• meslek: asker..
    hastalık: emeklilikte mutlaka apartman yöneticisi olmak..
  • meslek: intihar komandologu
    meslek hastaliklari:
    borderline
    major depresyon
    anksiyete
    oz kiyim tandansi
    ve genellikle olum
  • inşaat mühendislerinde net olarak gözlemlenen "kaça kaç?" sorusu ilginç bir meslek hastalığıdır. herşeye bu soruyu yöneltebilirler.

    - aşkımcım, sütyen almam gerek bugün
    - kaça kaç?
    - ne kaça kaç?
    - pardon, kaç beden demek istedim canım.
    - allah belanı versin, 5 metreye 3 metre.
    - xlarge yani
    - ...
  • çevirmen için uykusuzluk, beyin sürçmesi, sulanması, hafıza ve kimlik sorunları başta olmak üzere yer yer bön bakışlar vs vs vs gider böyle..
  • bir öğretmenin olmazsa olmaz hastalıkları:

    (bkz: farenjit)
    (bkz: varis)

    ayrıca yolda, sokakta, toplu taşıma araçlarında, ve hatta tatilde çocukları uyarma isteği...

    (bkz: kendimi kontrol edemiyorum)
  • çalışmayan arabadan inip arabaya tekrardan binerek arabanın çalışmasını beklemek. (bkz: bilgisayar mühendisi)
  • abim emekli imam. iki eli kanda olsa tüm vakit namazlarını camilerde kılıyor. kayseri'de yaşıyor ve her gün bir camiden selfie paylaşıyor mimari detaylara zoom yaparak. kravatını bile takıp öyle çıkıyor evden, gören çantasını unutmuş ilaç mümessili sanır, her vakti farklı bir camide kılıp feyzine feyiz katıyor.

    kardeşler bir araya geldiğimizde tam muhabbetin tepe noktasında saate bakıyor, ezana kalan zamanı gideceği camiye olan mesafe ile hız problemi tadında hesaplayıp abdest tazeleme süresini de üzerine ekliyor ve bana müsaade diyor, "hoca, bugün de evde kıl, beş on dakka geç kıl" diyen oluyor, yapamıyorum birader, meslek hastalığı benimki diyor.

    pandemi dönemini ağlak müzikle montajlı boş kabe videosu, nietzsche'den tolstoy'dan ismet özel'den gazali'den özlü sözler paylaşarak geçirdi. allahtan sıyırmadan normalleşme adımları atıldı. sonrasında ise kıyıda köşede kalmış, tam kıblesinin dibinden yol geçen eski bir mescidin bahçesinde kıldı ilk namazını. orucu bir tutam tuz bir lokma kuru ekmekle açmak gibiymiş, öyle diyor.
  • bazıları vardır ki insanı hayatından eder.

    (bkz: kot taşlama)
    (bkz: silikozis)
  • profesyonel müzisyenlerde de görülen, her enstrumanın çalış biçimine doğru oranda farklılık gösteren, o enstrumanın insan vücudunun yapısına uygun olmayışı, çalışmalarda yapılan teknik hatalar ve düzensiz çalışma sonunda çıkabilen hastalıkların genel adıdır.
    profesyonel olarak keman çalanlarda sol kolun bilek ile dirsek arasındaki bölgede sakatlanma, sağ bilekte ciddi problemler en sıkça görülen problemlerdir. tek tedavisi bir süreliğine kemanı bırakmaktır.
    müzisyen hastalıkları üzerine ihtisas yapmış bir doktor, sakatlanma sonrası bana "unutma, insanoğlu keman çalmak için yaratılmadı" demiştir...
hesabın var mı? giriş yap