• 1960'da, istanbul teknik üniversitesi * insaat mühendisligi bölümü'nden mezun olmus; 1964'te, ortadogu teknik üniversitesi'nde *, sehir ve bölge planlama alaninda; 1966'da pennsylvania üniversitesi'nde science in city and regional planning konusunda yüksek lisansini tamamlamis;1968'de istanbul teknik üniversitesi'nde sehir planlama konusunda doktora yapmis;1970'den bu yana, ortadogu teknik üniversitesi'nde sehir ve bölge planlama bölümü'nde ögretim üyeligi yapmakta olan; yurtdisindaki cesitli üniversitelerde konuk profesör olarak ders veren, tarih vakfinin kurucusu, world academy for local government and democracy (yerel yönetim ve demokrasi için dünya akademisi)'de icra heyeti'nin kurucusu ve üyesi olmus; 1964'ten bu yana, sehir ve bölge planlama, planlama teorisi, makro cografya, göç cografyasi ve politik davranis, türkiye'deki yerel yönetimlerin teorisi ve tarihi, kentlesme ve kentsel politika, ekonomi politikasi, türkiye'nin ekonomi tarihi, kent ve toplum tarihi gibi alanlarda yayimlanmis pek çok eseri bulunan; degisik dillerde, elliden fazla kitabi, dört yüzden fazla makalesi ve konferans tebligi bulunan, sosyal bilimler alaninda birçok ödül kazanmis ve saatlarce ama saatlerce yüzmekten keyif alan, hossohbet, güleryüzlü akademisyen.
  • 8-9-10 kasım tarihlerinde odtü'de onuruna kolokyum düzenlenmiş olan akademisyendir.
  • güzel yanaklı hocamız
  • turkiyede sosyal bilimlerin basini ceken en onemli bilim adamlarindan biridir kendileri. insaat muhendisligi okumus, turkiyede kent planlama bilimini kurmustur. nadir bulunur bir kent filozofu ve bilgesidir. ilhan tekeli, sosyal bilimlerde cag acan pekcok teoriyi baslatan ve surukleyen, bizlere tanitan, isik tutan kisiligiyle, alcakgonullu hayat tarziyla, bilimsel uretkenligiyle tam anlamiyla ornek bir bilim insanidir. kendisinin uzun yillar aramizda olarak bizlere herseye ragmen bilimde hala umut oldugunu gostermesini diliyoruz.
  • bildiğim kadarıyla derleme makalelerinden oluçan göç ve ötesi adlı kitabı geçtiğimiz günlerde tarih vakfı yurt yayınlarından çıkan sosyal bilimci.
  • şu an ntv canlı gaste de, ermeni sorunu konusunda akılcı öneriler yapıyor.
  • uluslararası istanbul tasarım sempozyumu konuşmacılarındandır.
hesabın var mı? giriş yap