• kucukken tv'de izledigim hector babenco klasigi . bir romandan uyarlamadir . ayrica muzikali vs'si de yapilmi$tir . guney amerika'da bir hapishanede hucre arkada$i olan iki insan, iki insan, kesinlikle izlenmesi gereken bir hale gelecek $ekilde anlatilmi$tir .
  • william hurt'e en iyi aktör oscarını kazandıran 1985 yapımı muhteşem film..
  • " a leftist is a guy who doesnt humiliate people " repliğiyle beynimizde yer etmiş film.
  • ... filmden guzide bir replik:

    "siz ateistler surekli tanri'dan soz ediyorsunuz."
  • 1985 yapımı hector babenco 'nin yönettiği başrollerinde william hurt ve raul julia'nın oynadığı, manuel puig'in aynı adlı romanından uyarlanan film. bir güney amerika ülkesinde, askeri darbe sonra tutuklanan bir gay ve bir devrimci iki adamın aynı hücrede, işkenceye ve aşağılanmaya, birbirlerine destek olarak dayanma süreçleri anlatılır. luis molina*'ün anlattığı hikaye karakterleri dışında hemen hemen başka karakter olmaması filme son derece teatral bir hava verdiği için biraz durağan bulunabilir. bu yönüyle ve konu itibariyle death and the maiden'ı andırır. ancak başrol oyuncularının performansı ve konunun melodrama kaçmayan insancıllığı açısından oldukça eli yüzü düzgün bir filmdir. kitap uyarlaması olan her filmin başına gelecek 'kitap mı daha iyi, film mi' karşılaştırmasından alnının akıyla çıkar fikrimce. oldukça iç burkucudur zira izleyen olarak biliriz ki karakterler kurgu olsa da olaylar son derece gerçektir.
  • askin ve sevginin boyutlari uzerine yeniden yeniden dusunduren filim...

    william hurt'un canlandirdigi escinsel karaktere her bakisimda icim ezilir---boyle mi sever insan diye dusunmeden edemez insan...

    siyaseti, insanligi, sevgiyi, aciyi cok guzel yogurmustur yonetmen, adeta pirlanta gibi islemistir...
    william hurt'de ayri bir guzelliktir, seyretmeye doyamaz insan.
  • bu yıl odtü tiyatro şenliği'nde bilkent oyuncuları tarafından başarıyla sergilenmiş oyun. adı geçen öpücük sahnesinde ise seyircilerden birinden yükselen "allah allah" nidası ile şaşırtmış ve böğürtü sahibinin oyun hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğu izlenimine yol açmıştır.

    güzeldir, iyidir, hoştur; amma ve lâkin her şey bağlama uygunken, oyunculardan birinin hapishane üniforması altından sırıtan nikelar, bu "ne yaman çelişki anne" diye düşündürmüştür.
  • william hurtun, nukhet durunun makbulesine yakin bir portre cizdigi, sahane ama bir o kadar da enteresan film. ikili arasindaki elektriklenme siyasi mahkum arkadasimizin ictigi sari-sicak su nedeniyle barsak enfeksiyonu gecirmesi ve bunun akabinde canim, cizgili pijamanin icerisine doldurmasinin ardindan basliyor mesela. basit ama akilda kalici. orumcek alegorisi de tam dozajinda verimis. siz gene de tum satafatina ragmen the crying game`i tercih ediniz.
  • çekildiği döneme göre güzel bir film, fedakarlık ve aşka açısından bakıldığında başka şeyler, devrimci ruh açısından bakıldığında başka şeyler veriyor zaten iki ana karakter de bu pencerelerden bakıyor hayata.
hesabın var mı? giriş yap