• çocukken hep büyük bir umutla bir radyo istasyonu bulmayı ümit ettiğim dalga. lan bir kere be, bir kere de çıksaydın. artık umudu kestim.
  • 2.3-30 mhz arasini kaplayan radyo bandi. sinyallerin uzun mesafeler katedebilmesinden dolayi uluslararasi yayinlar burdan yapilmaktadir. sw bandi olan kucuk bi el radyosu ile avrupa ve ortadoguyu dinlemek mumkun iken, saglam bi anten ile amerikalara kadar da uzanilabilir. bu banttaki kanallarin genelde muzik yayinindan cok konusma, haber agirlikli programlar yaptiklari gorulmektedir. yabanci yayin dinlemek icin birebir ama internetin gelisimi ile az olan popularitesi iyice surunecek gibi..
  • 80lerin çocukları için çok süper bir kaynaktı.. şimdinin torrenti gibi düşünebilirsiniz.

    hayatımda ilk defa self control parçasını bu dalgadan dinlemiştim. yu teyk mayself kontrol.. 81 model sanyo radyo tek hoparlör, tek kaset çalar..

    bir de bursa kültürparkta üçlü karpuz lambalar vardı, gece onların yanında külahta dondurma yerdik.

    geçmiş en keskin bıçak gibi yarar içimizi, kısa dalga alphaville'den sounds like a melody çalar..
  • geçenlerde kendime çok bantlı bir radyo* alarak dinlemeye koyulduğum radyo bandi. kisa dalga yaninda orta ve uzun dalga ile birlikte fm bandini da dinleyebiliyorum.

    aslinda sebebi biraz gecmise özlem. internet hayatimiza bu kadar girmemişken, dünya ile baglantimiz bu radyolardi. gece gündüz, radyonun başına gecip, güzel çeken bir radyo bulmaya çalıştığım zamanlar dün gibi aklımda. biraz araştırdım ve bu bandın hâlâ kullanıldığını gördüm. hatta kısa dalgada yayın yapan radyoların yayınlarını yakalamaya çalışmanın bir hobi oldugunu ve buna "dxing" dendiğini öğrendim. bkz. link

    daha sonra nasıl bir radyo ile dinleyebilecegimi araştırmaya başladım. bir çok model var ve gerçekten ucuk fiyatlara süper aletler bulabilirsiniz. ben tecsun'un pl-380 modelini 45 euroya aldim. youtube'den kullanici videolari ve amazon'daki yorumlari okuyunca gayet kafama yattı. bir haftadır da kullanıyorum. gayet güzel bir alet. reklamini yapmış gibi oldum ama, amacım buraya gelip de, kafasinda "kisa dalga yayinlari nasil dinlerim?" sorusu olan birisi varsa, ona yol gösterici olsun.

    beklediğimden çok daha fazla radyo buldum orta ve kısa dalgada. uzun dalgada ise sadece bir fransiz kanalı var.

    kisa dalga bandinda bir cok dilde yayin yapan cin radyolari, türkiye'nin sesi radyosu, amerikanin sesi, rumen radyolari, bir adet yunan radyosu ve ara ara yayin yapan almanya'dan amatör radyo yayincilarinin yayinlarini dinliyorum. ilginc bir sekilde iran ve cin'den türkce yayin yapan radyolar da buldum. suudi arabistan'dan yayinlar bulmak da mümkün. diyelim ki bir frekans buldunuz, cok iyi bir yayin geliyor. hangi radyo oldugunu anlamak icin su linke basvurabilirsiniz: http://m.short-wave.info/index.php

    tabii günümüdeki bir çok teknoloji radyo yayınlarına bozucu etkide bulunuyor. kablosuz ağlar ya da o an şarjda olan bir tablet yayının kalitesini etkileyebiliyor. ben balkondayken ve özellikle akşamları çok daha fazla yayına denk geliyorum.

    ayrica geçenlerde bir video gördüm. "eğer bir nükleer savaş çıkarsa, hayatta kalmak için yanınızda bulunmasi gereken üç şey nedir?" diye soruyorlardi. cevap ise: 1- su 2- yiyecek 3- pilli çok bantli radyo* . böyle bir durumda internet ve telefonlar çalışmayacağı için, saklandığınız sığınaktan dışarıyla tek bağlantınız bu pilli radyo olabilir.

