılmış kitaplar yok mu? var. onları da önereceğim. binbir emekle yapılmış olanlardan haberdarım. bi bassın akademisyen arkadaşlar. hemen yazcam burlara.

    şimdilik bu kitabın arka sayfa tanıtımını da iliştirip kaçayım:

    "makineler olmasaydı acaba yaşam neye benzerdi? uzak yerlere at üstünde gitmek çok zor olurdu. işleri yapmak çok daha fazla zaman alırdı. hadi bunlar neyse, ama bir düşünsenize televizyon, telefon ya da bilgisayar olmasaydı yaşam nasıl olurdu? modern makinelerin yaşamı çok daha kolay ve eğlenceli bir hale getirdiğini söylerler."
  • gelmiş geçmiş en başarılı ansiklopedilerden biri. sadece bilimsel ve teknik konulara eğilmiş, gerçekten de bir şeyin "nasıl çalıştığını" ayrıntısıyla anlatan altı ciltlik bir ansiklopedi.
    üniversitede bile işe yarayabilen (hattâ en çok üniversitedeyken işe yarayan) türden bir kitap, ekşi sözlük'ten önceki kutsal bilgi kaynağı.

    ingilizcesi "how it works"tür. zaten ansiklopedi ingiliz yapımıdır.
  • dünden beridir birden fazla kanalda aynı anda denk geliyorum. çok sevindim. dedim ki "ne güzel, bu ülkede artık böyle güzel şeyler de yayınlanıyor. hem de ramazan ayında, tam da ramazan yavşaklığının gırla gideceği iftar saatinde adamlara helal olsun, büyük cesaret."

    meğer rtük cezalandırmış bu kanalları. ceza olarak yayınlanıyormuş yani.

    tıpkı cennete gidecez diye cehennemi şimdi, burada yaşatanlar gibi.
  • şu anda sensörler-1 dersi konu anlatımı başladı.
  • çocukluğumda abim ventolin için eve alınan ve uzun yıllar hem bana hem abime mekanik merakımızı dindirmek konusunda en azından teorik anlamda ciddi yardımları olmuş, bana en faydası dokunmuş ansiklopedi.
  • toplam 6 ciltten oluşan, kaliteli sayılabilecek resimlere ve teknik çizimlere sahip, büyük puntolarla ve sade bir türkçe ile çocukların da anlayabileceği bir şekilde yazılmış ansiklopedi.

    ders çalışma bahanesiyle odama kapanıp saatlerce annemden gizli okuduğum ve okumaktan hiç bıkmadığım tek kitap.

    bugün bile kafamın binlerce gereksiz ansiklopedik bilgi ile dolu olmasının yegane sebebi.

    (bkz: her şeyden biraz anlamak)
    (bkz: çocukken ansiklopedi okumak)
  • (bkz: howstuffworks)
  • babamın zamanında fasikül fasikül alarak ciltletmeye üşendiği, fiziği, kimyayı vs.. çocuk adama sevdirebilecek süper otesi ansiklopedi.. iyi midir, kötü müdür bilmem ama belli bir kuşağın mühendis olmasına sebep olmuştur..
  • mekanizma ve makinelerin nasıl çalıştığını anlatan harika ansiklopedi. uçak nasıl uçar, gemi nasıl yüzer, diferansiyel nasıl çalışır, amortisör ve süspansiyon arasındaki fark nedir, bunları çocukluğumdan beri biliyorsam, bu 7 ciltlik şaheser sayesindedir.
  • harika bir belgesel programı. animasyonları, bilgilendiriciliği ve açıklığı ile harika bir seyir zevki sunuyor. eğer öğretmen ya da eğitimden sorumlu biri olsaydım, öğrencilerime bu programı her hafta izlemelerini şart koşardım.
hesabın var mı? giriş yap