• "gelecek sıkıcı olacak. gezegenin varoşlaşması devam edecek, ve bunu ruhun varoşlaşması takip edecektir." sözlerinin sahibi.
  • "turizm büyük bir uyuşturucu. devasa bir güven numarası ve insanlara yaşamlarında ilginç bir şey olduğu
    gibi tehlikeli fikirler veriyor. var oluş biçimlerindeki her yükseliş aynı havaalanlarına ve tatil köylerine, aynı hindistancevizi ve ananaslı içki saçmalıklarına taşıyor insanları. turistler esmer tenlerine ve parlayan dişlerine bakarak gülümsüyor ve mutlu olduklarını sanıyorlar. ama yanık tenleri onların aslında kim olduklarını gizliyor; kafaları amerikan çöplüğüyle dolu ücretli köleler. seyahat xx. yüzyılın bize bıraktığı son fantezi; bir yerlere gitmenin kendimizi yeniden yapılandırmamızı sağlayacağına dair bir yanılsama."

    sözlerinin sahibi yazar.

    gezegenin ve ruhun varoşlaşması devam ediyor sevgili ballard, tam söylediğin gibi.
  • "bilimkurgu uzayda değil insanın kendi içindedir, gelecekte değil bugünde aranmalıdır" diyen adam.
  • deli manyakmış herhalde bu adam. ama beni etkiledi

    "terk edilmiş benzin istasyonlarına inanıyorum... tac mahalden bile güzeller...
  • eskiden zamanın bol olduğu çöllerden çıkan peygamberlerin, günümüzde zamanın bol olduğu avm'lerden çıkacağıyla ilgili öngörüsü olan yazar.
  • nasıl oluyorsa bi anda bilinçli benlikten sıyrılıp omurilik soğanından da aşağı, doğrudan ense kökünden, sürüngen benlikteki güdülerden gelen ilkelliğe teslim olan karakterlerin, dünyaların yaratıcısı. maskelerimizi soymakta çok başarılı, o kadar doğal oluyor ki karakterler ve dış dünyadaki bu değişim, şaşalaşıyor insan bir an. okuduğum tüm kitaplarındaki temel izlek bu gibi duruyor.

    türkçedeki tüm kitaplarını aldım ama şimdilik yarısını okuyabildim.

    gerçek yabancı gezegen bu dünyadır, insan zihnidir, gelecek de şimdidir, gibisinden bir tanıtım mottosu vardır eski yayınevinden çıkan kitaplarının arka kapağında. birkaç yıldır diğer bir yayınevinden çıkmaktadır hem eski hem daha önce türkçe basılmamış bizim için yeni başka kitapları.

    ömrü yetseydi ve şu günler için de yeni kitaplar yazabilseydi ihtiyarın, fena olmazdı onun bakış açısınından görmek olan bitenleri.
  • "yeni bir şeyler duymaya, görmeye aç ve bildiği şeylerden de umudunu kesmiş insanlar olarak, geçmişimizi ve geleceğimizi her gün talan etmekten başka çıkar yolumuz yok sanki...

    tıpkı bizden kendimizi, duygularımızı ve cinselliğimizi kolay pazarlanabilir ve cazibeli ambalajlar içinde her gün yeniden piyasaya sürmemizin beklenmesi gibi..." diyen adam...
  • bu abimizi görünce yine bir casting hatası varmış gibi geliyor:

    p. k. dick olsun, i. asimov olsun fotoğraflarına bakınca bi bilimkurgu yazarı edası görünüyor;
    j.g. ballard'a bakıyorum öğrencileri tarafından sevilen, emekli olduktan sonra şiir kitabı çıkaran matematik öğretmeni edası görüyorum.

    belki de bir yazar olarak bilimkurgu türüne yaklaşımının kendine haslığı da buradan geliyordu kim bilir?
  • görsel

    - kokain geceleri -
    hükümetlerimiz işsiz bir geleceğe hazırlanıyor ve buna küçük suçlular da dahil. önümüzde boş zaman dernekleri var... insanlar hala çalışacak - ya da daha doğrusu, bazı insanlar çalışacak, ama sadece hayatlarının on yılı boyunca.önlerinde elli yıl aylaklıkla otuzlu yaşlarının sonlarında emekli olacaklar. ... ama insanlara nasıl enerji veriyorsunuz, onlara biraz topluluk duygusu veriyorsunuz? sırt üstü yatan bir dünya, kurnaz bir avcıya karşı savunmasızdır. politika, profesyonel bir kast için bir eğlencedir ve geri kalanımızı heyecanlandırmada başarısız olur. dini inanç, büyük bir yaratıcı ve duygusal adanmışlık çabası gerektirir; dün geceki uyku hapından hala halsizseniz toplanması zordur. insanları uyandırabilecek, onları doğrudan tehdit edebilecek ve birlikte hareket etmeye zorlayabilecek tek bir şey kaldı... suç ve ihlal edici davranış - bununla, illa ki yasa dışı olmayan, ancak bizi kışkırtan ve güçlü duygu ihtiyacımıza dokunan, sinir sistemini hızlandıran ve boş zaman ve hareketsizlik nedeniyle ölü sinapslardan atlayan tüm faaliyetleri kastediyorum.
    - kokain geceleri -

    insanımsı konformistlik! veya sadist-aylaklıkla caydıralamayacak robotikleşen gezegenin artık posthuman katılığına doğru evrilirken, ballard'ın uyarıları hiç iç açıcı değil. banliyölardan akan rezil kaotik seferberliğin tuzağındayız diyor:

    gelecekle ilgili korkumu tek kelimeyle özetleyeceğim: sıkıcı. ve bu benim tek korkum: her şeyin olduğu; heyecan verici, yeni veya ilginç hiçbir şey bir daha asla olmayacak... gelecek sadece geniş, ruhun uyumlu bir banliyösü olacak.
    röportaj (30 ekim 1982), re / search no. 8/9 (1984)

    5 adımda her adımınızı izleyen kameralar var. çin bunu 2 adıma indirmiş durumda. savaşın geleceği yok. gezenimiz dediğimiz bu kör noktayı nereye indirgemek kalıyor? jeopolitik yamyamlık kendi sürdürüyor: post-truth politics bitti.
    artık kıtaları rehabilite eden, uzak yıldız okyanuslarının sahibesi olmak isteyenler; bedenleri cryonics ile seeking immortality dünya içinde birleştirmek istiyorlar. dünyayı arzu makinesi haline sokanların yarattığı sahte göreceli gerçeklik, dünyayı bulanıklaştırdı.

    gerçek anlamda yabancı olan tek gezegen dünya'dır .
    jg ballard in: michael seeds, dana backman foundations of astronomy , cengage learning, 1 ocak 2012, s. 472
  • ballardian diye bir sıfatı ingilizceye kazandırmış büyük bir yazardı. ballardian, collins sözlüğünde şu anlama geliyor: "ballard'ın roman ve kısa öykülerini andıran, özellikle distopik modernite, iç karartıcı insan yapımı manzaralar ve teknolojik, sosyal ya da çevresel değişimlerin yol açtığı psikolojik sorunlarla ilgilenen işler için kullanılan sıfat."

    ayrıca kendisi "george bush’u gerçekten s.kmek istemezdim ama hillary clinton olabilir" sözünün de sahibidir: http://www.futuristika.org/2009/04/29/ballard/
hesabın var mı? giriş yap