• (bkz: basedow graves)

    geçmiyor bu hastalık.. kişi bir kere bu hastalığa tutulmuşsa tedavi tamamlandıktan sonra bile- ameliyat vs- bu hastalıkla yaşamaya devam ediyor.. bi kere ömür boyu ilaç kullanmak zorunda.. bu ilaç olmazsa metabolizma hızı dengesiz- eğer ameliyat başarılı geçmişse düşük- oluyor.. bu hastalık öyle birşey ki, kişinin benim dediği hiç bir özelliği aynı kalmıyor.. bir gün kendi kendine 'yahu ben sinirli biriydim noldu?' diye sorabiliyor insan.. bu hastalığı yaşayan, yaşamaya devam eden, herkesin vardığı sonuç şu ki herşey hormonlarla* ilgili.. kişilik bile..

    bu hastalığa yakalanmak demek ömür boyu hem fiziksel hem ruhsal açıdan dengesiz olmak demek..

    benimle yaşamak zorunda olanlara allahtan sabır diliyorum..
  • anladığım kadarıyla tek olumlu yanı reflekslerde gelişme olan, çok iyi araba kullanmamı da bu sebebe bağladığım, tez zamanda geçmesini umduğum hastalığım.

    hey allahım yarebbim ve tabi ki yine de şükür, buna da şükür.
  • hipertiroid hastalarinda refleks surelerinin normal insandan daha hizli oldugu olculmustur, savas sanatlarina iliskin bir makalede konu dahi edilmistir.
  • diffuz toksik guatr (basedow-graves) hastalığı olarak da bilinen bir hastalıktır. bir diğer ismi de toksik guatr ya da zehirli guatr imiş. daha doğrusu bu isimler hipertiroid çeşitleriymiş. belirtileri de şunlarmış:

    ellerde titreme
    sinirlilik
    huzursuzluk
    sıcağa dayanıksızlık
    çarpıntı
    kas zayıflığı ve çabuk yorulma
    artmış barsak hareketleri ve bazen ishal
    diyet yapmaksızın kilo kaybetme
    saç dökülmesi
    deride incelme ve tırnakta kırılmadır
    özellikle yaşlı hastalarda, standart tedaviye dirençli kalp yetmezligi

    http://www.tip2000.com/tedavi/troit/konu4_1.html
  • keskin zekaya yol açtığı söylenir.
  • benim fazla uyku uyumama ve doğru dürüst yemek yemediğim halde 20 kilo almama sebep olan hastalık. hipertiroidi toksik adenom teşhisiyle acil ameliyat oldum, neden göstermem gereken semptomların tersini gösterdiğimi hiçbir endokrinolog bana söyleyemedi. yanlış biliyorsundur diye aptal yerine koyanlar bile oldu, ben artık aa zayıflaman lazımdı neden kilo alıyorsun ki sözlerinden bıktım artık. aşırı sinir, tırnak kırılması, saç kuruluğu, kepek, dikkat dağınıklığına yol açtı ayrıca.
  • gerginliğimin, zaman zaman yaşadığım sinirli hallerin ama en çok da uykusuz gecelerimin müsebbibidir. (yukarıdaki entrylerde yazılanları örn. (bkz: #33324578) okudum da his hassasiyeti ve kas zayıflığı da var.)

    bu rahatsızlık bende çıkmadan önce insanın yorgun argın yatağa girip yastığa başını koyduğu zaman uyuyamamasının bir sebebi olmayacağını düşünürdüm. haftalar boyu günde 1-2 saat uyku ile zombi gibi gezdiğim, akşam yatağa gittiğimde yine sabaha kadar yatakta döndüğüm oldu. bir de kalp çarpıntısı artı b vitamini eksikliği ile depresif duygu-düşüncelerin üşüşmesi ile kabus gibi geceler geçirdim.

    düzenli ilaç kullanımı ile bu rahatsızlıkların ortadan kalkmasına rağmen yine de ara ara geceleri uyuyamadığım oluyor. bunun sebebi arada ilaç almayı unutmam olmasına rağmen bazen hiç bir sebep olmadan da olabiliyor. bunun açıklamasının da troid bezinin günde birkaç defa hormon salgılamasına rağmen biz 12 saatte bir ilaç alıyor olmamız olduğunu düşünüyorum.

    hipertroidi ile ilgili çok bilinmeyen bir husus b vitamini eksikliği de yapabilmesi. troid ilaçlarınızla birlikte b vitamini takviyesi yapmanız faydanızadır..
  • tiroid hastası insanların aşırı kilo kaybına yol açması nedeniyle ulaşmak istedikleri statüdür bir nevi. alti ayda bir doktor kontrolünü ve bununla beraber gelen ilaç ayarlamalarını yapılandırmak gerekir. zira hipertiroidin görülme nedenlerinin başında bilinçsiz ilaç kullanımı gelir. bir dönem illetini çektiğim bu zillet üzerimde tuhaf etkiler bırakmıştır. bir bardak su almaya bile mecali olmayan bir kişi olarak yürünmeyecek mesafeleri yürüme isteğiyle dolup taşmış, iki hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 15 kilo kaybetmiş ve sevgili saçlarımın normalden daha fazla dokulduğunu görmek zorunda kalmıştım. bununla birlikte olaylara daha heyacanlı tepkiler vermek gibi mental etkileri de bulunur. ilaçlar aksatılmamalı,normal hayattan kopmamaya çalışılmalıdır.
  • uzmanının tanımıyla, aşırı sinirlilik hali nedeniyle genelde psikiatri polikliklerinde farkedilen hastalık...
  • keskin zekaya falan yol açmayan hastalık.

    (bkz: atma recep din kardeşiyiz)
hesabın var mı? giriş yap