• müthiş bir kapak ile dinleyiciyi karşılayan, içerdiği şarkılar ile tamamen zirve yapan 1992 çıkışlı dream theater albümüdür. grubun james labrie ile olan ilk albümüdür. 1988 senesinde çıkardıkları when dream and day unite ile çok ses getiremeyen grubun, uzun süren vokalist arayışları ve grubun geleceği ile ilgili belirsizlikleri çözme aşamaları nedeniyle tansiyonlu bir yazım süreci geçirilmiştir ki bu sürecin dokümantasyonu olarak albümün demo kayıtlarına da bakabilirsiniz. albüm öncesi gruba alinmak üzere 200'den fazla vokalist adayi denenmiş fakat aranan kan kanada'da bulunmuştur.

    images and words, yavaş yavaş oturmaya ve ilerlemeye başlayan progressive metal tarzı açisindan oldukça önemli bir albümdür. bu albüm ile birlikte hem progressive rock, hem de heavy metal tarzları tamamen birbiriyle füzyon oluşturmaya başlamıştır. grubun metallica, iron maiden, black sabbath, judas priest gibi metal gruplarından aldıkları etkileşimleri, yes, king crimson, rush, pink floyd gibi progressive rock efsaneleriyle birleştirerek ortaya koydukları müzikal yapı ve eşsiz şarkılar, tarz içinde tek başına büyük bir adim olmuştur.

    james labrie'nin üstün vokal performansı, john myung'un müthiş basları, john petrucci'nin duygu ve bestecilikle işlenmiş riff ve soloları, mike portnoy'un şarkıları oldukça niteleyen estetik davul partisyonları ve kevin moore'un tutku dolu klavyelerinin birleşimiyle oluşan her biri ayrı ayrı düşünülmüş ve işlenmiş şarkılar albümü hem ticari anlamda hem de tarz açısından grubun en basarili albümlerinden birisi yapmıştır. bu albüm öyle bir albümdür ki, sadece bu albümdeki sound ve müziği baz alarak müziğe baslayan birçok gruba ön ayak olmuştur, lemur voice, without warning, dali's dilemma, ice age gibi nice grup sadece images and words'ün açtığı yoldan giderek birçok albüm sunmuşlardır.

    albümden çıkan her şarkı hit olabilecek kapasitedeydi, fakat pull me under, uzun süresine rağmen mtv'den rotasyon alarak oldukça şaşkınlık yaratmıştır, ki grubun ticari anlamda yarattığı en büyük hit hala o şarkıdır. another day ise ballad yapısıyla daha çok rotasyon alır diye düşünülmesine rağmen mtv'den o kadar ilgi görmemiştir. ama albüm her şarkısıyla ayrı bir hazinedir ve dikkatle dinlenmesi gerekir.

    tabii dream theater, iki sene sonra bu albümü bile aşarak adını devler ligine yazdırır. (bkz: awake)
  • 90lı yılların çok güzel olduğuna bir kanıt daha. bundan sonra bir de awake ile çocuğu koymuştur dream theater abimiz.
  • albumdeki butun sarkilar ensturmantel olarak bestelenmistir.sozler* daha sonradan eklenmistir.
  • albümün kitapçığında sözlerin olduğu yerde music yerine images, lyrics yerine de words yazar.
  • bu albüm tanrının yeryüzüne yansımasıdır. her dinlediğimizde tanrı katına çıkmış gibi hissetmemizin sebebi de budur.
  • en iyi dream theater albümü kimilerine göre.. grubun breakthrough yapmasını sağlayan albüm.albümün bir kaç dakikasında tanrılaşırlar , gerisi de mükemmeldier ama bazı şarkılar (bkz: take the time) , (bkz: metropolis part 1), (bkz: pull me under) bize dream theater gerçeğini ve tüm zamanların en iyi gruplarından birinin yolda olduğunu gösterir.
  • progresif metalin kutsal kitabı.
  • labrienin kendini aştığı albümdür başka hiç bir albümde de götünü bu kadar yırtmamıştır
  • saygı duruşuna geçebileceğim; labrie'nın vokalini besin zehirlenmesi nedeniyle kaybetmediği, muhteşem vokaliyle ağzımızı açık bıraktığı myung'ın 4 telli bas kullandığı son albüm.
  • kendisine amazon'da 1 yıldız veren kişilerin yorumlarını okuyunca ne desem bilemedim. aynı albümden mi bahsediyorduk, yoksa gerçekten 12 kişi üşenmeyip "bok gibi, gülmek istiyorsanız alın" gibi ne temele dayandığını anlamadığım yorumlar mı yapmışlar?

    "yorumların sunumu kötü, içeriği rezalet, fakat üzerinde uğraşılmış ama umrumda değil. o yüzden yorumlara puanım 1..."

    buyrun: http://www.amazon.com/…points=0&filterby=addonestar

    edit: hayvanın biri prezervatif alın daha iyi demiş... eşşek herif...
hesabın var mı? giriş yap