• ermenice'de "kami" rüzgâr anlamına gelir.
  • "en yuksek yerde bulunan varlik" anlamina gelir. japonlar doga guclerini kendilerinden cok ustun bulduklari icin onlara bu ismi vermislerdir. kami dag, agac, irmak gibi doga varliklari icin kullanildigi gibi insanlar icin de kullanilir. japon mitolojisinde bir surusu bulunur ve hepsinin adi bi digerinden daha anlasilmazdir.
  • kami, shinto inancına tapan veya saygı duyanlar için kullanılan japonca bir kelimedir. buna rağmen kelime bazen "tanrı" veya "tanrıça" şeklinde tercüme edilmiştir, shinto bilgeleri bu tip tercümelerin, terimde ciddi yanlış anlaşılmalara yol açabileceğini belirtmişlerdir.

    kami kökünde, basit olarak "ruh" veya ruhsallığı/tinselliği ifade eder. kami kelimesinin kanji yazılışı japoncada "shin" olarak okunur, bu kelime çin'de geleneksel çin inanışında doğa ruhlarını anlatmak için kullanılır.

    kelime shinto içinde keigo olarak kullanılır; asil ve kutsal ruhları; onların yaratıcıları ve erdemleri için duydukları hayranlık ve saygıyı onurlandır. shinto inancında herşeyin ruhu olduğuna olan inançtan insanlarında kami olduğu düşünülebilir. ancak, japon kültüründe insanlar kendileri için asla keigo kullanmadıklarından insanların kami olarak görülmesi yaygın değildir.

    japoncada normalde tekil ve çoğul isimler ayrılmadığından, bazen kami'nin tekil mi, çoğul varlığı mı ifade ettiği net değildir. çoğul kavram kesinlikle gerekli olduğunda "kami-gami" veya "kami-tachi" terimleri kullanılır. dişil kami için bazen "megami" terimi kullanılır. sık sık "yaoyorozu-no-kami" (sekiz milyon kami) olduğu söylenir. japoncada "sekiz milyon" için kullanılan sayı genellikle sonsuzluğu ifade eder.
  • "güle guş ettiremez boş yere bülbül inler
    varak-ı mihr-ü vefayı kim okur kim dinler" -kâmi
  • japon buddha'sı.
  • ermenicede bora anlamına gelir, bir erkek ismi olarak kullanılır. kamil gibi yumuşatılarak ve uzatılarak değil, kamu kelimesi gibi kalın söylenir.
  • güncel sanatcilar icin türkce (google'da avuc yalayip, sozluge gecince) kaynak aradigimda, kisa ve öz de olsa bulabildigim bilgilerin yazari.
  • çok yer değiştirmiş biri, demek ki bir yabancı o her daim. bakış açısı uzaklardan uzanıyor memlekete doğru.
    küçük harflerle küfreden insan türü ve de. tam da olması gerektiği gibi.
    "dil s_u_n_d_u_r_m_e kurumu"
    *
  • aynı zamanda japonca, kagıt ve sac anlamına gelen kelime
  • gecen gece cok matrak bir partideki "amerikan kirosu" kostumuyle begeni toplamis beyefendi .
hesabın var mı? giriş yap