• yıllardır kamelot dinleyen biri olarak, the haunting adlı parçalarına dayanarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki; zamana ayak uyduran bir grup değil, zamanın ayak uydurduğu bir gruptur.

    bir benzeri için (bkz: a sailorman's hymn)
  • bu akşamki* konserleri için atina'da bulunan grup. eşim büyük hayranı kendilerinin ve şansa bak ki bir tatlıcıda göt büyütürken grubun gitaristi* ve basçısı* ile karşılaştık. fotoğraf çekildik, tanıştık. ben bile gaza gelip “ailecek severek izliyoruz” havalarına girdim ki külliyen yalan, tek şarkılarının ismini söyleyemem. dahası elimdeki torbada da britney spears'ın yeni basımları yapılan plaklarından var 3 tane, rezilliği siz düşünün. biraz daha kalsalardı “the black halo hayatımı değiştirdi.” falan diye sarılacaktım heriflere, bende sahtekarlığın bini bir para. bence bunu anladılar da ama yine de “yarın görüşürüz” deyip bana da yumruk selamı verdiler sağ olsunlar.

    ben pek içinde değilim ama gördüğüm kadarıyla metal dünyasındaki bu samimiyeti, yoldaşlığı büyük bir imrenmeyle izlemeye devam ediyorum. doğru yerde doğru zamanda olmayı da biz ancak bu kadar becerebiliyoruz. piyango falan kazanalım desek anca möö.
  • rhapsody ile kıyas kabul etmez gruptur. rhapsody ilk dinleyişte "vay anam bu neymiş" dedirterek dinleyiciyi yakalarken kamelot ilk dinleyişte kişiyi hayran bırakmasa bile "fena değilmiş" dedirtir, ancak rhapsody albümleri 3 defadan fazla dinlenemezken kamelot defalarca dinlenebilir albümler yapmaktadır. birde açıkçası ortada bir tarz farklılığı da var, rhapsody daha senfonik, basit melodiler üzerinden iş yapan bir grup iken kamelot daha progressive bir grup, bir çok sitede kamelot power-prog. olarak geçmekte zaten. blind guardian'dan ise apayrı noktadadır kamelot eğer karşılaştırırsak, müzikal temelleri farklı en başta, bu yüzde yanlış bir karşılaştırma olur.
    roy khan konusu ise, bence grubun müziğine uygun bir vokalisttir. bir hansi kürsch olmadığı kesin, ama bence grubun müzikalitesini aşağıya çeken bir vokalist değil, tamamiyle şarkılarla uyum içerisinde.
  • son yıllarda çıkmış en iyi power metal grubu.karma albümlerinde boş şarkı olmaması bunun en iyi kanıtı.son derece iyi bir vokal,zengin gitar desteği ve harika lyriclerle bezenmiş bir müzik dinlemek isteyen herkesin albümünü edinmesi tavsiye olunur.
  • süperler iyiler güzeller ama oliver palotai isimli klavyecileri simone simons'un sevgilisiymiş.
    ayrıca epica ile çok içli dışlılar ve epica'dan daha eskiler.
  • epicadan daha eski ve köklü bir grup. tommy karevik çok iyi bir vokal ama bir roy khan değil kesinlikle.

    http://www.youtube.com/…ayer_embedded&v=8uxxjdcparo
  • yeni vokalistleri tommy karevik beklediğimden iyi çıktı açıkçası, bir roy khan olamaz o ayrı ama kamelot bitmemiş daha. hem de hiç.
  • herhangi bi albumunu ((bkz: epica) (bkz: karma)(bkz: fourth legacy)) ilk defa dinlemeye basladiginizda ''iyi iste fena degil'' diyebileceginiz ama bagimlilik yapabilecegini dusunmeyeceginiz ''arada da dinlerim iste'' diye dusuncelere insani sevkedebilecek ama dnledikce insani kendine baglayan ve oylede tutan bir grup.

    oncelikle sarkilar birbirini tekrar etmemekte.ornegin shadow of uther la coşku duymaya başlarken hemen ardından gelen a sailormans hymn sizi başka diyarlara götürebilmekte.buda insani sıkılmadan bütün bir albümü dinletebiliyor.hani tüm şarkıları tamam şaheser değil ama aynı şekilde hiç biride kötü değil.şarkılarının en kötüsünü bile dinlediğinizde aa bu kötü olmuş diyemiyosunuz iyi ya ama digerleri daha güzel diyebiliyorsunuz,bu bakımdan playlistten eksik edilmemesi gereken gruptur kendisi.
  • "yok, yok abla" diyen esnaflara benzetirim ben bu grubu. işte örneklerim;

    "ay ben çok duygusalım" diyenler için, al sana duygusal parça ; (bkz: don't you cry)

    "ben çok gaz bir adamım ama metal müzik dinlemem", diyenler için geliyor. (bkz: glory)

    rock dinlerim ama kafam şişmesin diyenlere ise; (bkz: what about me)

    pasta'nın büyük kısmı tabi ki metalci kardeşlerime gidiyor, allahına kadar metal diyenlere ise , tüm kamelot şarkıları

    2002 yada 2003'den beri dinliyorum ben bu grubu. hatta anathema ve epica ile aynı zamanda dinlemeye başlamıştım. öyle şarkıları vardır ki, internette surf icra ederken, minimize ettiğiniz winampınızda çalarken; ya çalan şarkı sizi rahatsız etmez, kafayla ve ayakla ritm tutar, surf'e devam edersiniz, yada öyle bir şarkı çıkar ki, hava gitarınızı elinize almış, deli gibi kafa sallarken, aniden odaya giren anneye yakalanırsınız.
  • şurada çok değil, on sene evvel metal forumlarının en fazla adı zikredilen gruplarındandı. piyasaya yönelik müzik yaptıkları için dönemin en popüler gruplarındandı. yanlış hatırlamıyorsam bir ara roy khan’a bi haller geldi, turne ortasında tatile mi ne çıktı. sonra duraklama devrine girdi grup. hala devam ediyorlarmış, yeni öğrendim. simone simons bunların klavyecisiyle evlenip barklanmıştı zamanımda.
hesabın var mı? giriş yap