• bir çeşit lazerli göz ameliyatı tekniği... dünya göz hastanesinin yıldız yokuşu ve bilumum merkezi yerde kiraladığı billboardlarda reklamını yaptığı "lazerde devrim" olayı... yıldızda bir taksinin içinde bunu ilk gördüğümde okuduğum şeyi hiç bir şeye benzetemeyip herhalde yalnış gördüm demiştim ama sonra bu billboard her yerde karşıma çıkmaya başlayınca bunun belki de hayatımızı değiştirebilecek bir icat olduğunu düşündüm hakikaten de kendisi lazer ameliyatı için yeni uygulanmaya başlanan daha avantajlı bir yöntem, bir icatmış. öğrenmek, bilmek lazımmış.
  • normal excimer lazer veya lasik ameliyatlarinda göz bebegi uzerindeki ince mercek mikrokeratom adı verilen bir bıcak yardımıyla insan müdahelesi ile kaldırılır, ardindan lazer zerkedilir..intralase lasikte ise gözbebegi tamamen bilgisayar marifetiyle kaldirilir..bu yontem ile daha etkin sonuc alinir..daha ince korneaların basari şansi artar..ama yeni bir yontem oldugu icin pahalidir..
  • http://www.dunyagoz.com/lazer_excimera2.php adresinde hakkında bilgi bulunabilecek ameliyat yöntemi
  • excimer laser operasyonu öncesi korneanın üst kısmından kaldırılması gereken kapakçığı (flep) oluşturmak için geliştirilmiş laser sistemi. bu sistemle bıçak kullanmadan oluşturulan flep'in özellikleri bilgisayar ile ayarlanır. femtosaniye (femtosecond) mertebesinde (bir saniyenin 1,000,000,000,000,000'da biri) bir sürede uygulanan kızılötesi laser ışınları ile kornea tabakasının genellikle 130 mikron (bir metrenin 1,000,000'da biri) içinde oluşturulan kesi sayesinde kapakçık oluşturularak kornea excimer laser uygulamaya hazır hale getirilir.

    (bkz: lasik)
    (bkz: intralasik)
    (bkz: femtosaniye laser)
    (bkz: visumax)

    intralase ayrica halka (ring) uygulamasi için gerekli olan korneal kanallarin olusturulmasinda da kullanilir. (bkz: ring tedavisi)
  • super ameliyat teknigiymis. 10 dakika icerisinde daha ne oldugunu anlamadan 4.25'e 4.75 miyop gozlerimi adama cevirmis ameliyat.

    tek sorun, her lazer ameliyatinda oldugu gibi, gozunuzden yanmis tavuk kokusu cikmasi.
  • lamellar keratoplasty ve penetrating keratoplasty uygulamalarinda da kullanilabilecek laser sistemi. gelistirilen yeni yazilim ve donanim seti ile mevcut intralase sistemleri artik 400 mikron yerine daha derin kesiler yapabilecek ve korneanin tumden nakline izin verecek, dahasi "top hat" gibi ileri duzey kesi profilleri yaratabilecek sekilde duzenlenebilmektedir. boylece daha az sutur gerektirmesi, daha kisa iyilesme suresi, daha cok dokunun korunmasi gibi avantajlar saglamaktadir. (bkz: iek)
  • lazer ameliyatı olmadan önce yapılan kontroller sonucunda kimi hastaya bir tercih olarak sunulan, kimilerine ise kornea özellikleri nedeniyle özellikle önerilen lasik çeşidi. lasik ten farkı korneadan kaldırılan flep in lazerle kaldırılıyor olmasıdır. yani bu işlemde araya mikrokeratome denen otomatik bıçaklar girmemektedir.
  • korneası ince olan hastalara özellikle önerilen lazer sistemi. mikrokeratom bıçaklarının büyük bir hata payına sahip olmasından dolayı oluşturdukları kapakçık bazen çok kalın olabilmektedir. eğer hastanın korneası yeterince kalın değilse bu hasta mikrokeratom kullanılarak tedavi edilmemelidir. aksi takdirde incelen kornea göziçi basıncı nedeniyle düzensizleşebilmektedir. (bkz: ektazi) (bkz: ectasia). hastanın kornea kalınlığına göre kendisine intralase lasik ya da çok ince kornealı hastalar için prkya da epi-lasik önerilir. intralase'in sahip olduğu küçük hata payı sayesinde oluşturulacak kapakçığın kalınlığı daha gerçekçi bir biçimde öngörülebilir.

    intralase ile oluşturulan kapakçık aynı zamanda daha düzgün bir yapıya sahiptir. mekanik bıçakların sebep olduğu doku gerilmesi, yapılan keside dalgalanmalara neden olur. intralase ise belirli bir derinliğe odaklanmış lazer ışını kullandığı için oluşan kesi yüzeyi düzgündür. ayrıca kapakçığın kenarları intralase ile 90 dereceye kadar istenilen açıda ayarlanabilir. bu şekilde kapakçık yerine oturtulduğunda sağa sola kayma olasılığı azalır. mekanik mikrokeratomlar ise kesiye kenardan başladığı için kenarlar neredeyse yataydır. bu nedenle kapakçık kapatıldıktan sonra merkezden kayma olasılığı daha yüksektir.

    mekanik mikrokeratomlarda uygulanan vakum düzeyi daha yüksek olduğu için göziçi basıncında daha büyük değişim oluşur. bu da gözü daha çok zorlar. intralase ile kullanılan vakum halkaları tek kullanımlık plastik yapıdadır ve daha az vakum uygulanır. vakum halkasında olduğu gibi, her göz için bir kere kullanılan steril kitin diğer elemanları nedeniyle intralase tedavisi daha pahalı ama güvenlidir.
  • intralase ile ilgili türkçe bilgi için (bkz: http://intralase.blogspot.com/)
  • ardından, arkadaşlarımın "hd* hayatında mutluluklar" mesajları gönderdiği ameliyattır.
hesabın var mı? giriş yap