7 entry daha
  • korneası ince olan hastalara özellikle önerilen lazer sistemi. mikrokeratom bıçaklarının büyük bir hata payına sahip olmasından dolayı oluşturdukları kapakçık bazen çok kalın olabilmektedir. eğer hastanın korneası yeterince kalın değilse bu hasta mikrokeratom kullanılarak tedavi edilmemelidir. aksi takdirde incelen kornea göziçi basıncı nedeniyle düzensizleşebilmektedir. (bkz: ektazi) (bkz: ectasia). hastanın kornea kalınlığına göre kendisine intralase lasik ya da çok ince kornealı hastalar için prkya da epi-lasik önerilir. intralase'in sahip olduğu küçük hata payı sayesinde oluşturulacak kapakçığın kalınlığı daha gerçekçi bir biçimde öngörülebilir.

    intralase ile oluşturulan kapakçık aynı zamanda daha düzgün bir yapıya sahiptir. mekanik bıçakların sebep olduğu doku gerilmesi, yapılan keside dalgalanmalara neden olur. intralase ise belirli bir derinliğe odaklanmış lazer ışını kullandığı için oluşan kesi yüzeyi düzgündür. ayrıca kapakçığın kenarları intralase ile 90 dereceye kadar istenilen açıda ayarlanabilir. bu şekilde kapakçık yerine oturtulduğunda sağa sola kayma olasılığı azalır. mekanik mikrokeratomlar ise kesiye kenardan başladığı için kenarlar neredeyse yataydır. bu nedenle kapakçık kapatıldıktan sonra merkezden kayma olasılığı daha yüksektir.

    mekanik mikrokeratomlarda uygulanan vakum düzeyi daha yüksek olduğu için göziçi basıncında daha büyük değişim oluşur. bu da gözü daha çok zorlar. intralase ile kullanılan vakum halkaları tek kullanımlık plastik yapıdadır ve daha az vakum uygulanır. vakum halkasında olduğu gibi, her göz için bir kere kullanılan steril kitin diğer elemanları nedeniyle intralase tedavisi daha pahalı ama güvenlidir.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap