• endüstriyel ekipmanların bir çoğunun çalışmasını sağlayan mühendislik dalıdır. hidrolik altyapılar ile çalışan çok çeşitli ekipman mevcuttur. bunların arızalanması durumunda arızanın kaynağını bulup gidermek çok ciddi tecrübe, 6. his ve şans gerektirir. yatak odası büyüklüğünde bir hidrolik presin arızası kişiyi günlerce yatağına hasret bırakabilir ve arızanın kaynağı bir kum tanesi kadar partikülün bir yerleri tıkamış olması olabilir.
    (bkz: samanlıkta iğne aramak)
  • 1 yıla, milyarlarca lira ekstradan zarara ve askere bile gidememeye sebep olan 3 kredilik derstir. "bir insan nasıl 35 alamaz?" sorusunun cevabıdır.
  • her seye gucu yeter ancak zahmetlidir.
  • bir ara, bir proje için aradığım çözümleri bulmak umuduyla temellerini öğreneyim diye kursuna gitmiştim. ilk derslerden itibaren, hidroliğin mucizevi bir dünya olduğunu fark etmemek elde değil. neredeyse dijital elektronikteki tüm devreleri, hidrolik ile kurmanız mümkün. tüm mantık devrelerini kurabiliyor, belirli bir eşik değerde, karmaşık diğer sistemleri tetikleyecek sistemler tasarlayabiliyorsunuz. günümüze kadar gelişen teknolojisine hayran olmamak imkansız. elektroniğin henüz gelişmediği dönemlerde kusursuz otomasyonu sağlaması inanılmaz büyüleyici. pnömatik de aynı derecede, nispeten biraz daha ileri teknoloji olması sebebiyle büyüleyici. hidrolik için söyleyediğim her şey, pnömatik için de geçerli.

    düşündükçe, daha sonra bu hayranlık, asıl bu bu mühendislik dalını günümüze kadar geliştiren, katkı sunan dehalara kayıyor. insan dediğimiz şeyi o zaman daha iyi tanıyoruz. insanları aklımızdan geçirdiğimizde, çevremizdeki boşlukta salınan, rastgele davranışlarla oradan oraya devinen, amaçsız, değersiz varlıkları gözümüzde canlandırıyoruz. oyda sadece bahsettiğimiz hidrolik değil, dünyada benzeri çok fazla doğa kanunlarını evcilleştiren, insanlığın kullanımına uygun hale getiren alan var. bunları da oluşturan geliştiren insanlar, çevremizde gördüklerimiz de. her birinin bir dala yıllarca küçük katkılarıyla gelişen bu tür alanlar, insanın en mucizevi özelliğini kullanarak, var olanın üzerine, aklıyla bir tuğla koymasıyla oluşuyor. işte bunu düşündüğünüz o an kötü oluyor insan. bu oluşumlara bir tuğla koymadan yaşıyor olmak bir felaket. bilim ve sanat, tüm açlığımızı, hırsımızı, sevgisizliğimizi, öfkemizi, bencilliğimizi, doyumsuzluğumuzu yönlendirmemiz gereken, yaşam gayemiz olmalıdır.
  • sıvıların mekanik özelliklerini inceleyen bir mühendislik dalıdır. sıvı gücünün faydalı bir şekilde kontrol altına alınmasını sağlar. (bkz: akışkanlar mekaniği)nin mühendislik yaklaşımıyla ele alınıp günlük hayata uygulanmasını sağlayan, inşaat mühendisliğinin de anabilim dallarından birini oluştaran, barajlar, su kanalları, su arıtma tesisleri, limanlar, kıyı yapıları, drenaj çalışmaları gibi uygulama alanları olan bilim dalıdır.
  • basınçlı yağ ile çalışan sistemin adı.
  • sıvılarin davrani$ini inceleyen bilim
  • sıvı ile çalışan sistemlere verilen genel ad
    (bkz: hidrolik direksiyon)
  • (bkz: pnömatik)
hesabın var mı? giriş yap