aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • dünya üzerinde; kendi işinde uzman bir çok insanın kişisel olarak makaleler yazdıkları harika bir blog. özellikle tasarımcı veya kullanıcı deneyimi tasarımı konusunda kendinizi geliştirmek istiyor ve farklı fikirler, öneriler öğrenmek istiyorsanız, gününüzün sadece 20 dakikasını ayırarak kendinize çok şey katabilirsiniz.

    önerim, facebook'da product designer director olarak çalışan julie zhuo'yu takip etmeniz.
  • mesela sözlükle ilgili derleyici/açıklayıcı bir yazıyı bile bulabileceğiniz, insanların uzunumsu fikirlerini paylaştığı bir platform.

    ilgi alanlarına ve konularına göre insanların oluşturduğu kümeler var. bu kümelerde başlıkla ilgili, içeriği dolu yazılar var.
    siz de kendi listenizi oluşturup, beğendiğiniz ya da not etmek istediğiniz yazıları toplayabiliyorsunuz.
    örneğin aranızda şemaları sevenler, teknolojideki yeni gelişmelerle ilgili en iyi içerikleri tarayanlar ya da kıraathane felsefesiyle ilgilenenler olabilir. her durumda okuması kolay ve içeriği zengin yazılar bulabilirsiniz.

    sağ üstteki ayraca tıklayarak, "şu an vaktim yok, sonra okuyayım" dediğiniz şeyleri de kenara koyabilirsiniz.

    neden böyle bilgilendirici bir yazı yazdım ben de bilmiyorum.
  • premium içerikleri birkaç uygulama vasıtasıyla ücretsiz okuyabileceğiniz site.

    -bu android uygulaması

    -chrome uzantısı

    - readium
    bilgisayardan diğer bazı siteler de olmak üzere premium yazı okuyabiliyorsunuz.

    ek olarak gizli sekmeden de sınırsız okuma yapilabiliyor.
  • görebildiğim kadarıyla spotify benzeri "bunu begendiysen bunu da oku" algoritması var ve maillerde bu öneriler geliyor.

    ancak 4 makale sonra "para vir" moduna giriyor, fakat bu paywall'u incognito modda açarak aşmak mümkün. resmen adam "üye olmama"yı teşvik ediyor bu modelle.

    yıllık 50 dolara sen ben gibi adamların yazdığı denemeleri okumak pahalı. yıllık 5 dolar yap mevzusu olmaz. ben ve ben gibi milyonlarca insandan 5er dolar alabilecekken şimdi hiç alamıyor.
  • bir zamanlar buraya çok uğruyordum. lakin işi ilk premium hesaplara özel içerik olarak yaptılar sonra günlük okuma sınırı koyarak kendi ayaklarına sıktılar. okumak istiyorsan para vereceksin diyor illa. gönül ister ki bunlara istedikleri ücreti verelim lakin her hobimize de ücret ödeyemeyiz. o zaman maaşta yettiremeyiz. o zamanda kullanmayız.

    ek: bu entry'yi gören bir yazarın bana ulaşıp tarayıcıma bypass paywalls eklentisini yüklememi ve böylece bu tür abonelik sıkıntılarından kurtulacağımı söyledi. dünyayı okumak kurtaracak arkadaşlar! firefox

    ek 2: mobilde okumak için telefonunuza da firefox yükleyin. "premium'a geçin" yazısı çıktığı anda "copy link" seçeneğiyle firefox'ta yazıyı açın. okumaya devam edin. ha gönül isterdi ki app'in içinde şak şak okumaya devam edelim ama teknoloji daha o kadar gelişmedi.
  • kurguyu dogru yapabilirlerse icerik kategorizasyonu sayesinde twitter'in "tuvalete gidiyorum" menseili coplugunden, blogger'in "uzun icerik candir; ama bulmasi zordur" probleminden, pinterest'in de "gorsel agirlikli" tarafindan siyrilip okuyucuya hizmet veren bir site haline gelebilirler.

    dedigim gibi, olay tamamen icerigin nasil kategorize edilip one cikarilacagi ile ilgili. bakalim gorelim.
  • 2017 yılında başlayan partner programıyla çok güzel bir işe girişmiş ve platformda yazanların para kazanmasını sağlamıştı. bu birçok sitenin (ekşi sözlük de dahil) örnek alması gereken bir hareket. her şey harika derken bir sene önce yaptıkları ödeme sistemindeki değişikliklerle birlikte baya saçmaladılar. beğeni yerine okuma süresine göre para kazanma fikri kimin aklına geldiyse tebrik etmek lazım! hayatında hiç kısa hikaye, şiir ya da mizah yazıları okumadığı kesin. eğer okuduysa da yazarlarını pek önemsemiyor. yazı kalitesinin yazının uzunluğuna bağlı olduğunu düşünmek gerçekten ilginç. ne mi yapılabilir? yazı sonuna kadar okundu mu? evet. beğeni aldı mı? evet. ver parayı! sırf bu yüzden insanlar on dakikalık konuyu yirmi dakikada anlatır oldu. 'natural language processing' üzerine yazarken neredeyse çivi yazısından giriş yapılıyor... bir de sanki bunlardan önce sitedeki yaygın uyuşturucu ve sahte pasaport satışı yazılarıyla ilgilenmek daha mantıklı olabilir!
  • ne yaparsam yapayım buraya premium üye olmak için kendimi motive edemiyorum. senede 50 dolar vermek için gerekli sebebi göremiyorum bir türlü. ayrıca sitemi medium üzerine taşımaya karar verdim, ama sonra ampül yandı, sosyal medyadan yazıların linkini paylaştıkca okuyucularıma sürekli, "pardon da biraz para verip üye ol lan" diye uyarı atacak 2 makaleden sonra niye kendi okuyucularımı böyle bir duruma sokayım amk?
  • karşıma çıkan nasıl başardım, nasıl başaramadım, y'yi başarmanın n yolu şeklindeki yazılardan bayıldım artık.

    medium kaliteli (elit) içeriğin üretildiği bir site olarak ortaya çıktıktan sonra popülarite kazandıkça vasatlaşan yazı kalitesi nihayetinde diğer blog sistemlerinin yeni/güzel tasarımlı versiyonu olarak yayın hayatına devam ediyor/edecek gibi. ta ki bir sonraki 'yeni nesil' blog platformu ortaya çıkana kadar.
  • ingilizce okumama ragmen teknoloji ve startup kisminda duzenli olarak turklere ait yazilarin populer oldugunu goruyorum, hosuma gidiyor.

    sanirim midwest'te cok az olmamiza ragmen silikon vadisinde tatli bir nufus var ve bu nufus da ureten yazan cizen okuyan bir nufus. aferin bize.
hesabın var mı? giriş yap