    sözün özü, internet, sosyal ağlar, televizyon, vs. karşısında benim için güzel bir kaçış alanı olmuştur son zamanlarda...
  • çoktan beri dinleyemediğim dalga. genelde 19,31 ve 49 m. lerde türkçe yayın yakalamak mümkündür. meteorolojinin sesi vb.yerli kanallar da mevcut idi. kış gecelerimde yatağı benle paylaşan minik el radyoları.... sizi sonsuza dek unutmayacağım.

    aha da garip bir kayıt: 24 saat bunu yayınlar. http://www.youtube.com/watch?v=0dy1vuaqieg

    mossad kanalıymış öyle derler.
  • internet üzerinden de dinlenebilir: http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/

    sayfayi telefondan acmak icin: http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/m.html
  • radyolarda sw olarak da geçen dalga.. efendi bir istasyon bulunup da dinlendiği görülmemiştir.
  • radyonuzun gündüz ve gece farklı performansta çalışmasının sebebi iyonosferin yüksekliğinin gün içinde değişmesidir gündüzleri genelde 9000khz civarı iyi çekerken geceleri atmosfer durumuna bağlı olarak 12000 khz civarı ve altı en iyi çeker.
  • yeni podcast platformu

    diken yazarı kemal göktaş'ın kurucusu ve genel yayın yönetmeni olduğu kısa dalga podcast'in yayınları kisadalga.net ve podcast ağları (spreaker, spotify, apple podcast, deezer vb) üzerinden dinlenebilecek.
  • "haber podcast'le buluştu, kısa dalga yayında" şeklinde bir slogana sahip,
    diken'in haberine göre 6 kasım 2019'da yayın hayatına başlamış podcast serisi.
    ağ sayfası: https://www.kisadalga.net/
    dinlenebilecek kanallar: spreaker spotify soundcloud apple podcast

    kemal göktaş'ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı kısa dalga'nın en görünen sesi olarak nazan özcan ile birlikte alev özkazanç, basri özgür, derin koçer, hale gönültaş, kemal gökhan gürses ve melis tufur emek veriyor.

    tanıtım yazısını da şöyle bırakayım:
    --- spoiler ---

    kulağınız bizde olsun

    bilen bilir, kısa dalga radyolar, internet çağı öncesinde çok önemli bir bilgi kaynağıydı. özellikle medyanın tek sesli, tek renkli olduğu dönemde uluslararası yayınları da alabildikleri için kısa dalga radyolar bir tür hazineydi.
    şimdi internet, kısa dalga radyoların işlevini, çok daha farklı niteliklerle de olsa, üstlendi.
    bu yüzden podcast platformumuzun adını kısa dalga koyduk. dünyanın sesini size ulaştırmak için…
    podcast, kısa sayılmayacak bir süreden beri dünyanın yükselen yeni medya aracı. internet teknolojilerindeki ilerlemeyle birlikte gelişti ve dünyada artık haber almanın ve eğlenmenin yeni biçimi haline geldi.
    türkiye’de de podcastler yükselişte. çok sayıda podcast yayıncısı harika işler çıkarıyor ve bu yeni medya aracının parlak geleceğini hazırlıyor.
    habere yatırım yapılmayan bu medya ortamında biz de kısa dalga ile haberle, bilgiyle, analizle podcasti buluşturmayı hedefliyoruz.
    kısacası, gazeteciliği sesle, kulağınızla buluşturmak istiyoruz.
    size her biri gazetecilik deneyimiyle hazırlanmış haber araştırma dosyaları sunacağız.
    tabii analizler, röportajlar ve eğlenceli sohbetler de olacak kısa dalga’da…
    iddiamız haberciliğin, gazeteciliğin bitirildiğini düşünenlere inat bu kutuplaşmış medya ortamında gazeteciliğe katkı sunmak…

    “kulağınız bizde, kısa dalga’da olsun…”

    --- spoiler ---

    tarikatlar gerçeği, oxford konuşmaları ve yeni duyurdukları cinsellik serisiyle beraber üç serilik bir güzellik bıraktılar arkalarında. kendileri gibi güzel işlerinin devam etmesini dileriz.
hesabın var mı? giriş yap