• agustin barrios un, üç bölümlük klasik gitar eseri. üçüncü bölüm, özellikle hiç kesilmeyen hızı, bozulmayan ritmi, seri olmayı gerektiren yapısı nedeniyle, çalmak isteyenlere zor anlar yaşatır.
    ilk iki bölüm üçüncünün* yanında pek dikkat çekmez zaten. hemen hemen bütün baba gitaristlerin*** repertuarlarında yer tutar.
    kondisyon, akıcılık, devamlılık, konsantrasyon...
    bunlar tamamsa sorun yoktur. polifonik değildir. hep tek çizgide yürüse de arpej olayının işin içine girmesi olayı da vardır.
    dinlemek için ise gene güzel bir eserdir.
  • gitar literatürünün en zor eserlerinden biri olan agustin barrios mangore bestesidir. barrios'un bach hayranlığını işlediği her notadan anlayabiliriz. ikinci bölümün başındaki si-re-fa# akorunda boş tel ile birlikte daha bir hoş tınlayan tam 5li aralığı kilisenin çanını taklit etmektedir. kilise ve bach'a ithafen yazdığı söylenir. özellikle üçüncü bölümü ciddi derecede virtüözite gerektirir. ama birinci ve ikinci bölüm de yorum açısından oldukça zordur. tam konserde çalacağım dönemde koronanın devreye girmesiyle rafa kalksa da bir gün bir restalimde mutlaka çalacağım, huzur ve gerilimi bir arada hissettiren harikulade bir eserdir. herkes icracı önerisi yapmış. ben de güzelliğine hayran olduğum ana vidovic'in çalışını hiç beğenmemle birlikte kazuhito yamashito'nun usta çalımını sizlerle paylaşayım. [https://youtu.be/zmiopttepzu
    her ne kadar ilk bölümü metronom olarak öldürse de, diğer icracılar ile aynı sürede eseri bitirmesi ve yorumu ile bence dünyanın en iyi gitaristi olduğunu, son bölümü yaklaşık 96 metronom çalarak kanıtlamıştır.
  • "preludio saudade" ("hüzünlü giriş" diyebiliriz kabaca), "andante religioso" (ikinci bölüm) ve "allegro solemne" (üçüncü ve en meşhur bölüm) adlı kısımlardan oluşur.

    ilk iki bölüm, besteci agustin barrios'un katedralde bulunduğu andaki huzuru anlatırken, üçüncü bölüm olan "allegro solemne", dışarı çıktığında bir anda değişen ortamı ve sokağın akıcılığını simgeler.

    bu parçayı bir denis azabagic'den dinleyin derim ben.

    (bkz: denis azabagic)
  • buenos aires'de, sarmiento caddesi üzerindeki (sanırım 4006 numara) underground milonga mekanı. (daha yeni "yasal" bir yer olmuş)
    bir garajın üst katı. şimdilerde sadece cumartesi günleri milonga yapılmakta imiş.

    http://www.torito.nl/…/la_catedral/catedral_400.jpg
    http://www.torito.nl/…la_catedral/catedral2_300.jpg

    düzelt: her gün varmış milonga. ama sanırım underground'luktan tam olarak kurtulamamışlıktan olsa gerek, şehrin milonga rehberlerinde sadece cumartesi günü gösteriliyor. bugün gittim gözümle gördüm, sahiden de görülmesi gereken bir mekan. böyle bir şey (veya benzer bir şey) görmedim hayatımda. ve lakin ya partnerle ya da sevgiliyle gidilesi. zira dans seviyesi sürünüyor, kadınlar erkekler karışık oturuyorlar, mekan aşırı karanlık ve cabeceo mümkün değil. zaten kimsenin cabeceoyla işi yok, herkes grup halinde falan geliyor. müzik kötü, düzensiz. buenos aires'in genç nüfusunun bir kısmı ve tüm turistler burada, masalar dopdolu ama dans eden çok az. sanırım mekanın güzelliğinden geliyorlar, oturup içki içiyorlar. çünkü hakikaten saatlerce oturulası bir yer. yine söylüyorum tek başınıza ve dans etmek umuduyla gitmeyin. olmuyor o.
  • agustin barrios mangore 'nin baştan güzel güzel çalıp üçüncü bölüme gelince çalamayın da sinir olun aq diyerek bestelediği eser. ilk dinlediğim zamanı hatırlarım. klasik gitara başladığımda neymiş bu piyasanın ağa babaları diye gezinirken la catedral'a denk geldim. başta bıy bıy dinlerken sonlara doğru " anam coştu lan bunlar" dememe neden oldu. ben de manuel espinas yorumunu ekleyeyim şuraya ;

    https://www.youtube.com/watch?v=v0ecileqvmq
  • barrios'un 1914'te bestelediği klasik gitar repertuarının başyapıtlarından biri olan eserdir.

    parçanın iki bölümden oluşan orijinal hali 1914'te bestelenmiştir: andante religioso ve allegro solemne. kaynaklarda, barrios'un uruguay montevideo'daki san jose katedrali'nden geçerken bir orgdan bach çalındığı duymasıyla katedrale girip eseri dinleyerek etkilendiği ve ilk bölümü bestelediği, daha sonra katedralin huzurlu ortamından birden kalabalık caddeye çıkıp gündelik hayatın o hızlı akışından esinlenerek ikinci bölümü yazdığı belirtilir.

    1938 yılında küba havana'da ise eşi gloria'ya saudade prelude'yi bestelemiş ve la catedral'e eklemiştir.

    1938'den sonra barrios'un son nefesine kadar parçayı bu üç bölümle ve bilinen sırasıyla çaldığı ve parçayı çalarken mumlu çelik teller kullandığı da kaynaklarda belirtilir.

    son bölüm iki farklı notasyonla çalınır, ikinci versiyonu john williams'ın dinlemek keyif verir.
  • biraz teknik ve serilik isteyen, klasik gitar için yazılmış bir (bkz: agustin barrios mangore) eseridir. gitar çalmaya özendirir. öğrenirken bezdirir.
  • agustin barrios’un üç bölümden oluşan güzide klasik gitar eseri.

    eserin patlama yapan bölümü üçüncü bölümdür.

    gelelim kimden dinleyeceğimiz konusuna; benden birkaç ay daha dinleyemeyeceğiniz için size şimdilik başkalarını önerebilirim.*

    ana vidovic, güzeller güzeli bir gitarist, her yönüyle çekici. 3.bölüm için sizi buraya alalım lütfen.

    john williams, klasik gitarda hemen hemen son nokta. (sadece 1 ve 3. bölümleri çalmış. 3. bölüm buradan başlıyor.

    manuel espinas, çok iyi çalıyor fakat bana çok mekanik geliyor. merak edenler için buradan.
  • pablo escobar'ın cennetten bir parça hapishanesi. devletle yaptığı anlaşma sonucu yerleşmiştir.

    anlatılanlara göre 5 yıldızlı otel ayarındaymış.
  • ana vidovic'in yorumuyla daha da bir sevdigim eser.
    http://www.youtube.com/watch?v=kce5apnb5ai
hesabın var mı? giriş yap