• amerikali tarihi aşk romanları yazarı.
    bana sevdiğini söyle ( how to marry a marquis) , şahane bir kadının gizli günlüğü ( the secret diaries of miss miranda cheever) ve yüreğe söz geçmiyor ( the duke and i) isimli kitapları epsilon yayınlarından çıkmıştır.
  • epsilon yayınlarının, kitap isimlerini çevirirken hangi kriterleri uyguladığını öğrenmek istediğim yazar. the bridgertons kitaplarından dolayı kendisi ile tanıştım ancak ard arda 7sini birden okumak bünyeye iyi gelmiyor, yine de ara ara tatilde, haftasonları, canım sıkıldığında diğer serilerinden de kitap okuyorum, tarzını seviyorum ancak bu türü sevmeyen insanların katlanabileceği kitaplar değil sanırım.
  • smythe-smith quartet serisine yeni başladığım yazar, bridgerton serisinde sık sık karşılaştığımız yeteneksiz yaylı çalgılar grubunun üyelerine yönelik bir seri, şu sıralar sıkılan ruhumu neşelendirir diye umuyorum
  • üslûbu oldukça komik olan yazardır. bridgerton ailesi ve onların aşk maceraları oldukça komik bir dille anlatılmış.
  • the bridgerton serisi netflix'e dizi olacak.
  • historical romance in en komik yazarlarındandır.
  • 1970 doğumlu amerikalı yazar.
    ilk kitabı yüreğe söz geçmiyor 1813 ingilteresinde başlar. 8 kitaptan oluşan bidgerton serisi, vikont ailesine mensup 8 kardeşin evlilikle sonlanan aşklarını anlatır. sonraki kitaplardaki karakterlerde birbiri ile bağlantılıdır.
    akıcı, espirili ve keyifli bir anlatımı vardır.

    türkçe'ye çevrilen kitapları şunlardır:

    julia quinn bidgerton serisi 1 yüreğe söz geçmiyor
    julia quinn bidgerton serisi 2 en çok beni sev
    julia quinn bidgerton serisi 3 son söz aşkın
    julia quinn bidgerton serisi 4 rüyalar gerçek olsa
    julia quinn bidgerton serisi 5 sonsuz sevgilerimle
    julia quinn bidgerton serisi 6 sana muhtacım
    julia quinn bidgerton serisi 7 öpüşünde saklı
    julia quinn bidgerton serisi 8 biz evleniyoruz

    julia quinn two dukes of wyndham kayıp dük
    julia quinn two dukes of wyndham hayal etmediğin kadar

    julia quinn cennet gibi
    julia quinn beni öptüğün gece

    julia quinn şahane bir kadının gizli günlüğü
    julia quinn iki kız kardeşin masalı
  • bugün itibarı ile (bkz: netflix)de yayınlanarak türkiyenin top onunda bridgerton adı ile bir numaraya oturmuş dizinin uyarlandığı bridgerton serisinin yazari.
    umarım film de kitapları kadar eğlenceli olmuştur.
  • en sevdiğim historical romance yazarlarından biri. komik, yormayan, eğlenceli bir anlatıma sahip. bazen mutsuz olduğumda veya bunaldığım anlarda hap gibi yutuyorum bir kitabını. mutlu etmeme ihtimali yok :)
    julia quinn'in tarzını seviyorsanız lisa kleypas romanlarına da bir şans vermenizi öneririm.
  • (bkz: bridgerton) serisinin yazarı.

    2000’den sonra yazılmış dönem kitapları ne kadar gerçekçi olabilir allah aşkına? 8 kitaptan oluşan tüm seri için taklitten öteye geçemeyen anlık yapmacık tutkulu aşk romanı serisi deyip geçebiliriz bence. herkes bir austen olma peşinde; ancak kaçırılan nokta şu ki austen orijinaldi ve bu yüzden güzeldi.

    bu tarz romanları okumak kolaydır, su gibi geçer. edebiyat kaygısı çok az olduğundan hiç tekrar etme ihtiyacı hissetmezsiniz cümleleri. ancak yarıda bırakma ihtimaliniz çok fazla, bir noktadan sonra ne okuyorum ben böyle ya deyip erkenci kuş izliyormuş gibi hissedebiliyorsunuz çünkü. hiç abartmıyorum julia quinn’de de konsept farklılığı olmasına rağmen verdiği his erkenci kuş ya da kiraz mevsimi ile aynı.

    tabii ben bunları dosto, goethe, camus ve daha niceleri ile tanışmış biri olarak söylüyorum. yoksa yaş 15 iken edward cullen diye sayıklaya sayıklaya az gezmedik etrafta. sadece o mu üstelik? bilen bilir, şu gece evi serisi falan başucu kitaplarımızdı. ay hiç unutmuyorum. yıl 2009-10 olması lazım; bu serinin altıncı kitabı “baştan çıkarılmış” yeni çıkmış, elimde gezdiriyorum bitirene kadar. ablamı dershaneye kaydedeceğiz diye şu bilindik isimleri gezmeye başlamıştık. bu isimlerden birinde de gömleği sonuna kadar ilikli, hafif göbekli, bıyıklı ve gözlüklü bir dershane müdürü (bilin bakalım hangi dersane) elimdeki kitabı görmüştü de uzunca süre bir bana bir de babama bakmıştı ahdhjssjdj

    hem julia quinn ne ki?
    ne ingiliz-iskoç savaş aşkları okudu bu bünye. hepsi de 2000 sonrası yazılmış. ama bir okusanız; yazarın 1200’lerdeki kurgusunu hiç bilmeden günümüzde geçiyor gibi anlatırkenki özgüvenine hayran kalırsınız ahsahahhshshah

    ahh deli zamanlar…

    şimdi okusam gülmekten okuyamam; ama işte o zamanlar olmasa şimdiki okuma alışkanlığını elde edemezdik.
    bu yüzden kimin canı neyi okumak isterse okusun. bize de çok dediler, vampir kitapları okumayın, boş ve etkilenme ihtimaliniz var diye; çok şükür kimseyi ısırmadık.

    zaten kaçınılmaz bir gerçek var ki, okuya okuya kalitelisini seçmeyi, iyisini ayırt edebilmeyi öğreniyorsun; çünkü okumak böyle bir şey. farketmeden seçicileşirsin. kimi bilimkurgu ya da tarih sever; kiminin de romantizme meyilde sebat etme gücü çok şiddetli huyları vardır. tarihte de kaliteli yazan var. romantizmde de. bilimkurguda da. okudukça kendi alanının iyisini buluyorsun.

    julia quinn’e nerden geldik denilirse de; geçen gün kitapçıda çook tatlı bir kadınla tanıştım. nerden baksanız 60 vardı yaşı. “neye bakıyorsun, ben de bakayım” dedi. başladık konuşmaya. moby dick diyorum yok diyor, bronte kardeşler diyorum yok diyor, thomas mann, perec, virginia woolf, hemingway, fitzgerald, menteş, tanpınar hepsine yok dedi. sonra da ekledi “ben çoktan geçtim oraları, artık canımı eğlendirecek bir şeyler lazım.” ve julia quinn, julia garwood hatta ileri gidip ekleyeceğim fatih murat arsal raflarına yöneldi ahahshhahs

    o an dedim.
    bir ömür anlamaya çalışanın da sonu ortada madem
    en iyisi hepsini boşverip açayım twilight’ı.
    izleyeyim onbeşinci kere.
    belki bir an olsun o ilk zamanlarki hevesi yakalarım
hesabın var mı? giriş yap