• 1968'li bir yılmaz atadeniz filmdir bu beşler.. devam filmi de vardır üstelik, aynı tarihli maskeli beşlerin dönüşü namıyla.. her iki filmde de erol taş, meksikalı olarak arz-ı endam eder; beşlerden diğer ikisi tamer yiğit ve yusuf sezgin'dir ayrıca.. kaç etti efendim, üç, işte diğer ikisi de orhan seyfi orhon ve yusuf ziya ortaç olmasın mıdır..

    ha bir de, maskeli üçler vardır yine aynı dönemden, lakin bu filmin yönetmeni melih gülgen'dir.. maskeli üçler yediler kırklar yoktur amma efendim, o da bizim eksiğimizdir..
  • beşler firmasının yeni sucuğu. sucuğun dışındaki koruyucu zar değişik türk motifleriyle, süslemelerle, inek kahramanların çizgi resimleriyle bezenmiş, ürüne bir albeni katılmak istenmiştir.
  • türkiye otobüsçüler federasyonunun üzerinde konsensus sağladığı sayılı yapıtlardan. şehirlerarası otobüslerde kapalı gişe oynuyor bu seri.

    kişi başına düşen maskeli beşler izleme sayısı 5 oldu bu ülkede bu yüzden amınakoyim.
  • üçlü seri olandan bahsedersek filmi taşıyan tezcan karakterini oynayan şafak sezer'dir. sokak jargonunu daha sonra kolpaçino, kutsal damacana gibi filmlerde arşa çıkardı.

    çerezlik, günlük hayatta replikleri kullanılabilecek bir seri. cumali ceber vs. çıktığından beri bu filmler efsane kategorisine yükseldi.

    (bkz: millet bedavacı olmuş abi)
  • nedense bana güzel vakit geçirten seridir.
  • bu filmde maskeli beşler general ramon'a (erol taş) karşı savaşırlar. çok matrak süper bir filmdir.
  • okkalı bir spoiler vererek başlamak gerekirse eğer, bu tip vurdulu kırdılı, fantastik, western türk filmlerinin aksine, filmin sonunda maskeli beşlerin dördü fena halde harcanıp dört kolluya binerler. beşinci ve sonuncusu ise sidik zoruyla ramon'u haklar ve red kit misali kasabayı terkeder.

    entrye kıçından başladım, başa döneyim bari. filmimiz amerika'nın meksika sınırına yakın bir güney kasabasında geçer. film boyunca iyi kötü ve çirkin'in ünlü nırı nırı nııı giriş müziği çalınır durur. yukarıdaki bazı hatalı bilgilere bakmayınız siz, maskeli beşler: yılmaz köksal, yıldırım gencer, süleyman turan, tamer yiğit, yusuf sezgin ilk beşiyle sahaya çıkarken, kötü adamlarımız: ramon (bkz: erol taş) ve pancho'dur (bkz: danyal topatan). ayrıca selma güneri ve suzan avcı da yan rollerde karşımıza çıkarlar.

    ramon beş tane adamına maske taktırıp, bir posta arabasını soydurur. sahte beşler postacıları öldürüp bir tanesini sağ bırakırlar ki, halk kahramanı oldukları bilinen maskeli beşler'in adı kötüye çıksın. böylece maskeli beşler'in dördü hapse tıkılır. beşinci ise komşu kasabalardan birinde kızılderili kankası ile birlikte birinci cigarası eee... barış çubuğu tüttürmektedir. ramon halkı maskeli beşler aleyhine kışkırtır, kasabanın pinti şerifini iter kakar, baskı yapar ve mahkemesiz, yargısız asılmalarına önayak olur. filmin en sağlam iki sahnesinden biri de burada vuku bulur. başka yabancı bir filmden apartılmış olma ihtimali olsa da güzel bir shot'tır. bir ağacın dalına yan yana asılmış ip halkalarının içinden, ufukta yaklaşmakta olan güruhu ve önlerindeki dörtlüyü görürüz.

    dörtlü tam asılacakken arkadaşları yetişir. silahlar patlar ve boyunlara geçmiş ipler kopar. bundan sonra ramon ve beşli arasında filmin sonuna kadar sürecek bir kapışma, kovalamaca başlar. özellikle son surat giden bir trenin üstündeki kapışma dikkate değer bir sahnedir.

    bunu seven bunu da sever: (bkz: ölüm fermanı)
  • dünya sinema tarihinin en kötü, en ucuz, en gereksiz serisi.

    maskeli beşler kıbrıs ile finali yapmalarını umuyorum, umuyoruz..
  • bazı köşe yazarlarının en sevmediği filmler listesinde ilk sıralarda yer alıyormuş. "anası babası kim bunların?" diye filme karşı bir duruş sergilendiği konuşuluyormuş.
hesabın var mı? giriş yap